|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: fj_mike 04-11-2010, 19:37 |
[EAx 97-04] Galant2.5V6, 1998r, kombi, Ostrowiec Świętokrzys |
Autor |
Wiadomość |
diablodh
Nowy Forumowicz

Auto: Delica 2.8 TD, Legnum VR4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2010, 21:47 [EAx 97-04] Galant2.5V6, 1998r, kombi, Ostrowiec Świętokrzys
|
|
|
Witam,
szukam galanta z silnikiem 2.5 v6 w kombi. Co sądzicie o tym egzemplarzu?
http://allegro.pl/srebrny...1277003609.html

Kod: | Dane
Cena 8 999,00 zł
Do końca 10 dni
(pią 29 paź 2010 19:32:16 CEST)
Dodaj do obserwowanych aukcji
Poleć znajomemu
Sprzedający bioly2802 (31)
Zadaj pytanie Sprzedającemu
Pokaż inne przedmioty Sprzedającego
Ograniczenie Kup Teraz - kliknij po więcej informacji
Ograniczenie dla Użytkowników
bez pełnej aktywacji konta
Więcej informacji
Lokalizacja Ostrowiec Świętokrzyski
Kod pocztowy 27-400
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Kup Teraz
Cena Kup Teraz 8 999,00 zł
Jak kupować?
1. Zarejestruj się.
2. Przeczytaj opis przedmiotu oraz dane aukcji.
3. Przejrzyj opinie o Sprzedającym.
* Kliknij Kup Teraz, aby kupić przedmiot natychmiast.
« powrót
* Program Ochrony Kupujących zapewnia zwrot do 10.000 zł w przypadku, gdy nie otrzymasz przedmiotu mimo zapłaty lub przedmiot znacznie różni się od opisanego (więcej).
* Zobacz jak bezpiecznie kupować.
« powrót
Dostawa i płatność
Płatność przy odbiorze
*
Odbiór osobisty
Parametry
Rok produkcji (1900 - 2100): 1999
Przebieg (km): 148000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 170
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Kombi
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Srebrny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Sprowadzony
Opis
MITSUBISHI GALANT KOMBI
1999r.
2,5 V6 170KM
148000km
WYPOSAZENIE:
CLIMATRONIC
4 PODUSZKI POWIETRZNE
4 ELEKTRYCZNE SZYBY
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
TEMPOMAT
ABS
CENTRALNY ZAMEK Z PILOTA
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
REGULACJA SIEDZEN W KILKU PLASZCZYZNACH
PODLOKIETNIK PRZOD I TYL
ROLETA BAGAZNIKA
WELUROWA TAPICERKA
ALUFELGI 17"
Samochod w srodku czysty i zadbany - bez dziur, przetarc i itd.
Zawieszenie jest w super stanie - niektore czesci widac ze sa doslownie nowe.
Silnik pracuje rewelacyjnie - zreszta silnik 2,5 v6 jest nie do zajechania.
Mitsubishi nie wymaga w sumie wkladu finansowego gdyz wszystko chodzi m.in climatronic, elektryka i itd. Aktulanie jest zalozone nowiutkie sprzeglo.
Galant widac ze posiada taki przebieg - przyjedziesz a sam przyznasz mi racje.
Jestem w stanie zalatwic gaz sekwencyjny nowy za 1200zl lecz galant bedzie jezdzil rowniez na zwyklym gazie bez problemu( 600zl i jest zalozony)
Samochod swiezo sprowadzony - koszt oplat u mnie to ok 2,5tys w 2-3dni. Mozliwosc powrotu na kolach po wykupieniu ubezpieczenia za 50zl/miesiac.
