|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wyskakuje wsteczny i takie tam |
Autor |
Wiadomość |
tomekk
Forumowicz
Auto: lancer cbo1.6 93->98r;)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 450 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 25-11-2010, 07:13
|
|
|
było wielokrotnie na forum, musisz poszukać
ja wlewam do zbiorniczka po brzegi płynu, drugiej osobie każę usiąść za fajerkę i na mój sygnał ta osoba wciska sprzęgło - najważniejsze, w zbiorniczku ciągle musi znajdować się płyn! i robię coś podobnego jak z hamulcami - 2 razy przepompuję i za 3 razem odkręcam śrubkę przy tym wysprzęgliku czy jak się to zwie i spuszczam płyn i tak w kółko, aż zauważę że sworzeń wysuwa się coraz bardziej - znak że się odpowietrzyło jeżeli faktycznie było zapowietrzone. Polecam także wymianę płynu w układzie, u mnie był bardzo brudny więc pewnie zużyty. Płyn uznałem że został wymieniony gdy zaczął lecieć w miarę czysty i jasny - na początku zlatywał czarny jak smoła.
I najważniejsze, jakbyś do tego odpowietrzania się zabrał i nieważne jaką metodą robił to żebyś odkręcał i zakręcał śrubkę do odpowietrzania podczas ciągle wciśniętego/puszczonego pedału sprzęgła! w momencie gdy będziesz miał odkręconą śrubę i puścisz wciśnięty pedał, układ powinien zapowietrzyć się i praca pójdzie na marne. Wysprzęglik znajduje się między skrzynią a blokiem silnika, na dole, biegnie do niego metalowy przewód z płynem tak jak w hamulcach. Płyn dot-4 |
_________________ mój miś: http://forum.mitsumaniaki...p=621844#621844
 |
|
|
|
 |
|
|