Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
KUPIŁEM GALANTA !!! POMOCY!!
Autor Wiadomość
KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 13:36   KUPIŁEM GALANTA !!! POMOCY!!

nie wiem czemu go wziolem ale mam nadzieje ze bedzie mi wiernie sluzyl!!:)teraz napisze pokrutce co i jak i dajcie mi swoj osad co do tego:)aha dzis sie zalogowalem u Was!!!:)wiec witam wszytskich!!!!no ale wracajac do meritum(czyt.galanta) jest to rocznik 93 silnik 2.0 td sasiead sprowadzil go rok temu z austrii i wziol go pod swoja opieke:)przebieg wynosi 219 tys km po wymianie rozrzadu olejów 4 wachaczy z przodu i tarczi klockow chamulcowych!!kloor bordowy z wyposarzenia ma wszytsko oprucz kimy i skóry a do tego ma poduche dla kierowcy:)aha i odrazu mam pytanko czy ten silnik moze smigac na orenżadce??pozdrawiam :) :D aha i jeszce prosilbym o dane techniczne moment obrotowy itp...!!a jak w ogole z tym silnikiem jest ile moze przejechac??a turbo??

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2006, 15:16   

Gratuluję zakupu. Mam nadzieję, że pomoc nie będzie potrzebna :wink:
Jeśli chodzi o paliwo, to nie lej żadnej oranżady, bo tylko kłopoty Cię czekają :evil: . Niebezpieczne będzie to szczególnie zimą. Opał = gwarantowane kłopoty 8) . Zresztą to bardzo ekonomiczny silnik, więc nie ma sensu ryzykować dla paru groszy. Dbaj o niego, to pojeździ dłuuugo, bo to bardzo trwałe silniki. Jeśli był należycie traktowany, to pojeździ drugie tyle kilosów.
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 17:14   

tak jak i macia jestem zdania zebys nie lal zadnych oranzadek bo zysk z tego bedzie niewielki a klopoty moga byc duze , co do silnika to nie asz sie czym martwic bo pwoinien Ci sluzyc jeszcze bardzo dlugo , co do danych technicznych to tak :
moc :90KM przy 4500obr/min
moment obrotowy w NM przy danej liczbie obr./min : 202/2500
masa pojazdu : ok 1300kg
objetosc bagaznika : ok 470l
przyspieszenie do 100km/h : ok 16sek
objetosc zbiornika paliwa : 64l
zuzycie paliwana trasie ok 6l a w miescie ok 8-9l
[/b]

KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2006, 19:23   

Dziekuje za rady(macia,meteo)i mam nadzieje ze bedziecie pomagac poczatkującemu Mitsumaniakowi:)oczywiscie z wzajemnoscia!!:):)i juz nasuwa mi sie kilka nastepnych pytan:) : gdzie mozna dostac (ewentualne:) czesci zamienne w "pozytywnych" cenach, i jakie jest zawieszenie tylne w galancie, w sensie co tam moze mi leciutko pukac:)i jak uciszyc tylna polke zeby tak nie piszczala:):) Ale powiem Wam ze ten samochod ma powera!!! 180km/godz no dosc krotkim odcinku w 3 osoby!!!:)tak w woli sprawdzenia:)a ze spalaniem to nie wiem jeszcze!!to jak tak radzicie z ta orenzadka to niech sie tak stanie!!!:) NO ORENŻADOS!!:) wielkie pozdro dla GalanciakóW !!!! :mrgreen:

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 12-10-2006, 00:22   

KaczA napisał/a:
gdzie mozna dostac (ewentualne:) czesci zamienne w "pozytywnych" cenach, i jakie jest zawieszenie tylne w galancie, w sensie co tam moze mi leciutko pukac:)i jak uciszyc tylna polke zeby tak nie piszczala

Ja wszystkie części pozostawiam mechanikowi, z tym, że mam zaufaną osobę i wiem, że mnie nie oszuka. Jeśli szukasz nowych rzeczy (a w większości przypadków tylko takie wchodzą w grę), to zwróć uwagę na Japaneze, chłopaki z forum często u niego kupują i polecają :wink: . Co do tylnej zawiechy, to mogą to być wahacze, albo same gumki. Trzeba sprawdzić. Ja w swoim galu musiałem wymienić amory z tyłu, bo już dawały się we znaki.
Co do deski, to problemu nie znam, bo nie mam hatchbacka. Jeśli miałbym podpowiedzieć jak pozbyć się piszczenia półki, to polecam podkręcenie głośności w radioodbiorniku :wink: :mrgreen:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

jacek187
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 09:20   

Ja bym sie tak tym autem nie podniecal. Mam takiego tyle ze z 95r i tak:
* Powera to one nie ma, uwierz mi, TO JEST MUŁ. Wsiadz np. do pierwszego z brzegu VW z silnikiem 1.9 TD. Po prostu wymiata w porownaniu do tego silnika. Ten ledwo sie toczy.
Moj osiagnal 185 z 2 osobami, ale to silnie zalezy od tego jakie paliwo wlejesz. Sa stacje ze jak wlejesz to i 160 ledwo sie da wyciagnac.
* Spalanie 6l/trasie to zapomnij. 7 minimum, po miescie 10
* zawieszenie niestety leci. Wymiana wsyzstkich wachaczy co 25 tys. bedize normalka, wiec jak miales wymieniane z przodu to na pewien czas bedizesz mial spokoj.

Niech ci jezdzi jak najdluzej, ale wedlug mnie to juz niestety twoj Galant chylic sie bedize ku upadkowi. Przebieg 220 tys. Czlowieku, po co takiego zloma kupiles?? Przy takim przebiegu wsyzstko ci bedize sie po prostu sypac.
A skrzynia, nie chaczy, idealnie chodzi?

Jak dla mnie to masz zajezdzony samochod, z ktorym bediesz mial same problemy. No chyba ze jestes prawdziwym maniakiem mitsubishi i jestes gotow wolozyc w ten samochod przez 2 lata 2xtyle ile za niego dales, wtedy no problem.

KarolS 
Mitsumaniak

Auto: EA3W '99 GDI
Wysłany: 12-10-2006, 10:02   

Heh, muszę dorzucić moje 2 słowa do tematu, ponieważ zdecydowanie się nie zgadzam z przedmówcą.
Jestem posiadaczem Gala E55 co prawda z benzynowym silnikiem 2.0 16V z 93 roku, który przebiegu ma 285 tyś. i nigdy w zyciu nie powiedziałbym, że ten silnik się "kończy". Więc przebiegiem 220 tyś nie przejmowałbym się wcale. Co do dynamiki 2.0 D nie wypowiadam się, ponieważ nim nie jeździłem.
Co do zawieszenia, to częściowo masz rację, sypie się, tyle że jest na to znacznie tańszy sposób niż kupno nowych wahaczy. Wystarczy je zregenerować. Koszt o wiele mniejszy, i starcza na więcej niż wspomniane 25tyś km.
Wg mnie sprawa ma się tak. Jeśli o samochód się dba to nie powinno być z nim problemów. Elementy zawieszenia należy wymieniać gdy zaczynają generować jakieś dźwięki, a nie gdy się rozpadają. Jeździłem moim Galantem przez 7 lat i gdyby nie fakt, że zaczął mi rdzewieć w kilku miejscach(samochód powypadkowy :roll: ), to w życiu bym go nie sprzedawał.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 12-10-2006, 10:40   

Ja tez nie zgadzam sie z jacek187. Kazdy samochod bedzie sie sypal jesli nie bedziesz o niego dbal...(moze zacznij dbac o samochody to beda Ci dluzej i mniej awaryjnie sluzyly :wink: ) ...Co to jest 220t km w tych czasach...? Jesli jak wczesniej napisalem poprzedni wlasciciele dbali o Galancika jako tako-chociaz (czyli wymiana olejow-w terminie, rozrzadu, itp. to nie masz sie o co bac :D ) . Co do dynamiki VW to mam calkowicie inne zdanie- moj sasiad ma passka (chyba->) 93rocznik 1,9td i Sorry, jest sprowadzony, ma 193t km najechane, z rury tak dymi, ze przez pare minut nic z tylu nie widac (a kupowal samochod rzekomo od kobiety, ktora jezdzila nim tylko do kosciola i na zakupy w niedziele i w ogole stan idealny). Osiagi???- moze dobre w stosunku do cinquecento 700 czy 900 i to wszystko... . I na koniec dodam ze nie kazdy chce miec samochod taki jak maja miliony ludzi na drogach ( VW, ople , bmw i cala reszta samochodow produkowanych za nasza zachodnia granica...
Pozdrooo 4all & respect :mrgreen:

KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 20:06   

hehe ale chlopaki daliscie mi do myslenia:):)powiem Wam tak: skrzynia biegów to chodzi jak złoto!!! mam ksiazke serwisowa do 198 tys km!!!!po ten samochod sasiad byl osobiscie jak jeszcze nie wybrali wszystkiego i wziol go z podworka strego dziadzia!!!bylem na badaniu amorow i sa orginalne z przodu 75%z tylu 78% skutecznosci!!!!narazie zmykam ale pozniej dokoncze jeszcze:):)pozdro!!!!

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 12-10-2006, 21:29   

KaczA, witaj w małopolsce ja też w tym roku kupiłem Misia z 93 roku i też byłem pełen obaw bo to w sumie wiekowy wózek ale powiem Ci że to pierwszy mój samochód japoński i jestm mile rozczarowany autko super wpadnij do nas do Kraka na spota w któraś niedziele mamy maniaka galów w szczególe to on Ci może wiele na ten temat poopowiadać a jak o Misia zadbasz to napewno się odwdzięczy POZDRO i WITAJ

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2006, 20:24   

adaho_krak !!! super przeczytac taka wiadomosc!! napewno na spotkania i zloty bede wpadal do Krk!!! jak bedziesz cos wiedzial to daj cynk to bedziemy cos kombinowac:) pozdrawiam !!!! :D

[ Dodano: 16-10-2006, 20:29 ]
aha a co do spalania to bylem teraz w kielcach i za 10 litrów(shel V-power racing) obrócilem (186km) jechałem w 4 osoby i wcale nie jechalem 90 km\h :twisted: tylko zbliza mi sie wymiana oleju i jaki sie olej leje do turbo diesla??

Odpowiedz do tematu