Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Outlander] Bagażnik
Autor Wiadomość
bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2010, 01:22   

żeby zakończyć temat przewożenia nart: przeglądnąłem dzisiaj wieczorem austriackie prawo drogowe i nie znalazłem żadnego przepisu na temat zakazu przewożenia nart w samochodzie.
Dla chętnych wgłębienia się w temat:
http://www.ris.bka.gv.at/...nummer=10011336

Czyli kolego mitsu - teraz ty przeczytaj ze zrozumieniem: twoje twierdzenie o zakazie przewożenia nart w bagażniku samochodu w Austrii jest po prostu nieprawdziwe...
cbdo, bonito

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 09-11-2010, 08:29   

mitsu00 napisał/a:
Te pierwsze 165cm a drugie 170cm. Testowalem zmieścić je do bagaznika w Outlanderze i no way....
próbowałeś od prawego tyłu dół do lewego przodu góra? Odwrotnie się nie da, bo subek przeszkadza. Ja wożę często 4 pary+deska, więc 3, 4 para leży na pierwszych dwóch czyli zapas jeszcze jest, czy do 170cm nie wiem, nie mam takich :) Moje sięgają do górnej krawędzi małego okienka, do sufitu jest jeszcze parę cm, ale możliwe że za mało dla 170cm. Ile Ty masz wzrostu/wagi chłopie, że takie długie deski wozisz :)

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 09-11-2010, 09:45   

rezon napisał/a:
Ile Ty masz wzrostu/wagi chłopie, że takie długie deski wozisz

Narty do gigantu, tzn długiego skrętu, muszą być dłuższe niż zwykłe carvingi żeby były stabilne podczas większych prędkości. Jak bedziesz kiedyś oglądał relację z zawodów Giganta, czy biegu zjazdowego, to przyjzyj się długości nart zawodników. Czasami sa nawet równe wzrostu albo jeszcze dłuższe. Generalnie przyjmuje się zasadę że narta powinna mieć długość równą wzrostu minus 10-15cm dla gigantowek i minus 20cm dla slalomek o dużym taliowaniu i krótkim promieniu skrętu. Im dłuzsza narta tym mniej myszkuje i jest stabilniejsza, ale kosztem większego promienia skrętu. I vice versa. Przy normalnej jeździe rekreacyjnej może nie ma to aż tak wielkiego znaczenia, ale jak chcesz bardziej docisnąć na stoku i czuć się bezpiecznie, to juz ma :wink:

Dominik

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 09-11-2010, 11:36   

bonito napisał/a:
żeby zakończyć temat przewożenia nart: przeglądnąłem dzisiaj wieczorem austriackie prawo drogowe i nie znalazłem żadnego przepisu na temat zakazu przewożenia nart w samochodzie.
Dla chętnych wgłębienia się w temat:
http://www.ris.bka.gv.at/...nummer=10011336

Czyli kolego mitsu - teraz ty przeczytaj ze zrozumieniem: twoje twierdzenie o zakazie przewożenia nart w bagażniku samochodu w Austrii jest po prostu nieprawdziwe...
cbdo, bonito

no mits00u....uderz sie w piersi :badgrin: bo dales chyba troche po bandzie z tymi restrykcjami w Austrii... :oops: :mrgreen:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-11-2010, 14:58   

dab napisał/a:
no mits00u....uderz sie w piersi bo dales chyba troche po bandzie z tymi restrykcjami w Austrii...

A niby dlaczego mam sie bić w piersi? Przekazałem to co mi powiedziano przy piwie i nic więcej. A nawiązując do przesadnej dociekliwości kolegi Bonito, to zaraz pewnie tez sprawdzi czy czasem nie popełnilem jakiegoś błędu statystycznego, podając że 90% parkingów podziemnych ma wysokość 2.10m.... :wink:

Dominik

janekzpolic 
Forumowicz

Auto: Outek
Wysłany: 09-11-2010, 19:18   

dałeś ciała pisząc bzdety a teraz jeszcze my mamy udowadniać że nie jesteśmy wielbłądami, kolega kiedyś przy piwie mi powiedział że krowa co najgłośniej ryczy najmniej mleka daje , od po prostu napisz nie miałem racji i tyle a mój kolega tłumacz przysięgły jest naiwny jak smerfetka i dał ciała za 500 ojro :lol:
kurde co za narodem jesteśmy że nie mamy za grosz odwagi do przyznawania się do własnych błędów

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 09-11-2010, 19:51   

janekzpolic napisał/a:
kurde co za narodem jesteśmy że nie mamy za grosz odwagi do przyznawania się do własnych błędów

a twój "mundry" napis na ramce i zderzaku? a twoje marudzenie zwiazane z kupnem MO?

