|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kilka pytań odnośnie lantry J1 1.8 G4CN |
Autor |
Wiadomość |
matunio20
Forumowicz

Auto: Hyundai Lantra 1.8 GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 1329 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 17-10-2010, 10:45 Kilka pytań odnośnie lantry J1 1.8 G4CN
|
|
|
Witam. Pytałem o to już na forum hyundaifanklub i uzyskałem odpowiedzi, ale chce się upewnić.
1. Jakie przyśpieszenie powinna mieć lantra w automacie? Bo mi wychodzi słabo (film http://www.youtube.com/watch?v=YB9s6gyxwEc ) i widzę że silnik nie dochodzi nawet do 6 tyś obrotów, gdzie przed wymianą silnika kręcił się nawet w czasie jazdy do 7500 obr. Czy przyczyną jest to że jest niewyregulowany? czy wystarcz go podpiąć pod kompa i poustawiać/skasować błędy?
2. problem z odpaleniem na zimnym, muszę go dłuuugo jądać aby załapał, natomiast gdy potrzymam go z 15 sekund na zapłonie (pozycja on) a potem pozycja do zapalania, to pali lepiej, ale i tak nie to co na ciepłym, na ciepłym na dotyk. czy przyczyną może być pompa paliwa?
3. Falowanie obrotów na biegu jałowym, czy może to być spowodowane wadliwym silniczkiem krokowym? A może sonda lambda?
4. Zapach benzyny w spalinach, czy to przez to że mam wybite wnętrze katalizatora? a może przez sondę?
Silnik był wymieniany z 1.8 na 1.8 dlatego że stary był zajeżdżony, ten jest w dobrej kondycji. |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 19-10-2010, 13:00
|
|
|
Spróbuj podłączyć się pod komputer, to może wiele wyjaśnić, a tak to wróżymy z fusów. matunio20 napisał/a: | czy to przez to że mam wybite wnętrze katalizatora? | napewno nie.
Myślę, że jest, to kwestia złego spalania paliwa-na wiele pytań odpowiedziałeś sobie sam i teraz po kolei musisz sprawdzać kolejne te rzeczy, jednak zacznij od podłączenia pod kompa. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
|
|