Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Miejsca parkingowe, zakazy zatrzymywania
Autor Wiadomość
Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-10-2010, 15:31   

Dokładnie..... i tak blok za blokiem, osiedle za osiedlem, do tego dochodzą stare osiedla jak Ochota gdzie nikt o tym nie myśli a i też nie ma za bardzo miejsca i się robi taki kocioł.

Bogas
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2010, 16:26   

macieekg napisał/a:
Kaucz napisał/a:
U jednego z waszych kandydatów znalazłem postulat mówiący:
To ten cwaniak, co chce zlikwidować tramwaje żeby zrobić dodatkowy pas jezdni? To ja dziękuję :D

Kolega chyba za dużo ogląda TVNu bądź czyta tylko GW/Metro/Tygodnik Powszechny. Proponuję poszukać u źródła i poczytać bloga tego Pana lub poszukać na Youtubie tego, czego nie pokazują wiecznie manipulujące informacją, poprawne politycznie media.
Odnośnie tematu i nota bene wyborów, wystarczy przeczytać strategię miasta Warszawy, żeby zrozumieć, że obecnie chodzi o to, żeby jak najbardziej uprzykrzyć życie kierowcom i w ten sposób zmusić :!: ludzi do poruszania się publiczną komunikacją miejską. Link do strategii TU. Po uważnej lekurze przestaniecie się dziwić skąd się biorą słupki..

PS. Czas wyłączyć TV i włączyć myślenie :wink:

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 20-10-2010, 16:29   

Bogas, tak się składa, że czytam na bieżąco na FB profil JKM. Niestety na początku wpadł na taki pomysł... Na szczęście się wycofał.

Bogas
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2010, 17:18   

Owczar napisał/a:
Bogas, tak się składa, że czytam na bieżąco na FB profil JKM. Niestety na początku wpadł na taki pomysł... Na szczęście się wycofał.

Owszem, ale po wczytaniu się wiadomo, że pomysł dotyczył tylko tras/miejsc powodujących niepotrzebne korki. A sama kwestia "zlikwidowania" tramwajów i innych socjalistycznych wymysłów u Mikkego sprowadza się zawsze do sprzedania z licytacji/sprywatyzowania i likwidacji wszelkich ulg. Jeśli będzie rentowne to samo się obroni.

Misiek :) 
Mitsumaniak
Pan Misio

Auto: Galant EA5A
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-10-2010, 20:00   

mój podpis od dawna mówi:
Cytat:
kierowca - obywatel drugiej kategorii

I ja się nie dziwie dlaczego sporo osób się melduje poza warszawą
- ja nie chce płacić na bufetową
- nie podoba mi się polityka miasta względem mieszkańców a przedewszystkim kierowców
- tańsze ubezpieczenie auta poza miastem

[ Dodano: 20-10-2010, 20:01 ]
jedyne co mnie trzyma to możliwośc głosowania w wyborach na władze miasta i moze coś się zmieni na lepsiejsze

[ Dodano: 20-10-2010, 20:04 ]
Bogas napisał/a:
Kolega chyba za dużo ogląda TVNu bądź czyta tylko GW/Metro/Tygodnik Powszechny.

najbardziej grupa ITI (m.in. tvn onet) trzyma za PO. Przeinbaczają fakty, część milczął i manipulują wynikami statystyk.
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany

08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 21-10-2010, 13:19   

Ja może i jestem w stanie zrozumieć ograniczanie ruchu w ścisłym centrum ale zabranianie obywatelom posiadania auta to jakieś nieporozumienie! Co to za idiotyczny pomysł, aby likwidować miejsca parkingowe w całym mieście? Nie muszę jeździć autem do centrum ale do cholery chciałbym je móc trzymać u siebie pod blokiem jak będę chciał pojechać po zakupy, czy wyjechać za miasto...Jak Ci pomysłodawcy tacy mądrzy to niech sami wożą kilkunastokilogramowe tygodniowe zakupy komunikacją miejską. Przecież człowiekowi odpadną ręce jeszcze zanim autobus podjedzie. Poza tym nie chcę sobie rozwalić łba w przepełnionym autobusie tylko z tego powodu, że trzymając zakupy nie mam kolejnej ręki, aby trzymać się poręczy...