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-11-2010, 22:13   

mitsu00 napisał/a:
Narty do gigantu, tzn długiego skrętu,
wszystko jasne :) resztę mniej więcej znam. Rzadko spotykane hobby

janekzpolic 
Forumowicz

Auto: Outek
Wysłany: 09-11-2010, 23:40   

regon napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

a twój "mundry" napis na ramce i zderzaku? a twoje marudzenie zwiazane z kupnem MO?
Nie mój napis tylko tego kto go tam umieścił ,poza tym skąd wiesz że to mój samochód , bystre oko zauważy że to auto sprzed liftu ale co tam wiesz lepiej.
Ja nie narzekam na Outka tylko głośno mówię o jego wadach których jest mnóstwo a tutaj taki sposób wyrażania się o tych 3 kamieniach nie jest dosyć popularny ,raczej kółko wzajemnej adoracji i pocieszania się że jednak może On nie jest taki zły że przecież podświetlane przyciski to w zasadzie luksus w klasie wyższej a styropian ma też tojota to czemu mamy narzekać .
Parę postów wyżej mamy natomiast typowy przykład jednej z naszych narodowych cech ,otóż jesteśmy wszystkowiedzący a jak ktoś nam chce udowodnić że jesteśmy w błedzie ,staje się naszym wrogiem a i tak na siłę próbujemy mu wmówić że my mamy rację po czym wytykamy jego inne wady ażeby odwrócić uwagę od merytorycznej dyskusji .
Iście Pisowska taktyka .

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-11-2010, 00:42   

janekzpolic napisał/a:
Parę postów wyżej mamy natomiast typowy przykład jednej z naszych narodowych cech ,otóż jesteśmy wszystkowiedzący a jak ktoś nam chce udowodnić że jesteśmy w błedzie ,staje się naszym wrogiem a i tak na siłę próbujemy mu wmówić że my mamy rację po czym wytykamy jego inne wady ażeby odwrócić uwagę od merytorycznej dyskusji .
Iście Pisowska taktyka .

I rest my case...... :shock: Aha, mnie i taktyki PIS-owskie dzielą lata świetlne.

Dominik

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 10-11-2010, 09:32   

janekzpolic napisał/a:
Nie mój napis tylko tego kto go tam umieścił ,poza tym skąd wiesz że to mój samochód , bystre oko zauważy że to auto sprzed liftu ale co tam wiesz lepiej.
Ja nie narzekam na Outka tylko głośno mówię o jego wadach których jest mnóstwo a tutaj taki sposób wyrażania się o tych 3 kamieniach nie jest dosyć popularny ,raczej kółko wzajemnej adoracji i pocieszania się że jednak może On nie jest taki zły że przecież podświetlane przyciski to w zasadzie luksus w klasie wyższej a styropian ma też tojota to czemu mamy narzekać .
Iście Pisowska taktyka .

hmmmmmmm
cos w tym jest.... :oops:
dobrze napisane
Tylko to PISowskie porownanie mnie niesmaczy....moze dlatego ze w ogole za tym ugrupowaniem nie przepadam... :oops: 8)

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 10-11-2010, 18:28   

janekzpolic napisał/a:
regon napisał/a:
janekzpolic napisał/a:

Iście Pisowska taktyka .

Każdy z nas zna wady tego samochodu i nikt nie zasłania się wzajemnym pocieszaniem i chowaniem się za retorykę polityczną. Twój wpis nawiązujący do partyjki jak również sposób przedstawiania swoich opini oraz próba obrażania innych świadczą o twojej kulturze. Moje wprawne oko nie musi oceniać twojego złoma bo mnie to nie interesuje - zaś "firmowanie" fotki z takim napisem swoim pseudo bez opisu, że "to nie moje zdjęcie" jest obliczone na dziecięcą popularność.

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 11-11-2010, 12:04   

mitsu - faktycznie chciałem sięgnąć do danych statystycznych na temat wysokości garaży, ale miałem urwanie głowy w pracy :lol:

Ale na poważnie (nie ciągnąc już tego nieszczęsnego tematu) - niestety w przypadku niesłusznych zarzutów policji działa zasada "na władzę nie poradzę" - czyli jest się raczej na straconej pozycji (tzn. można się odwoływać, ale później po zapłaceniu mandatu).
Inny przykład z tej samej parafii - we Włoszech jest obowiązek wożenia kompletu zapasowych żarówek, jeżeli ktoś ma pechowo ksenony i nie wozi zapasu (po co skoro nie można wymienić samemu), szanowny pan policjant w złym humorze może spokojnie wlepić mandat. Na szczęście Włosi mają na ogół dobry humor...

bonito

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-11-2010, 12:23   

bonito napisał/a:
jeżeli ktoś ma pechowo ksenony i nie wozi zapasu (po co skoro nie można wymienić samemu),
dlatego kupiłem jakiś ksenon na alledrogo za nieco ponad 30zł. Ani myślę go zakładać, ale jakby ktoś się upierał to jest. Słowacy też lubią sprawdzać kompletność zestawu ;)

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 11-11-2010, 18:31   

2,10 wchodzi spoko z Boxem na dachu.

Odpowiedz do tematu