[II 2.0 DID] Problem z bluetooth w Outlanderze II |
Autor |
Wiadomość |
bary77
Nowy Forumowicz bary77

Auto: Outlander II 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2010, 23:52
|
|
|
Czy testował ktoś w Outlanderze Nokię E52? Niestety mam problem z parowaniem. W sumie się udaje i działa ale tylko do momentu rozłączenia. Nie łączy automatycznie mimo ustawienia priorytetu na 1 i ogólnie mam problem z wyszukaniem zestawu w telefonie. Nawet jak znajdzie to dostaję komunikat "nie można połączyć z Free Hands". Kolejna próba to żąda podania kodu i przechodzi w proces parowania. Bardzo to męczące i chętnie się dowiem czy to ja coś skopałem czy też z e52 faktycznie jest problem. Wcześniej miałem E51 i bez problemu automatycznie się łączył i działał bez problemu. |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 17-11-2010, 08:51
|
|
|
bary77 napisał/a: | Czy testował ktoś w Outlanderze Nokię E52? |
hmm, ja mam sparowaną Nokie E52 i działa prawidłowo. W parowaniu Ci niestety nie pomogę, ponieważ poprosiłem o sparowanie podczas odbioru auta z salonu.Sprzedawca (z pomocą drugiego pracownika salonu) zrobił to. W ten sposób mam święty spokój dopóki nie zmienię telefonu.
Telefon jak najbardziej działa z systemem mitsubishi. |
_________________ Auta obecnie:
Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Peugeot Partner II Tepee 1,6 90KM
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY |
|
|
|
 |
bary77
Nowy Forumowicz bary77

|
Wysłany: 17-11-2010, 09:07
|
|
|
skaut napisał/a: | hmm, ja mam sparowaną Nokie E52 i działa prawidłowo. | No to mnie pocieszyłeś, ja walczę z nią codziennie i doszedłem do jednego wniosku - parując telefon z zestawem nie dostaję na samym końcu informacji "pairing complete". Po prostu cisza i włączą się radio. Dzisiaj dla testów wziąłem swoją starą e51 i poszło za pierwszym razem bez najmniejszych problemów a e52 się zaparła i nie chce. Jadę do salonu, może oni sobie poradzą, może to kwestia wersji oprogramowania w e52... |
|
|
|
 |
venglin [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2010, 13:47
|
|
|
bary77 napisał/a: | skaut napisał/a: | hmm, ja mam sparowaną Nokie E52 i działa prawidłowo. | No to mnie pocieszyłeś, ja walczę z nią codziennie i doszedłem do jednego wniosku - parując telefon z zestawem nie dostaję na samym końcu informacji "pairing complete". Po prostu cisza i włączą się radio. Dzisiaj dla testów wziąłem swoją starą e51 i poszło za pierwszym razem bez najmniejszych problemów a e52 się zaparła i nie chce. Jadę do salonu, może oni sobie poradzą, może to kwestia wersji oprogramowania w e52... |
Ja mam E52, wersja softu 022.009 - wszystko działa poprawnie. |
|
|
|
 |
bary77
Nowy Forumowicz bary77

|
Wysłany: 18-11-2010, 09:26
|
|
|
Jestem po aktualizacji oprogramowania w e52 i teraz śmiga bez problemów. Dzięki panowie bo już miałem wracać do E51 |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-11-2010, 09:42
|
|
|
A tak przy okazji, jak wam sie sprawuje ta E52?
Ja uzywam ja od roku i niestety jesli chodzi o trzymanie zasiegu w gorszych warunkach czy tez jakosc rozmow i zestawu glosnomowiacego to nie jestem zadowolony W porownaniu do poprzedniego E51 to przepasc
PS. E 51 bez problemu dziala z outkiem. |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
bary77
Nowy Forumowicz bary77