KONTAKT 501 921 761
Cena do neg...... - pisz, dzwon ja chce sprzedac ty chcesz kupic zawsze mozna sie dogadac
Mozliwa jest zam... - zamienie na samochod tanszy lub drozszy na zasadach allegro :p ( przy zamianie cena 9,999zl gdyz wiekszosc wysyla oferty z zawyzonymi cenami) |
|
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 18-10-2010, 21:40, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
sewkor
Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
|
Wysłany: 18-10-2010, 20:53
|
|
|
Poproś o nr Vin bo coś mam wrażenie że jest to rok produkcji 98 a 99 to rok rejestracji. Spytaj jakie są zegary, zwykłe cz HC, koni trochę przybyło, zwykły gaz nie polecam a sekwencja za 1200 raczej jest początkiem problemów i powodem do zniechęcenia do paliwa typu LPG. I zasadniczo odpowiedz sobie czy szukasz dobrego porządnego Galanta czy chcesz kupić "cenę" a nie auto. Zadbany Galant musi sporo kosztować bo nie jest to tanie auto jeżeli ma pozostać niezawodne. Przy poszukiwaniu weż pod uwagę auta z automatyczną skrzynią biegów a wybór będzie łatwiejszy. |
_________________ 007 " Diamenty są wieczne " |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 18-10-2010, 22:14
|
|
|
To jest rocznik 1998. Auto ogólnie wygląda dobrze. Mam pewne podejrzenia co do robionego lewego przedniego nadkola ale możliwe, że niesłuszne. Zdjęcie komory silnika nie grzeszy szczegółami. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
diablodh
Nowy Forumowicz

Auto: Delica 2.8 TD, Legnum VR4
|
Wysłany: 19-10-2010, 08:15
|
|
|
W sumie rocznik nie jest dla mnie bardzo istotny, a raczej stan auta. Przebieg 150 tys wydaje się mało realny, ale jak nie jest zniszczony to może nie ma natłuczone 500tys. Nieopokoją mnie niskoprofilowe opony, bo wiadomo jakie mamy u nas drogi, ale to drobiazg.
Co do ceny to wychodzę z zalożenia że lepiej zapłacić mniej i włożyć troche kasy w auto.
Pojadę zobaczyć auto w piątek to się okaże.
Dzięki serdeczne. |
|
|
|
 |
ari
Nowy Forumowicz
Auto: galant
|
Wysłany: 29-10-2010, 21:52
|
|
|
pewnie mnie usuniecie ale piszecie bzdury o moim galancie. zaden z was nie byl go ogladac a pierdzielicie takie smuty ze nie moge az na to patrzec. jak jestes jeden z drugim taki madry to powiedzx co jest nie tak pod maska albo w srodku. chcesz kolego to ci dam na gaz bo pewnie na to jezdzi twoj samochod i przyjedz i obejrz mojego galanta a nie wypisujesz ze nie ma takiego przebiegu. blotnik tez wcale nie byl malowany!! samochod nie wymaga wkladu finansowego - chcecie to sobie zalozcie opony na 60 profil jak na 40 wam za niskie i bedziecie wyglali EDIT. co do gazu to tez sie malo znasz kolego bo mialem mx-6 na zwyklym gazie i chodzila bardzo dobrze. jesli chodzi o sekwencje to za tyle mam ja z hurtowni wiec dlaczego mam za tyle jej nie dolozyc do galanta?? ze niektorzy z was placa po 2500zl za sekwencje to juz wasz problem. Cos wam doradze - nie ogladaliscie to nie komentujcie i nie tyczy sue to tylko mojego galanta EDIT |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 29-10-2010, 21:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-10-2010, 22:00
|
|
|
ari, dziękuję za tak przyjemną prywatną wiadomość. Proszę, czytaj ze zrozumieniem.
Wysil się chociaż raz. |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 30-10-2010, 08:46
|
|
|
Po wypowiedzi ari już bym sobie darował to auto
Bez urazy, ale skoro ktoś na zwykłe wątpliwości kupującego reaguje tak - to coś musi być na rzeczy ;]
Możliwe, że tylko brak zdolności zrozumienia paru linijek tekstu, ale czerwona lampka się zapala |
|
|
|
 |
ari
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-10-2010, 10:12
|
|
|
tak tak daruj sobie - jak kupujesz to jedz do jakiegos wiesniaka co sie na niczym nie zna i przymknie oko na chore wysnute z palca sugestie o gazie i o przebiegu. Zreszta widze po was niektorych ze najlepiej to by bylo zostawic calego galanta w oryginale i nawet kierunki pomaranczowe z przodu zostawic zeby zwiesniaczyc samochod bo wedlug was jak sie juz cos zmieni zeby wygladalo lepiej to oznacza ze juz cos jest kombinowane i pewnie bylo powypadkowe lub cos w tym stylu. nic nie mam do ukrycia w moim galancie tylko nie lubie jak piszecie a sie na czyms nie znacie lub tego nie widzieliscie. proste |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2010, 11:46
|
|
|
A ja stanę w obronie ari. Z praktyki wiem, że czasem niesłuszne zarzuty pod kątem samochodu wysuwane na podstawie wklejonych zdjęć bardzo łatwo mogą sprowokować sprzedającego. Warto byłoby przejechać się, zobaczyć samochód i wydać jakąś sensowną opinię popartą zdjęciami... |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-10-2010, 11:50
|
|
|
Proszę o dowody. Piszesz też i innych pierdołach w tym aucie jak regulowane siedzenia czy podłokietnik które są standardem. Skąd wziąłeś te 170KM?
