|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
CZT - kontrola trakcji |
Autor |
Wiadomość |
siekanka
Nowy Forumowicz
Auto: CZT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2010, 16:00 CZT - kontrola trakcji
|
|
|
Witam wszystkich,
jest to mój pierwszy post i cieszę się, że Was odnalazłem
Mam pytanie dotyczące systemów stabilizacji i trakcji w colcie CZT (2005r.)-czy jest możliwe zainstalowanie przełącznika deaktywującego ww. systemy? Jeśli tak, to jak, albo jaki zakład polecacie, najlepiej w krakowie?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
magik
Forumowicz
Auto: CZT
|
Wysłany: 16-11-2010, 12:25
|
|
|
Co do przełącznika to nie wiem... pewnie się da... ale to musiałby być jakiś dobry ogarniacz. Wszystkie systemy, włącznie z ABS, TC, ESP i tylnymi światłami wyłączysz wypinając bezpiecznik o wymownej nazwie STOP. Po ww żadne błędy w stylu CE się nie pojawiają, ale nie masz świateł stopu. Testowałem u siebie, działa bez najmniejszego problemu.
Można jeszcze rozłączyć kostkę od czujnika przyspieszenia bocznego czy jakoś tak, znajdującą się pomiędzy fotelami, pod konsolą środkową. Wyłączysz tym tylko ESP. Testowane przez zawodników z UK.
ps. Widzę, że z krk jesteś, może kiedyś jakiś mini spot czt zrobimy?
Pozdr |
|
|
|
 |
Tadzik00
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CZ5 1.3 2004
|
|
|