Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zimowa Akcja Przeglądowa
Autor Wiadomość
dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-11-2010, 09:03   

ASV..hue hue..no prosze Cie... :oops:
Ja ich omijam (objezdzam) szerokim lukiem...wole podjechac nawet 100km do innego sprawdzonego ASO niz probowac cos zalatwic u nich... :badgrin:
przykre ale ida na calosc poko sa we Wrocku monopolistami...szkoda ze konkurencji tutaj brak :? to by ich z pewnoscia zdopingowalo do wykonywania porzadnej roboty a nie do jedynie liczenia zarobionej kasy :?

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 18-11-2010, 17:37   

Witam,

Czy ktoś z forumowiczów brał udział w Zimowej Akcji Przeglądowej w Rzeszowie a dokładniej w ASO Automarket w Boguchwale ? - jak tu u Nich wygląda?

Warto jechać ?
Czy koszt to 49 czy od 49 ?? w zależności od zakresu?

Będę wdzięczny za opinie.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 18-11-2010, 17:51   

od 49 do 49,27gr xD

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 18-11-2010, 17:59   

spook :oops:

pytam dlatego, że Lipa pisał o 60zł brutto i nie wiem czy te ceny nie mogą być też wyższe ;P

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 18-11-2010, 18:17   

Jedynie jeśli coś powiesz im, żeby wymienili;) - jak nie powiesz/nie zlecisz to nie może być ;)

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

mike79 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,9DID 09/2000
Wysłany: 20-11-2010, 14:31   

ja zapytałem w ASV ile by kosztowało podpięcie do kompa przy okazji - 170pln jakoś. Więc na razie się nie zdecyduję ale chyba będę musiał na wiosnę odłożyć, bo kupiłem auto w styczniu i do tej pory nie wiem np. czy poduchy są całe i sprawne :/
Jadę we wtorek i w sumie po ostatnich postach nie jestem pełen nadziei na dobrą usługę...

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 20-11-2010, 18:32   

Widzę panowie że raczej takiej super obsługi w większości miejscówek nie uzyskamy jak kolega Lipa :mrgreen:

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 21-11-2010, 01:03   

Lipa napisał/a:
60zł za ścieżkę diagnostyczną,podłączenie komputera, test akumulatora,podniesienie i oględziny na podnośniku oraz darmowe mycie autka(z którego zrezygnowałem) uważam za naprawdę ciekawą ofertę!

Brawo, tak powinno być wszędzie. Jednak można zrobic coś przyzwoicie.

wilukce 
Mitsumaniak

Auto: Astra
Wysłany: 23-11-2010, 16:31   

Ktoś poleci coś ciekawego w Krakowie ? :-)
3. RENAULT SCENIC 1.9dCi 105KM M/T 2003 (sprzedany)
4. MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 A/T + LPG 1999 (sprzedany)
5. RENAULT Clio II 1.2 8V 1998 (sprzedany)

mike79 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-11-2010, 22:27   

Swoją wizytę w ASV Leader muszę ocenić pozytywnie.
Jestem zadowolony przede wszystkim dlatego, nie znaleziono poważnych problemów z samochodem. :)

Było tak:
- w biurze podpisanie zlecenia,
- samochód sprawdzany przez ok 50min. (niby mogłem stać facetowi nad głową ale ponieważ moja wiedza o samochodach jest niewielka więc wolałem pooglądać nowe modele misiów),
- po sprawdzeniu auta rozmawiałem z pracownikiem serwisu na temat stwierdzonych usterek; rozmowa na podstawie protokołu sporządzonego przez pracownika, który badał samochód; wyniki badania wzbudziły wątpliwość, bo amortyzatory jakoś za dobrze przeszły badanie więc niby facet poszedł potwierdzić u osoby wykonującej badania (przód 79 i 78%, tył 69 i 70%); doprecyzowano również, w którym miejscu stwierdzono wyciek oleju - niby gdzieś koło sprężarki/ściany grodziowej (podpowiedziano mi, że najprawdopodobniej do wymiany uszczelki kolektora i zawora EGR - od razu dostałem kod części i całkowity koszt wymiany uszczelek);
- dopytałem jeszcze czy mogę z naprawami poczekać do wiosny oraz czy i kiedy warto wymienić olej w skrzyni biegów,
- zostałem wypytany o inne czynności związane z utrzymaniem pojazdu (np. kiedy robiony rozrząd)

stwierdzono następujące rzeczy do poprawki:
- urwany elemencik do opuszczania szyby kierowcy (zgadza się :) )
- uszczelnienia - wycieki oleju
- dolano wody destylowanej do aku
- słaba siła hamowania lewy tył (zacisk do sprawdzenia plus do wymiany tarcze i klocki)