|
Wysłany: 20-11-2010, 00:09
|
|
|
dab napisał/a: | A tak przy okazji, jak wam sie sprawuje ta E52?
Ja uzywam ja od roku i niestety jesli chodzi o trzymanie zasiegu w gorszych warunkach czy tez jakosc rozmow i zestawu glosnomowiacego to nie jestem zadowolony W porownaniu do poprzedniego E51 to przepasc
PS. E 51 bez problemu dziala z outkiem. |
Ja swoją E52 mam od niedawna wiec jeszcze nie mam wiele do powiedzenia. Szału nie ma w każdym razie, obsługa klawiatury w porównaniu do E51 gorsza, zwłaszcza klawisze funkcyjne. Z zasięgiem kłopotów nie zauważyłem choć również słyszałem że ten typ tak ma. Problem z bluetooth rozwiązałem poprzez aktualizację oprogramowania w telefonie i teraz śmiga bez problemu. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 20-11-2010, 23:38
|
|
|
Jak tak narzekacie na tego blututa czy to ori, czy w Chińczyku, to proponuję zakup amerykańskiego Parrota, np wersję 9100. Instalacja Plug'n Play z Chińczykiem albo ori radiem, poprzez wiązkę albo do albo bez RF. Urządzenie pobiera książkę tel., można na raz sparować i podłączyć do 10 telefonów, steruje IPODEM, czy Iphonem, MP3 etc. Dźwięk oczywiście idzie przez głośniki auta. Cena to niecałe 600zł z wiązką. Sam sobie to zakupilem w Szwecji i jak tylko będę miał czas to zamontuję. Nie ma tu oczywiście mowy o jakimś odcinaniu poczatku rozmowy, czy kartonowego dźwięku jak w Chińczyku. Polecam naprawdę Poniżej przykladowa aukcja:
http://allegro.pl/parrot-...1314032689.html |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
didku
Forumowicz
Auto: Outlander II 2,2 INSTYLE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Mar 2009 Posty: 141 Skąd: Wrocław-Zgorzelec
|
Wysłany: 17-12-2010, 04:59
|
|
|
Znalazlem cos o bluetooth i kompatybilnych komorkach, moze komus sie przyda - tj. podjezdzamy do salonu, podpisujemy umowe i wychodzimy probowac komorki .
http://www.nanolan.de/MMD...foneSep2009.pdf
mi w starym Erisssonie k770i wszystko chodzi tylko troche za pozno laczy |
_________________ jeszcze Panda 1.2 LPG, oktavka 1 1,9tdi, Ducato 2,3 multijet
 |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 18-12-2010, 12:34
|
|
|
Ja mam BT w chińczyku / stary soft / i też super działa / rozmawiam bardzo dużo / |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-06-2011, 00:07
|
|
|
Będzie mega odkop, ale mam zagadkę i nie chcę specjalnie zakładać nowego tematu/rejestrować się na innych forach. Dodatkowo problem nie dotyczy Outlandera, ale może ktoś z was ogarnia systemu hands free i poradzi. Otóż to znajomy poprosił mnie żebym sparował jego 6300c z bluetooth'em w Jeepie Grand Cheokee z 2006 roku. Wszystko działa jak należy, poza jedną rzeczą - siedzę w aucie z manualnie połączonym telefonem i autem. Wysiadam, odchodzę na chwilę (telefon traci zasięg z autem), wracam z powrotem a telefon łączy się automatycznie po kilkudziesięciu sekundach i po następnych góra 10. rozłącza się. Żeby ponownie nawiązać połączenie w sumie wystarczy manualnie w telefonie wybrać opcję i niby wszystko gra. Ale o co chodzi z tym rozłączaniem? W sumie przez to całość traci sens, bo wsiadać do auta i za każdym razem łączyć ze sobą sprzęt to... mega irytujące. Zwłaszcza, jeśli autem sporo jeździ się po mieście - wsiada/wysiada. Ktoś wie w czym może leżeć problem? |
|
 |
|