Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań technicznych?
Autor Wiadomość
Rafał1985 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-11-2010, 08:10   Kilka pytań technicznych?

Witam
Wszystkich formułowiczów od niedawna posiadaczem l 200 z 2007r. Mam kilka pytań, które mnie nurtują:

1. Czy w mojej eLce jest filtr kabinowy, jak jest to gdzie?
2. Co ile wymieniac nalezy olej w silniku, ja mam 10w/40?
3. Czy należy wymieniać jakies inne oleje np. w skrzyni (manualna) biegów?
4. Ciężko pali na zimnym silniku, wymieniłem filtry, może to świece czy ktos z was wymieniał?
dzieki za wszelkie rady

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 24-11-2010, 08:30   Re: Kilka pytań technicznych?

Rafał1985 napisał/a:
Witam
Wszystkich formułowiczów od niedawna posiadaczem l 200 z 2007r. Mam kilka pytań, które mnie nurtują:

1. Czy w mojej eLce jest filtr kabinowy, jak jest to gdzie?
2. Co ile wymieniac nalezy olej w silniku, ja mam 10w/40?
3. Czy należy wymieniać jakies inne oleje np. w skrzyni (manualna) biegów?
4. Ciężko pali na zimnym silniku, wymieniłem filtry, może to świece czy ktos z was wymieniał?
dzieki za wszelkie rady

1. Powinien być za schowkiem. W niektórych modelach miejsce gdzie powinien być jest zaślepione. Wtedy wycina się tą zaślepkę.
2. co 15 tys km
3. jeśli katujesz go albo jest woda w oleju to tak.
4. sprawdź świece żarowe

Rafał1985 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2010, 10:04   Re: Kilka pytań technicznych?

Dzięki wielkie za szybka odpowiedź.
Świece sprawdze, bo jest to troche denerwujące zwłaszcza, że nie ma jeszcze mrozów, a on ciężko pali, co do filtra kabionowego to szykuje sie troche roboty jeżeli trzeba demontować schowek, a te inne oleje np. w skrzyni to jednak trzeba sprawdzać tak? pozdrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 24-11-2010, 10:19   Re: Kilka pytań technicznych?

Rafał1985 napisał/a:
Dzięki wielkie za szybka odpowiedź.
Świece sprawdze, bo jest to troche denerwujące zwłaszcza, że nie ma jeszcze mrozów, a on ciężko pali, co do filtra kabionowego to szykuje sie troche roboty jeżeli trzeba demontować schowek, a te inne oleje np. w skrzyni to jednak trzeba sprawdzać tak? pozdrawiam

Po zakupie używanego auta, wszystko trzeba sprawdzić.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 24-11-2010, 14:46   

w mojej Eli 07 olej silnikowy wymieniam co 20 000 km wg specyfikacji MMC, tyle ze na syntetyk castrol 5w30, poprzednio mobil 5w50 i palil przy -27 stojac pod chmurka. co 40kkm wymieniam olej w mostach i co 40 albo 60kkm w skrzyni biegow i innych pierdolkach. pzdr. Filtra kabinowego wersje na PL nie mialy, Skandynawskie i niemieckie raz mialy, raz nie, miejsce na niego za schowkiem na rekawiczki :D . Leje zwyklego diesla a od -7 w dol shell V-Power ON. Pzdr

Rafał1985 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2010, 15:24   Kilka pytań technicznych?

Więc czeka mnie jeszcze kilka wydatków związanych z wymiana oleju w mostach, skrzyni i transferze, chyba , że uda mi się ustalić w serwisie czy w moim nowym nabytku było to uzupełniane. pozdrawiam

[ Dodano: 10-12-2010, 12:05 ]
no i teraz pali pięknie na zimnym, okazało się ,że spalił się bezpiecznik od świec żarowych ten 80 A co jest w klemie akumulatora.
Oponki Nokian 245/65 R 19 naprawdę rewelacja, dobrze trzymają się w zakrętach, dobrze hamują na śniegu jest bardzo zadowolony. :wink: pozdrawiam wszystkich formułowiczów :wink:

Odpowiedz do tematu