Moje podsumowanie
plusy:
+ wiem co jest do zrobienia
+ wybiłem sobie z głowy wymianę amortyzatorów, tulejek czy innych elementów zawieszenia (0 luzów)
+ otrzymałem kilka praktycznych porad
+ obsługa ok
+ szybko
+ tanio (47pln)

minusy:
- mam założony nowy komplet opon zimowych i stwierdzono grubość bieżnika między 3 i 5mm, co każe powątpiewać czy w ogóle dokonano pomiaru
- nie wyłapano spalonej żarówki przedniej postojowej

Szwagroz 
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
Wysłany: 24-11-2010, 06:44   

mike79, hehe jak ja byłem to koleś włożył palec miedzy rowki opony i tez napisał 3 do 5 mm, oni chyba pod paznokciem mają wytatuowaną miarke : )

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 24-11-2010, 12:56   

mike79 napisał/a:
niby mogłem stać facetowi nad głową ale ponieważ moja wiedza o samochodach jest niewielka więc wolałem pooglądać nowe modele misiów),

A tym samym przy ogladaniu nowych miskow nie stal ci nad glowa sprzedawca? :twisted: Jest tam taki jeden (nie pamietam imienia - jest szczuply i z charakteru bardzo upierdliwy...od razu go mozna poznac) W sumie dzieki jego staraniom kupilem outka nie u nich w salonie tylko w Krakowie (zreszta podonie zrobil 2 tygodnie temu moj kolega - rowniez mial wczesniej watpliwa przyjemnosc rozmow z tym sprzedawca ...wszystkowiedzacy Pan sprzedawca, traktujacy z wyzszoscia klienta, bo przeciez ON wie lepiej... :oops: :-X
Przy pierwszym przegladzie serwisowym (jeszcze wtedy robilem to u nich!) wytracajac czas tez sobie ogladalem miski i m.in chcialem zobaczyc co pod maska sie pozmienialo rowniez wu outka po lifcie...jak otworzylem maske i zaczalem sie przygladac, to jak nagle nie przyleci ten soprzedawczyk i nie zacznie sie zoladkowac...tak jakbym mial cos mu tam popsuc he he...zalosny gosc :?

pati colt
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2010, 19:20   

pewnie ci chodzi o pana Radka :) co do akcji serwisowych to podjechałem do nich kiedyś w lecie - wyjeżdzałem na długa trasę i chciałem zobaczyć czy wszystko jest ok - nic nie stwierdzono choć wiedziałem że sa drobne usterki. generalnie lipa a nie serwis . ostatnio miałem przygode - jechałem z rumuńskich Fogaraszy po czym po 2300 km autko stanęło ( na szczęście juz w Polsce ) - pierwsze podejrzenie padło na akumulator ; ale po dokładnym wyczyszczeniu dalej nic . Ostatecznie wezwałem assistance i dojechalismy do Kłodzka tam mechanik próbował coś zdziałać , ale nie miał kodów. Zadzwoniłem do ASV i przez telefon próbowaliśmy coś zdziałać ... nic sie nie udało i padła propozycja aby auto przywieźć do serwisu . Tak też zrobiłem - przywiozłem auto i prawie na kolanach wybłagałem aby auto podpiąć pod komputer ... żenada . stwierdzono jakiś błąd immobilazera i kazano przywieźć drugi kluczyk . nastepnego dnia darłem prawie 30 km MPK-ami (mieszkam w Kiełczowie) dałem drugi kluczyk i spokojnie sobie czekałem ... czekałem ... czekałem i czekałem w końcu po dwóch godzinach podszedłem do kierownika serwisu i pytam sie jak tam moje auto - on nie wie a pracownik który sie mna zajmował pojechał sobie na miasto - prawie jasna cholera mnie tam trafiła . Okazało sie że to wcale nie kluczyk , choć komputer to im wykazał ostatecznie uboższy o 400 pln i mocno w :evil: pojechałem do domu .

omijam ich szerokim łukiem

mike79 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2010, 21:19   

W tym temacie o serwisie we Wrocławiu nie pada wiele dobrych opinii ale ja generalnie jestem zadowolony (zobaczymy po zimie czy się nie okaże że jednak coś przeoczyli). Niech następni czytający sami ocenią jaka jest szansa, że będą zadowoleni z ich usług. Pewnie dużo zależy od tego czy się z osobami odpowiednio pogada, wypyta. Dwaj Panowie co byli tego dnia przy biurku wyglądali na zajętych ale te 15 min. dla mnie znaleźli.

Co do sprzedawcy - może gdybym maskę otwierał też bym został zaatakowany :)
Na salonowe auto na razie mnie nie stać więc się powstrzymałem hehe.

Co nieco o sprzedaży wiem i chcę podkreślić, że nie jest to prosta sprawa. Jednym idzie lepiej innym gorzej.

pozdrawiam i polecam ostatnie dni akcji.

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 24-11-2010, 23:05   

W Łodzi panowie są mili i w sumie oki ale wypasu nie ma :mrgreen: mimo wsio niektórzy mechanicy byli bardzo wporzo :)

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

Odpowiedz do tematu