Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 01:25
Jest, jest, jest - mam Space Wagona
Autor Wiadomość
Murdzi
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 14:29   

No ja może się trochę wyrwę, ale gratuluję zakupu. Jestem nowy, więc wcześniej nie zdążyłem złożć gratulacji. A tak przy okazji - mam zamiar kupić Space Wagona ale '98 rok i 2.0 TD - ma ktoś jakieś dane techniczne tego wozu, opis silników? Będę bardzo wdzięczny...

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2006, 15:02   

Murdzi napisał/a:
No ja może się trochę wyrwę, ale gratuluję zakupu. Jestem nowy, więc wcześniej nie zdążyłem złożć gratulacji. A tak przy okazji - mam zamiar kupić Space Wagona ale '98 rok i 2.0 TD - ma ktoś jakieś dane techniczne tego wozu, opis silników? Będę bardzo wdzięczny...

Widzę że trochę się spóżniłem z radą, ale nie kupuj diesla Mitsubishi.
Miałem okazję tanio kupić MSR 2.0 turbo diesel, ale Koledzy z klubu skutecznie mnie zniechęcili do tego silniczka - częste usterki turbiny, po większych przebiegach silnik może wymagać sporo inwestycji, etc. Zresztą zobacz ile jest MSRi MSW w dieslu (bardzo mało), a to właśnie z powodu awaryjności tej konstrukcji.
Jednak może właśnie Twoje auto będzie wyjątkiem....

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 07:59   

slo_mo napisał/a:

Widzę że trochę się spóżniłem z radą, ale nie kupuj diesla Mitsubishi.
Miałem okazję tanio kupić MSR 2.0 turbo diesel, ale Koledzy z klubu skutecznie mnie zniechęcili do tego silniczka - częste usterki turbiny, po większych przebiegach silnik może wymagać sporo inwestycji, etc. Zresztą zobacz ile jest MSRi MSW w dieslu (bardzo mało), a to właśnie z powodu awaryjności tej konstrukcji.
Jednak może właśnie Twoje auto będzie wyjątkiem....

Oj kolego chyba miałeś jakiegoś padlaka że tak mówisz nieładnie o dieslu :?:
ja mam swojego 6 lat i jak bym miał zmieniać to tylko na diesla.
Mój ma na liczniku 287 tys. z czego ja sam zrobiłem już ponad 120 tys. i moge powiedzieć że poza wymianami oleju i pasków nic przy nim nie robiłem. Cud czy tylko w moim taki przypadek :?:
Tak wiec nie do końca masz racje

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 08:45   

DarekCz napisał/a:
Oj kolego chyba miałeś jakiegoś padlaka że tak mówisz nieładnie o dieslu :?:
ja mam swojego 6 lat i jak bym miał zmieniać to tylko na diesla.
Mój ma na liczniku 287 tys. z czego ja sam zrobiłem już ponad 120 tys. i moge powiedzieć że poza wymianami oleju i pasków nic przy nim nie robiłem. Cud czy tylko w moim taki przypadek :?:
Tak wiec nie do końca masz racje

Nie miałem diesla, właśnie dlatego że słyszałem wiele niepochlebnych opinii (a miałem nawet upatrzonego już MSR w Szczecinie).
Rozmawiamy o silniku 4D68 2.0 TD - poczytaj sobie w internecie opinię o tej konstrukcji, a następnie porównaj z opiniami o benzyniakach (np. z popularnymi silnikami 4G92 lub 4G93). Poszukaj, poczytaj i wtedy porozmawiamy 8)
Odpowiedz sobie też na pytanie - dlaczego Mitsu montuje w autach silniki diesla innych firm, a nie stworzy własnej konstrukcji? Wkaż dobry silnik diesla Mitsu?
A tak na marginesie, jeżeli nie masz kłopotów z autem to gratuluję - to na pewno zasługa dumnego właściciela :wink:

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 10:13   

slo_mo napisał/a:

Nie miałem diesla, właśnie dlatego że słyszałem wiele niepochlebnych opinii (a miałem nawet upatrzonego już MSR w Szczecinie).
Rozmawiamy o silniku 4D68 2.0 TD

dokładnie taki mam w swoim

slo_mo napisał/a:
Odpowiedz sobie też na pytanie - dlaczego Mitsu montuje w autach silniki diesla innych firm, a nie stworzy własnej konstrukcji?

a volvo to diesle od renaulta seria 300 wstawiał lub vw do serii 700, tak że to nie jest odosobniona praktyka.
slo_mo napisał/a:

Wkaż dobry silnik diesla Mitsu?

2.3 co były w pajero montowane, nie pamiętam ich oznaczenia ale mam kolegów co je w terenówkach katowali na ciężkich rajdach i całkiem dobrze sie spisywały.
są fani benzyny, a ja zostane miłośnikiem diesla :)

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 12:27   

DarekCz napisał/a:
2.3 co były w pajero montowane, nie pamiętam ich oznaczenia ale mam kolegów co je w terenówkach katowali na ciężkich rajdach i całkiem dobrze sie spisywały.
są fani benzyny, a ja zostane miłośnikiem diesla :)

To nie były silniki produkcji Mitsubishi - kupowano je i montowano na licencji.
Nie zrozum mnie żle - nie jestem fanem benzyny. LPG czy diesla - ja jestem po prostu fanem dobrego samochodu na niezawodnych podzespołach.

Odpowiedz do tematu