Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Sworzeń wahacza przedniego
Autor Wiadomość
tom912 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA 1.8i DA2A 4G93 DOHC 99
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 22-10-2010, 12:10   [Cari 1.8 GDI] Sworzeń wahacza przedniego

Witam!
Proszę powiedzcie jaka średnica sworznia pasuje do mojej cari. Bo w sklepie mi powiedzieli żę są różne do tego modelu i nie znają średnicy także proszę o podanie w mm bądz zdjęcie z przekrojem. Z góry dziekuję

roberto79 
Forumowicz

Auto: carisma 1,6 benz.
Wysłany: 25-10-2010, 09:17   

Ja mam prośbę,czy mógłby ktoś z Was mi polecić jakieś sworznie wahaczy na przód lub ewentualnie wrzucić fotkę jak to wygląda.bo słyszałem , że są rożne. Auto to Carisma 1,6 16V 98.r.

Marcinofws 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V 4G93 SOHC
Wysłany: 25-10-2010, 12:42   

witam jakis czas temu wymienialem w swojej cari 1.8 wahacz, mialem wybite 2 tuleje i juz troszke swozen . wolalem juz kupic caly wahacz za 99 zl na allegro , niby cena niska ale ladnie wykonany , gosc mi mowil ze nie ma roznicy czy to 1 czy 2 generacja Cari , wersja poliftingowa miala jeszcze uchwyt na stabilizator , wahacz pasuje do starej i nowej cari ,
macie linka do aukcji , gosc napewno z aniedlugo znowu wystawi

http://allegro.pl/show_item.php?item=1083955797

sullivan 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI LS
Wysłany: 26-10-2010, 20:23   

Ja ostatnio wymieniałem lewy sworzeń przedni. Wyczytałem tutaj na forum że dobrze się sprawują sworznie firmy 555 i taki też zamontowałem. Sam sworzeń kosztował plus minus 50 zł plus fachura to łącznie zapłaciłem 120 za wymianę i facet zrobił to w godzinę więc jesli masz jakiś sworzeń do wymiany, powiedz mechanikowi jakie masz auto, umów się na robocizne a on sam to zamówi i na 2 dzien jak przyjedziesz to będziesz miał już dopasowany.

Odpowiedz do tematu