Kia Shuma 1.5 DOHC 16V Sport |
Autor |
Wiadomość |
affectpct
Mitsumaniak MM Fan

Auto: Kia Shuma 1.5 Soprt
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2009 Posty: 171 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 17-10-2010, 00:22 Kia Shuma 1.5 DOHC 16V Sport
|
|
|
Witam niedawno przesiadłem się z colta na Koreańską kijankę. Póki co jest zadowolony wygoda podróżowania o niebo lepsza od colta, spalanie póki co bardzo zadowalające itp. Ale żeby wydać werdykt trzeba jeszcze nim sporo pojeździć bo colt nigdy mnie nie zawiódł
Oto opis mojej kijanki:
Rocznik: 1999
Silnik: 1.5 DOHC 16v (oryginalny przebieg 130 029)
Kolor: Śliczna zielona butelka
Wyposażenie:
*ABS
*4 El. Szyby
*El. lusterka
*Immobilizer
*Poduszka powietrzna kierowcy
*Poduszka powietrzna pasażera
*Podłokietnik
*Przeciwmgłowe światła przód i tył
*Regulacja szybkości wycieraczek siedziska w kilkudziesięciu pozycja i inne różne p••••• ;p
Hatchback
Wersja ze spojlerem, lotką z tyłu, ślicznymi oryginalnymi alusami KIA, Nieco inny zderzak z przodu, kilka zmian w środku dokładnie białe obicia niektórych plastików.
Samochodzik zadbany wszystkie książeczki dostałem wraz z kupnem od pierwszego właściciela w Niemczech. Zakonserwowane podwozie przez serwis KIA. Serwisowany w ASO do 2008r. Wymienione paski, aku oraz wiele więcej. Naprawdę trafiło mi się super zadbane autko
Czasem centralny zamek nie zawsze zamknie drzwi ;/ ale z tym sobie chyba poradzę. ciekawy efekt zapalania świateł z przodu tz. zmiany z pozycyjnych na drogowe itp.
Jak znajdę dobrze płatną pracę to po zimie sprzedam i kupię galanta w td.
Oto fotki:
 |
Ostatnio zmieniony przez affectpct 18-10-2010, 19:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 17-10-2010, 00:43
|
|
|
Te tarcze z przodu sa w takim kiepskim stanie? Alusy bardzo ladne, podobaja mi sie takie.
Ale przód tej kijanki wybitnie mi nie odpowiada
jak sie zbiera z takim silniczkiem? |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 17-10-2010, 09:21
|
|
|
affectpct napisał/a: | Regulacja szybkości wycieraczek siedziska w kilkudziesięciu pozycja | Możesz regulować z jaką prędkością ma ci wycierać siedzenie BAJER |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
affectpct
Mitsumaniak MM Fan

|
Wysłany: 17-10-2010, 12:42
|
|
|
j-rules napisał/a: | Te tarcze z przodu sa w takim kiepskim stanie? Alusy bardzo ladne, podobaja mi sie takie.
Ale przód tej kijanki wybitnie mi nie odpowiada
jak sie zbiera z takim silniczkiem? |
co do tarczy to nie są w takim złym stanie autko w niemczech troszkę stało no i wiadomo ale po przejechaniu z poznania do zabrza trasy tarcze zaczęły się błyszczeć wiadomo inna sprawa że zaciski dalej wyglądają na zardzewiałe ;p
co do przodu to na początku nie mogłem też jakoś specjalnie na niego patrzeć potem się przyzwyczaiłem i teraz mi się nawet podoba ale to nie to co chciałem czyli galant ;p
Zbiera się całkiem nieźle, myślałem że będę zawiedziony że będzie kicha ale jak na silnik 1.5 jest naprawdę bardzo dobrze. Ratuje go chyba to że to dohc i 16v. Nie wiem ile od 0 do 100 bo nie mierzyłem na 2 biegu rozpędzam się do 100 jeżeli go żyłuje a to sie zdarzyło może 2 razy. Ogólnie jeżeli porównywał bym do poprzednika colta 1.3 to shuma spokojnie colta objeżdża. chociaż colt moim zdaniem miał swoje doje anie.
A co do przodu to chociaż moim zdaniem tył nadrabia hehe
ps:
"Możesz regulować z jaką prędkością ma ci wycierać siedzenie BAJER "
wszyscy wiemy o co chodzi ;p W colcie takich błahostek nie miałem jest to mój pierwszy samochód z tak wczesnego rocznika to dlatego może się tak jaram sory ;d no;D Teraz po zimie zabieram się za galanta ) |
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 17-10-2010, 18:22
|
|
|
jak dasz rade to wrzuc fotki wnetrza. Ciekawi mnie jak to wyglada. pozdro |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
affectpct
Mitsumaniak MM Fan

|
Wysłany: 18-10-2010, 19:04
|
|
|
j-rules napisał/a: | jak dasz rade to wrzuc fotki wnetrza. Ciekawi mnie jak to wyglada. pozdro |
dodałęm fotki środka nie za dużo bo troszkę syf tamsię nagromadził sam ;p wiem że tapicerka jak z lat 80-90 koszmar ;p |
|
 |
|