[EA5A/W 2.5] Pokrowce /Avance |
Autor |
Wiadomość |
bigking888
Nowy Forumowicz Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance(czarny)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2010, 14:05 [EA5A/W 2.5] Pokrowce /Avance
|
|
|
Witam,
Pisze w takiej sprawie ponieważ ciężko znaleźć ładnie zrobione pokrowce do galanta wersji Avance, ale ostatnimi czasy znalazłem cos takiego(zdjęcia niżej z forda ecorda), chciał bym takie pokrowce do galanta, ale niestety rozmiawialem z pracownikiem tych zakładów i niestety nie ma on matrycy do tego modelu galanta z powodow lokalizacji mojej(jestem z lubelskiego) a firma jest z Pruszcza gdańskiego, miał bym prośbę do jakiegoś mitsumanika czy niemogl by podjechać do tego zakładu i pozwolic zdjąć wymiary i zrobić matryce, myślę ze nie tylko ja będę zainteresowany tymi pokrowcami także była by to przysługa dla wszystkich zainteresowanych.
koszt pokrowców całych dokładnie dopasowanych z eko skory wyniesie ok 300zł z innych materiałów trzeba się dowiadywać.
podaje strone i zdjecia jak wygladaja pokrowce
a to strona autopokrowce.net.pl
prosze o kontakt w temacie albo na priv,
Ps. jezli ktos zna podobne zaklady w lubelskim to prosze o kontakt, bo mojemu czarnemu avance przydała by sie nowa wyprawka w środku. i jeszcze pytanie czy fotele w galach od 97-04 się różnia sie w poszczególnych wersjach czy wszytkie maja taki sam ksztalt.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

Auto: EA5W, Actros 1841
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2010 Posty: 1244 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-11-2010, 16:06
|
|
|
Nie jestem przekonany zakładaniem pokrowców na przednie siedzenia do EA, pamiętaj że masz w oparciach poduszki które muszą mieć jak się otworzyć. Niby większość pokrowców na fotele z airbag ma specjalne nici które mają pęknąć ale i tak nie miałbym 100% zaufania czy zadziała to odpowiednio. Wg mnie lepszym ale niestety droższym rozwiązaniem jest zmiana całych foteli na skórzane kremowe lub czarne. Czytałem na forum że komplet kosztuje ok 500-600 pln |
_________________ Prawo jazdy to nie dowód osobisty - nie każdy musi je posiadać;)
Renault Megane RXT 1.6 '99 - jest Myszki
Mitsubishi Galant 2.5 '98 - jest
Suzuki Swift 1.3 GS mk3 '94 - był
Opel Omega A 2.0 GL '91 - był
Fiat 125p 1.5C ' 86 - był NAJLEPSIEJSZY
Nie ma ciemnej strony księżyca, w rzeczywistości jest cały ciemny
 |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2010, 16:36
|
|
|
lepszy i trwalszy efekt bedzie jesli dasz do obszycia do firmy ktora sie tym zajmuje . kolega dal bezowe skory do obszycia i nie bylo widac roznicy miedzy nowa a stara ( stara wyczyscili - np na kanapie tylnej i boczkach ) a mial tak zmasakrowane ze szok .
jesli masz rozwalone tylko siedzenie kierowcy to poszukaj moze fotela z angola bo tak jak pisze Jackall ceny nie sa kosmiczne |
|
|
|
 |
bigking888
|
Wysłany: 22-11-2010, 19:09
|
|
|
Szukalem czarnej skory i niestety nie jest to proste do znalezienia, w znośnym stanie , a cena 500zł to naprawde ktos musial miec duzo szczescia zeby znalesc w dobrym stanie, dodatkowo koszt przerobki sterowania oknami, zamiana foteli itp jezli mowimy o angolu, pokrowce wydaly mi sie optymalnym wyjsciem, zwlaszcza ze patrzac na prace tej firmy wydaje sie nie glupim wyjsciem.
Co do obszycia tez nie sa to male koszta(wieksze od kupienia foteli).
ale i tak dzieki za rady i jezli macie jakies firmy na lubelskim zajmujacych sie, obszyciem, pokrowcami albo info na temat foteli w czarnej skorze to prosze o wiadomosc. |
|
|
|
 |
Krejzi
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 16V 94r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lip 2010 Posty: 414 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 22-11-2010, 20:01
|
|
|
bigking888 napisał/a: | Szukalem czarnej skory i niestety nie jest to proste do znalezienia, w znośnym stanie , a cena 500zł to naprawde ktos musial miec duzo szczescia zeby znalesc w dobrym stanie, |
a allegro.pl?? prosze http://allegro.pl/skora-c...1329098897.html moze nie za 500zł ale niewiele drożej |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
bigking888
|
Wysłany: 22-11-2010, 20:20
|
|
|
czkealem az ktos wrzuci ten link zeby mi pokazac ze jednak jest to banalnie proste aby znalesc ,widzialem ta skore dość dlugo jest na allegro, no wszytko fajnie tylko tak jak pisalem jestem z lubelskiego i ok.450km w jedna strone.... powiedzmy ze za chwile zrobia sie z tego wieksze koszta , do tego zdjecia sa dosc kiepskie i niechcial bym sie zaskoczyc stanem po dojechaniu. |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-11-2010, 20:32
|
|
|
poproś jakiegos mitsumaniaka o pomoc, napewno jest ktoś z ostrowa wlkp. niech podjedzie, zrobi konkretne zdjęcia....
swoja droga jezeli te pokrowce byly by ok to ja tez bym sie pisał na nie |
Gość --->"Rekińczyk"<---

