Zewnetrzne zrodło dzwięku iPhone/iPad |
Autor |
Wiadomość |
AxeD
Forumowicz
Auto: Outek 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-05-2010, 11:18 Zewnetrzne zrodło dzwięku iPhone/iPad
|
|
|
Witam,
ostatnio zaczęło mnie denerwować ciągłe wypalanie muzy na CD. Czy może znacie jakąś metodę (nie licząc radiowej) na podłączenie zewnętrznego źródła dźwięku (np: iPhone)?
-AxeD |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 03-05-2010, 14:26
|
|
|
Do chińczyka nie ma problemu
do ori wejście audio jest w podłokietniku z tylu |
|
|
|
 |
AxeD
Forumowicz
|
Wysłany: 03-05-2010, 15:39
|
|
|
heh, dziękuję bardzo... jutro sprawdza, ale aż się sobie dziwię, że nie zauważyłem takiego 'detalu'
No i jednak - w moim Intense + z 2007 nie ma, w kazdym badz razie nie znalazlem teraz w aucie, chyba, ze jest to jakos mega ukryte |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 04-05-2010, 10:02
|
|
|
AxeD napisał/a: | No i jednak - w moim Intense + z 2007 nie ma, w kazdym badz razie nie znalazlem teraz w aucie, chyba, ze jest to jakos mega ukryte |
Jeżeli nie znalazłeś to gniazd nie ma-możesz jedynie poszukać na forum ,bo sporo o tym było,że ci co nie mieli to sobie jakoś tam "dłubali" w kościach połączeniowych w okolicach fotela pasażera i robili tego AUX-a sami... |
|
|
|
 |
SlaweK [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2010, 13:03
|
|
|
Info dla posiadaczy chińczyka i telefonu iPhone z bogatą biblioteką muzyczną. Nie jest tajemnicą, że podłaczenie iPhone za pomocą kabla dostarczanego ze stacją skutkuje bardzo kiepską jakością dzwięku. By rozwiązać ten problem wystarczy odtwarzać muzykę za pomocą bluetooth'a a wtyczki ori z chińczyka używać tylko do ładowania baterii. |
|
|
|
 |
AxeD
Forumowicz
|
Wysłany: 26-05-2010, 09:25
|
|
|
No i tu jest problem - odtwarzam muze z nokii, czy czegokolwiek po BT, to niestety radio nie wspolgra Najwyrazniej jest tylko wsparcie dla rozmow. No chyba, ze cos mi umknelo |
|
|
|
 |
Seranum
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander
|
Wysłany: 26-05-2010, 13:03
|
|
|
SlaweK napisał/a: | Info dla posiadaczy chińczyka i telefonu iPhone z bogatą biblioteką muzyczną. Nie jest tajemnicą, że podłaczenie iPhone za pomocą kabla dostarczanego ze stacją skutkuje bardzo kiepską jakością dzwięku. By rozwiązać ten problem wystarczy odtwarzać muzykę za pomocą bluetooth'a a wtyczki ori z chińczyka używać tylko do ładowania baterii. |
Slawek, mógłbyś opisać w jaki sposób odtwarzasz na chinczyku muzę przez BT ? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 26-05-2010, 13:12
|
|
|
Seranum napisał/a: | Slawek, mógłbyś opisać w jaki sposób odtwarzasz na chinczyku muzę przez BT ? |
W module BT na Chińczyku masz opcje Play/pause etc. po prostu łączysz telefon, odtwarzasz muzykę z Telefonu i klikasz na Play w Chińczyku. jakość dźwięku nie jest optymalna, ale działa.... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 30-05-2010, 10:08
|
|
|
gdy telefon jest sparowany z Chińczykiem wystarczy w telefonie otworzyć galrie / muzyke /play i gra przez chińczyka |
|
|
|
 |
joker_wmb
Mitsumaniak stadko 280 KM

Auto: Outlander II 2,0 DiD Intense+
|
Wysłany: 10-10-2010, 23:53
|
|
|
a jak wygląda sprawa z podłączeniem iPoda do RockfordFosgat'a? można przez aux'a kabelkiem ale jakość dźwięku jest kiepska a może jakiś transmiter fm?? |
|
|
|
 |
slaw425
Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 26-10-2010, 18:03
|
|
|
tu powinien wystarczyc kabelek chinch-jack, chyba, ze do rockforda masz podpietyego chinczyka to masz dedykowane wejscie na iphone/ipod. |
|
|
|
 |
wowo
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2.0 D Intense+
|
Wysłany: 26-10-2010, 22:50
|
|
|
Mam oryginalne akcesorium do AUX - niestety, za pieniądze które za nie zapłaciłem - ok. 300PLN z montażem, otrzymałem kabelek z mini jackiem, który pozwala mi podłączyć iPoda. Mam porównanie z Fordem i Saabem i muszę przyznać, że w obu tych przypadkach mogłem "odkręcić" iPod na max'a i sterować głośnością ze sprzętu audio w samochodzie. Jak odkręcę iPod'a w OII to słychać bardzo duże zniekształcenia. Ale ponieważ jest to jedyny sposób w moim przypadku to się z tym pogodziłem |
_________________ W końcu dojrzałem - Outek to optymalny wybór |
|
|
|
 |
|