Misiek :) 
Mitsumaniak
Pan Misio

Auto: Galant EA5A
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 21-10-2010, 14:39   

powinni zrobić podziemne parkingi po 3 na mieszkanie w centrum dla mieszkańców tych dzielnic, wtedy będzie pusto
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany

08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 21-10-2010, 23:05   

Nie tyczyło się to mnie, ale szlak mnie trafia jak takie teksty widzę.
'Włącz myślenie' ? Zaczynacie argumentacją rzucać rodem z onetu.
Analogicznie Wasze teksty o mediach które Prawdę Objawioną przedstawiają, a które nie, fajnie by było, gdybyście zachowali dla wątków po temu specyficznych.
No chyba, że Waszym celem jest sprowokowanie pyskówek i zaszczepienie na forum politycznego przerzucania się kałem.

Odnoście tematu - tramwaje 'socjalistyczne' ? Co za bzdura. Najlepszy na nasze realia środek transportu miejskiego, bo przyzwoitego metra się nie doczekamy za naszego życia.
'Zapomniał wół, jak cielęciem był', tak trochę mi to tu w wątku wygląda. Nie wszyscy w mieście są zmotoryzowani, sami kiedyś nie byliście, przypomnijcie sobie tamte doświadczenia. Szybka rozległa komunikacja miejska jest niezbędna.
Jestem za tramwajami, buspasami i tym podobnymi patentami, pomimo, że cierpię jako kierowca przez nie. I bardzo chętnie bym z nich często korzystał, gdyby były jak wyżej napisałem.

Pakowanie się w centrum samochodem to średnio mądry pomysł, no chyba, że trzeba. Wszędzie na świecie to wiedzą, że ulice w centrum jak by ich nie poszerzać, zawsze będą zakorkowane. W takiej Japonii kadra menedżerska korporacji jeździ do pracy komunikacją, i korona z głów im nie spada, ambicji podjechania własnym autem pod same drzwi nie mają.

Tak wiec cel przyświecający działaniom władz Wa-wy rozumiem, tylko metody skrajnie durne wybrali.

viader 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-10-2010, 23:21   

Można się zgodzić z Twoim zdaniem dotyczącym centrum, jednak jeśli ogranicza się miejsca parkingowe w obrębach dzielnic typowo mieszkalnych to już jest jakiś idiotyzm.

Kaucz 
Mitsumaniak
EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Wysłany: 21-10-2010, 23:27   

viader, w takich dzielnicach powinni postawić parkingi piętrowe. Szkoda, że do zaawansowania technologicznego Japonii nam jeszcze daleko.

"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo.

Bogas
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2010, 01:54   

xor napisał/a:
Nie tyczyło się to mnie, ale szlak mnie trafia jak takie teksty widzę.
'Włącz myślenie' ? Zaczynacie argumentacją rzucać rodem z onetu.

xor, to jest "P.S." i nie jest skierowane personalnie.

Chciałem skomentować, to co napisałeś ale to za dużo pisania i praca u podstaw, daruję sobie.
Może kiedyś przy piwku..

Niech słupki miękkie Wam będą, a czerwonym i faszystom powiedzcie w wyborach NIE.

viader 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-10-2010, 07:59   

Kaucz napisał/a:
viader, w takich dzielnicach powinni postawić parkingi piętrowe. Szkoda, że do zaawansowania technologicznego Japonii nam jeszcze daleko.

Tylko wedle tej polityki jeśli postawią piętrowy to jednocześnie będą musieli usunąć odpowiednią ilość miejsc na ulicach. Na Ochocie w niektórych rejonach nie ma już miejsca na zbudowanie takich parkingów, nie chciałbym zasuwać kilku kilometrów po auto na parking. Poza tym kto da pieniądze na te parkingi? Miasto napewno nie, a prywatny inwestor będzie chciał w zamian kasę za parkowanie. Wielu osób na to nie stać, ledwie mają za co zatankować, aby ten raz w tygodniu pojechać na zakupy.

Wiem jedno, jak będę zmieniał mieszkanie na nowe, to tylko i wyłącznie z parkingiem podziemnym, bo za kilka lat może się okazać, że nie będzie już gdzie zostawiać samochodu...

Odpowiedz do tematu