Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o Eclipse
Autor Wiadomość
ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2005, 16:00   Pytanie o Eclipse

Witam szukam kogos kto mi odpowie na male pytanie dotyczace silnikow w Eclipse 2G bardzo prosze o kontakt gg- 3916691 lub michal793@poczta.onet.pl

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-05-2005, 16:03   

Napisz tu to pytanie - więcej osób skorzysta na odpowiedzi :D

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2005, 16:42   

wiec tak: chcialbym sie cos konlretnego do wiedziet na temat silnikow (na dole linki) czym one sie roznia, ktory jest ewentualnie lepszy... dane techniczne, osiagi itd....
http://213.76.135.99/~ramzes/1.jpg
http://213.76.135.99/~ramzes/2.jpg

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 07-05-2005, 16:52   

Bez wątpienia lepszy jest ten na zdjęciu nr 2 - 4G63T moc teoretyczna (bo w serii nie trzymają tej mocy) 213KM. Na zdjęciu nr 1 jest chryslerowski silnik 420A... To nie to :D .

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2005, 17:07   

pytam bo chce kupic eclipse (link na dole) w ktorym jest wlasnie taki silnik... Czyli co odradzasz go ?? Aha i ten silnik na zdjeciu pierwszym jaka ma moc??
http://213.76.135.99/~ramzes/Eclipse

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2005, 18:30   

a ten eclipse na zdjeciach to z jakim silnikiem z linka 1 czy 2?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 07-05-2005, 19:00   

1. bo nie ma progow itp. wiec to pewnie RS czyli bebnowe hamulce z tylu :shock:

ehhh sie naczytalo chlopakow na forum :lol:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2005, 19:58   

ja tam tych bebnow nie zauwazylem w kolach wiec sie pytam :P

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2005, 22:02   

czyli co byscie mi doradzili?? warto kupic to auto czy nie bardzo chodzi mi o siilnik.... jet ten ze zdjecia pierwszego...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 08-05-2005, 00:01   

Nie kupuj a goraco - sprawdź go dokładnie albo w zaufanym warsztacie albo w serwisie koszt nie będzie duży.
No i nie spodziewaj się że nikt Cię nie objedzie....

Powodzenia :D

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

leoul
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2005, 00:26   

Serwus

Jeśli szukasz eclipse, do codziennej jazdy po mieście, bez specjalych ściganek i niepotrzebny ci sprinter, to poszukaj takiego eclipse z silnikiem 4G63 (bez turbo)

Jeśli oczekujesz osiągów szukaj eclipse z silnikiem 4G63T w wersji GST (FWD) lub topowej wersji GSX (AWD) Z tym, że jest tam turbo, co za tym idzie nie możesz dawać ognia na zimnym silniku i wyłączać na mocno rozgrzanym. To będą minusy w jeździe na codzień po mieście i na krótkich odcinnkach. Natomiast zrekompensuje się zdecydowanie w radości z jazdy.
Co do mocy to powinno być 210 HP w GST i w GSX.
Co do nietrzymania mocy, to faktycznie tak jest... ale w wersjach po 1997 roku.. nie spotkałem się z nietrzymaniem mocy.

Swoją drogą to zdjęcie nr.2 silnika to z GSX Adalberta... nieźle ma zrobiony ten motor :lol:

Silnik 420A jest podobno niezły, z tym że niewiadomo gdzie to serwisować... bo takie auto to ani chrysler ani mitsubishi... w związku z tym użytkowanie i serwisowanie przedewszystkim będzie uciążliwe.

Tak na marginesie ten eclipse prezentuje się dość ciekawie na pierwszy rzut oka.

pozdrawiam

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2005, 11:05   

Leolu wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.... Mnie wlasnie interesuje silnik 4G63 (bez turbo) ma on ponoc ok 150HP to nie jest zle tak mi sie wydaje... Lekki tuning i juz jest 170HP Tylko teraz niepokoi mnie to ze one nie trzymaja mocy... Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc... Chyba zrezygnuje z tego Eclipsa... Szukam dalej...

Kris
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2005, 12:14   

po lekkim tuningu to moze bedziesz miał te 150KM :) najlepiej go zhamuj :D ,popraw fabryke i znowu rolki...

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2005, 12:42   

dlaczego tak myslisz?? ile eclipse ma HP seryjnie??

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2005, 14:53   

mam jeszcze taki pytanie... W jakich granicach zamyka sie spalanie w silniku 4G63T w miescie i poza nim...

Odpowiedz do tematu