Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] Fotele z Eagle Talon do Eclipse
Autor Wiadomość
regaciarz 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1g 2.0b 1994 rok
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-11-2010, 10:36   

viader napisał/a:
mystek, ja mam podobne gabaryty do Ciebie tj. 180cm i 100kg. Moim zdaniem fotele w ecli są poprostu rewelacyjne. W żadnym aucie nie siedziało mi się tak wygodnie, trasa 400-500km po PL nie stanowi problemu, bardzo fajne jest podparcie lędźwiowe. Co do trzymania bocznego, kubełek to to nie jest ale nie zdarzyło mi się nigdy wylecieć z fotela. Jeśli masz jak zorganizować transport spod Warszawy to oddam Ci komplet za przysłowiowego browara. Ja zmieniłem sobie komplet foteli na bordowe z talona turbo a te zwykłe szare leżą w garażu i się marnują. Co do ich wytrzymałości to jest naprawdę wysoka, nic nie skrzypi. Welur wygląda jak nowy, lekko wyciera się tylko ta część od strony drzwi pod udami (ale prawie tego nie widać).

A jak sprawują się fotele z Talona? Bo jak zobaczyłem Twoje to aż mnie z zazdrości ściągnęło :P I takie pytanie poza tematem: czy policja czepia się czarnych postojówek? Bo chcę u siebie zrobić coś takiego jak Ty miałeś, ale ja lubię swój dowód rejestracyjny :wink:

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 19-11-2010, 11:42   

Ja jestem z nich bardzo zadowolony posiadają kilka dodatkowych regulacji: trzymania bocznego, podparcia uda oraz zagłówka (bezużyteczną). Do tego siedzi się troszkę wyżej i są troszkę twardsze. Te regulacje są tylko w fotelu kierowcy, pasażer ma jedynie dodaną regulację zagłówka. Generalnie jest ciut lepiej jak w tych szarych ale niewiele. priorytetem dla mnie był oczywiście kolor :wink:

Co do postojówek to policja nigdy się nie czepiała ale eclipse jest dość specyficzny, dzięki otwieraniu lamp mijania malując postojówki nie wpływasz na światła nijania ani drogowe. Większość policjantów i tak nie wie, gdzie są postojówki w ecli. W obecnym stanie prawnym gdzie jeździ się na włączonych światłach mijania sens posiadania postojówek jest znikomy. Do tego w nocy takie pomalowane postojówki normalnie są widoczne.

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 19-11-2010, 11:55   

tapicera faktycznie niezła - ile dałeś i jakim cudem ją znalazłeś?
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92

regaciarz 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1g 2.0b 1994 rok
Wysłany: 19-11-2010, 12:03   

ile dałbym za podparcie ud! Jeśli ktoś ma namiary na fotele z Talona w jakimkolwiek kolorze to pisać na PW :P
A co do postojówek to miałem robić taki myk, że do dalekosiężnych wprowadziłbym po małej diodzie i odpalałbym przyciskiem w razie kontroli 8) Bo już Białystok oglądał końcówkę wydechu, ciekawe co będzie jak na wiosnę auto nabierze na prawdę zadziornego charakteru :twisted:

viader 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-11-2010, 12:10   

Poprostu odkąd mam eclipsa przeglądam allegro, trafił się talon na części to zadzwoniłem i zamówiłem tapicerkę razem z przesyłką wyszło mnie 450zł (w tym 200zł przesyłka). Najlepsze, że z tydzień później wyczaiłem podobną tapicerkę 20km ode mnie w Legionowie. Mam numer do gościa: 504212310, dzwońcie może jeszcze ma (takie elementy raczej ciężko się sprzedają). Kto pierwszy ten lepszy :P Dodam, że nie oglądałem tej tapicerki i nie wiem w jakim jest stanie, nie wiem, czy ma też te wszystkie regulacje, jedno co widziałem ze zdjęcia to, że jest czerwona/bordowa.

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 19-11-2010, 13:20   

to niezła cena, dzięki za kontakt!
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 19-11-2010, 19:07   

viader, gdzie mozna obejrzec te twoje fotele ????
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

viader 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-11-2010, 19:19   

http://forum.mitsumaniaki...viader&start=15

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 19-11-2010, 20:59   

viader, pasuje idelanie!!! Zerknij do mojego tematu obczaj czy ja mam tez taka wersje, dodałem pare fotek.
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Odpowiedz do tematu