|
|
|
|
 |
bigking888
|
Wysłany: 22-11-2010, 20:48
|
|
|
no niby tak, ale i tak 450km w jedna strone koszta robia sie dosc spore,
wystosowuje za to inna prosbe do kogos kto jest niedaleko pruszczowa gdańskiego, aby zrobic tylko pomiary i matryce do wyrobu pokrowcow,
No pokrowce wydaja sie ok, jest dosc sporo rodzajów materialow, mozna tez zapewne robic rozne konfiguracjie itp. |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 22-11-2010, 21:58
|
|
|
jesli chcecie robic te pokrowce to wszystko tylko nie ekoskora. Ten material popeka w przeciagu roku-dwoch. Polecam alcantare ale to drozszy interes. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
Jackall
Mitsumaniak

Auto: EA5W, Actros 1841
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2010 Posty: 1244 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-11-2010, 21:37
|
|
|
Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/mitsubi...1330553124.html
Zdecydowanie drożej i nie ten kolor który szukasz ale po zdjęciach można powiedzieć że stan dobry+
Odnośnie adaptacji foteli przednich z anglika to wydaje mi się że nie potrzeba żadnych przeróbek. Ja mam beżową skórę i oba fotele są takie same, tzn są lustrzanym odbiciem, mają takie samo elektryczne sterowanie, regulację odcinka lędźwiowego, jedyna różnica polega na czujniku zapiętych pasów kierowcy ale tego nie jestem pewien bo u mnie kontrolka nie świeci a że w odruchu mam zapinanie pasów to nie potrzebowałem tego sprawdzać i naprawiać |
_________________ Prawo jazdy to nie dowód osobisty - nie każdy musi je posiadać;)
Renault Megane RXT 1.6 '99 - jest Myszki
Mitsubishi Galant 2.5 '98 - jest
Suzuki Swift 1.3 GS mk3 '94 - był
Opel Omega A 2.0 GL '91 - był
Fiat 125p 1.5C ' 86 - był NAJLEPSIEJSZY
Nie ma ciemnej strony księżyca, w rzeczywistości jest cały ciemny
 |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-11-2010, 10:38
|
|
|
wlaśnie co do koloru to czy w galantach wychodziły 2 kolory skóry? (czarny i bananowy) czy te z allegro to trzeci kolor dostepny w Galach? |
Gość --->"Rekińczyk"<---

|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-11-2010, 11:28
|
|
|
sveno napisał/a: | wlaśnie co do koloru to czy w galantach wychodziły 2 kolory skóry? (czarny i bananowy) | Tak. Do 1999 roku bananowe, póżniej czarne, choć zdarzały sie też bananowe. |
|
|
|
 |
puszka5
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 v6
|
Wysłany: 26-11-2010, 13:23
|
|
|
Je też znalazłem skóre z angola za 500 zł w doskonałym stanie.
Mam avansa z 1999r i do przerobienia mam tylko boczki z przodu.
Reszta pasowała jak ulał, rozstaw śrub do przednich foteli ten sam!!!, pod fotelem znalazłem wolne gniazdka do podłączenia ogrzewania i sterowania elektrycznehgo.
Wszystko działa!!
W razie jakichkolwiek problemów, służę pomocą.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|