Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
6G72 vs 6A12
Autor Wiadomość
liczner18 
Forumowicz

Auto: Sigma/Diamante 6G72 DOHC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2010, 17:32   6G72 vs 6A12

Witam... Panowie chodzi mi po głowie swap silnik z 300Gt do galanta w ktorym juz siedzi silnik V6 ze skrzynia po tej samej stronie czyli 6a12... tylko moje pytanie jest takie, ile waży silnik od 300Gt a ile od moje Galanta??Ogolnie w co trzeba sie zaopatrzyc przy takiej podmiance?

n3000gt 
Forumowicz

Auto: 3kgt
Wysłany: 25-10-2010, 18:34   

Pierwsza rzecz to 3000gt a nie 300gt druga to temat wałkowany już kilka razy poszukaj, kompletny silnik 6g72 twin turbo z osprzętem waży 198kg ile wazy od galanta nie mam pojęcia.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 28-10-2010, 13:37   

Przełknij to bo nie ma sensu....przód odjedzie jak w ogóle pojedzie - włożysz dużo kasy a efektów zero i ciągłe koszty .Sprzedaj gala ,dozbieraj , to co masz włożyć w swap dołóż i kup sobie 3000Gt
Ostatnio zmieniony przez zbyszek05 28-10-2010, 17:13, w całości zmieniany 2 razy  

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 28-10-2010, 16:17   

Miałem się za to brać ciężar nie robi Galantowska 2,5 litrówka z E88A to to samo i daje rade w 15-20tyś zł powinieneś się zamknąć ze swapem co z Twojego galanta zostanie? chyba tylko mocowania silnika najtaniej będzie kupić całe 3000gt i dokonać swapu kupując część po części wyniesie Cie to więcej... Chodź jak już robić takie coś to lepiej VR4 tylny napęd pasuje od Eclipse GSX, wał napędowy na zamówienie trzeba, podpory wału sobie musisz sam dorobić itp. itd. ale wtedy koszty idą w górę ostro :)

Powodzenia :)

Jak już sobie popitoliliśmy o pierdołach to teraz polecam iść na imprezę wyładować testosteron i pomyśleć jak człowiek nad tym wszystkim masz fundusze to rób ale jeżeli to tylko młodzieńcza potrzeba mocy kup se Hondę :) bez urazy tylko to żaden wrzut czy coś po prostu galant jest strasznie słabą bazą na takie bajery
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu