Nie odpala za pierwszym razem 1,9 TD |
Autor |
Wiadomość |
krzych.c4
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-11-2010, 12:01 Nie odpala za pierwszym razem 1,9 TD
|
|
|
Witam
Mój problem polega na tym ze autko nie zawsze zapala za pierwszym razem niezależnie czy ciepłe czy zimne .Łapie na jakieś 2 sekundy i gaśnie i tak kilka razy dopiero za kolejnymi próbami zapala.
Prosze o pomoc. |
|
|
|
 |
fus8
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 147 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 23-11-2010, 12:12
|
|
|
czesc..może autko ma już słabe ciśnienie na pompie.. próbuj przed uruchomieniem najpierw dopompować ręką potem kręcić .. możesz nawet spróbować dwa razy świece podgrzać. Kręcąc dodawaj lekko gazu.. |
_________________ http://polskajazda.pl/Pro...i,Carisma/34995 |
|
|
|
 |
krzych.c4
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-11-2010, 14:08
|
|
|
raczej to nie pompa bo czasami pali od razu a czasami na kilka razy jest to tak jak by cos odcinało dopływ paliwa
moze to immobiliser ?????? |
|
|
|
 |
Micz
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 97 TD
|
Wysłany: 23-11-2010, 16:45
|
|
|
Sprawdź filtr paliwa. Ponoć lubi się zapowietrzać przez membrankę w pompce. Sprawdź wszystkie złączki czy nie są luźne może tam gdzieś się dostaje powietrze w przewód paliwowy. Mam podobny problem. Podokręcałem opaski przy filtrze paliwa oraz odkręciłem takie małe kółeczko patrząc z góry po lewej. I zrobilo psss.. po tych zabiegach nie mam problemu z odpalaniem. Ponoć najstosowniej jest założenie zaworka zwrotnego a nawet kilku. Ale to sie może koledzy wypowiedzą dokładniej co to robili.
Tak jak mówię u mnie przeszło, natomiast teraz robię dziennie okolo 65km i może dystans jej tak służy:)
szerokości. |
|
|
|
 |
krzych.c4
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-11-2010, 07:53
|