Po twoich postach obejrzałem zdjęcia jeszcze raz. Przekonaj mnie, że na lewych tylnych drzwiach i nadkolu nic się nie działo.
Każdy kto chce kupić Galanta wrzuca tutaj interesujący egzemplarz. Ze zdjęć nie widać wszystkiego. To, że na fotkach widać jakieś mankamenty nie oznacza, że samochód wcale nie znajdzie nabywcy. Ludzie mają różne podejście. Jednemu nie pasuje rysa na lakierze i inny mógłby mieć spawany z dwóch.
ari, twoje zachowanie jest nieuzasadnione - tyle od siebie.
kuzi napisał/a: | A ja stanę w obronie |
Nie bardzo wiem przed czym chcesz go bronić
kuzi napisał/a: | Z praktyki wiem, że czasem niesłuszne zarzuty pod kątem samochodu wysuwane na podstawie wklejonych zdjęć bardzo łatwo mogą sprowokować sprzedającego |
Skąd mu to znamy |
 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2010, 12:01
|
|
|
fj_mike napisał/a: | kuzi napisał/a: | A ja stanę w obronie |
Nie bardzo wiem przed czym chcesz go bronić |
Moim zdaniem to, że się mocno zdenerwował jest typowe i w pewnym sensie można go usprawiedliwić.
fj_mike napisał/a: | kuzi napisał/a: | Z praktyki wiem, że czasem niesłuszne zarzuty pod kątem samochodu wysuwane na podstawie wklejonych zdjęć bardzo łatwo mogą sprowokować sprzedającego |
Skąd mu to znamy |
Z tego samego miejsca, skąd wywodzi się teza, że są handlarze równi i równiejsi...
Dla mnie EOT. Skupmy się raczej na samochodzie... |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-10-2010, 12:16
|
|
|
kuzi napisał/a: | Skupmy się raczej na samochodzie... |
Tak jak pisałem wcześniej
fj_mike napisał/a: | Auto ogólnie wygląda dobrze. |
Mimo kilku mankamentów i nieścisłości w ogłoszeniu.
kuzi napisał/a: | Z tego samego miejsca, skąd wywodzi się teza, że są handlarze równi i równiejsi... |
Ari nie ma bana i może pisać posty na forum
EOT kuzi |
 |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 30-10-2010, 12:17
|
|
|
fj_mike, odnosnie tylnego blotnika i drzwi masz racje, wydaje mi sie ze juz raz byl robiony wczesniej,zle dobrany jest kolor lakieru,maska tez byla ruszana,prawa strona nie zgrywa ie z blotnikiem,ale to nie dyskredytuje auta do obejrzenia i sprawdzenia |
|
|
|
 |
ari
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2010, 18:10
|
|
|
po pierwsze tempomat jest, a rej jest 99 maj. co do nie zgrywania sie maski i blotnika to wedlug mnie wcale tak nie jest. jesli nadal tak uwazasz to podaj maila to ci wysle dokladne zdjecia. jesli chodzi o kolor blotnika tylniego i drzwi to postaram sie jutro zmerzyc czujnikiem lakieru bo wedlug mnie wcale nie bylo malowane. Natomiast jesli chodzi o wypisanie ze ma podlokietnik i regulacje siedzen to cos zlego?? co mnie to obchodzi ze ma kazdy tak. czyli wedlug ciebie jak w samochodach jest klimatyzajcja to ja juz mam nie pisac ze moj ma? troche glupio napisales... |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-11-2010, 21:46
|
|
|
ari napisał/a: | po pierwsze tempomat jest |
Wybacz ale nie widzę siłownika pod maską. Na zdjęciu z wnętrza ciężko zauważyć czy jest manetka.
ari napisał/a: | co do nie zgrywania sie maski i blotnika to wedlug mnie wcale tak nie jest. |
To tylko szczegół na który Kmer zwrócił uwagę, nic więcej.
ari napisał/a: | jesli chodzi o kolor blotnika tylniego i drzwi to postaram sie jutro zmerzyc czujnikiem lakieru bo wedlug mnie wcale nie bylo malowane |
Sprawdź sam dla siebie
ari napisał/a: | Natomiast jesli chodzi o wypisanie ze ma podlokietnik i regulacje siedzen to cos zlego?? co mnie to obchodzi ze ma kazdy tak. czyli wedlug ciebie jak w samochodach jest klimatyzajcja to ja juz mam nie pisac ze moj ma? troche glupio napisales... |
Za co przepraszam. Ja, znając wyposażenie Galanta trochę inaczej patrzę na ten opis. Dla laika to oczywiście informacja. |
 |
|
|
|
 |
|
|