|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2,5V6 Radom 1998r,sedan, prośba o opinię. |
Autor |
Wiadomość |
adt81
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Gru 2010 Posty: 845 Skąd: Łańcut/Kosina
|
Wysłany: 04-12-2010, 22:09 [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Radom 1998r,sedan, prośba o opinię.
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów
Zwracam się z prośbą o opinię na temat poniższego samochodu. Jestem zainteresowany jego zakupem ale z uwagi na to, że aby go obejrzeć musiałbym jechać 200km proszę o opinie czy warto się nim interesować. Cena w stosunku do innych z tego rocznika trochę wysoka, przebieg też "troszkę" za mały ale na zdjęciach wygląda obiecująco. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Może ktoś z Radomia lub okolic wie coś więcej o tym egzemplarzu ?
Cena 16tyś. zł
http://otomoto.pl/mitsubi...-C15585989.html

Kod: | Kategoria:
Sedan / Limuzyna
Wersja:
VI
Rok produkcji:
1998
Data rejestracji:
06/1999
Przegląd:
08/2011
Ubezpieczenie:
11/2010
Przebieg w km:
167 000 km
Skrzynia biegów:
automatyczna
Moc:
163 KM (120 kW)
Pojemność skokowa:
2500 cm;
Rodzaj paliwa:
benzyna
Kolor:
bordowy-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Status pojazdu sprowadzonego:
sprowadzony/zarejestrowany
Kraj pochodzenia:
Szwajcaria
Kraj aktualnej rejestracji:
Polska
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy
VIN - numer ident. pojazdu :
JMBSREA5AWZ000700
Opis pojazdu:
Auto sprowadzone ze Szwajcarii, posiada książkę serwisową, stan bardzo dobry, nie wymaga wkładu finansowego. |
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-12-2010, 22:20
|
|
|
kod VIN: JMBSREA5AWZ000700
Tytuł: GALANT SEDAN (EUR)
Model: 2500/2WD [EA5A]
Klasyfikacja: V6-1924 (MPI), 4FA / T (CENTRAL-EU) LHD [SRGEQL6C]
Opcje: H60
Kolor zewnętrzny: P78B
Inner Kolor: 58S
Okres rejestracji: 01.02.1998
Region: Europa
Opcja:
TN6 : AIR BAG + OTHER OPTION
TPA : AIR BAG + OTHER OPTION
TYF : AIR BAG + OTHER OPTION
N22 : SUNROOF
K31 : SEAT HEATER
SFR : SEAT HEATER + FR POWER(LEATHER)SEAT + AIR BAG
M74 : SHIFT KNOB (LEATHER + WOOD)
X13 : SWISS SPEC
J52 : SPEAKER
J52 : SPEAKER
TMB : OTHER OPTION COMBINATION
C32 : TRACTION CONTROL
K67 : FR POWER SEAT (LEATHER)
F08 : SPECIAL BRAND STEERING WHEEL
SPK : TCL + OTHER OPTION
K07 : 3 POINT RR S/BELT WITH ELR
VC2 : AIR BAG (DRIVER,PASSENGER,SIDE)
VC2 : AIR BAG (DRIVER,PASSENGER,SIDE)
VC2 : AIR BAG (DRIVER,PASSENGER,SIDE) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
SiM
Mitsumaniak
Auto: Galant Avance 2,5v6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 178 Skąd: Chrzanów
|
Wysłany: 04-12-2010, 22:21
|
|
|
zaspawana dziura po antenie w błotniku i oznaczenia na klapie też jakieś "dziwne" według mnie - może to oznaczać jakieś naprawy lub celowy zabieg stylistyczny. pod maską wszystko wychuchane a kolor uniemożliwia dopatrzenie się rudej na kielichach. Wnętrze czyściutkie może świadczyć o oryginalnym przebiegu. Cena faktycznie troszkę wysoka jak na przedlifta. |
|
|
 |
adt81
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-12-2010, 15:38
|
|
|
Brak dziury po antenie akurat bardzo mi nie przeszkadza a zdaje się że zamiast oryginalnej jest na dachu to coś a la BMW. Pytanie tylko czy zostało to zrobione celowo czy przy okazji klepania tyłu po wypadku ? . Wnętrze rzeczywiście nie wskazuje na bardzo duży przebieg. Co do oznaczeń nie zauważyłem niczego dziwnego ale ja się nie znam. Cena troszkę wysoka ale jak już wcześniej wspomniałem wolałbym mieć większą pewność żeby się specjalnie 200km poprzez zaspy tłuc . Na allegro już jakiś czas wisi i nie wiem czy to z powodu ceny czy czegoś jeszcze ? |
|
|
|
 |
SiM
Mitsumaniak
Auto: Galant Avance 2,5v6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 178 Skąd: Chrzanów
|
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 05-12-2010, 21:18
|
|
|
robertdg napisał/a: | Kolor zewnętrzny: P78B |
Cambridge Red Pearl
Tak kolor ma też to Pajero:
Pytanie brzmi, czy są takie same?
Samochód z całą pewnością był malowany. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 05-12-2010, 21:32
|
|
|
fj_mike, troszkę sie mylisz P78 Karmine red, metallic 08.1996-09.2003 kolor karminy występuje w wielu alternatywach, co nie znaczy, że auto było całe malowane i nie mozna tego domniemać po braku dziury na antene, zawsze mozna sprawdzić co się stało z ta dziurą. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 05-12-2010, 22:10
|
|
|
robertdg napisał/a: | fj_mike, troszkę sie mylisz P78 Karmine red, metallic |
Mamy inne dekodery
robertdg, obejrzyj dokładnie tył auta. Zderzak nie odcina się od reszty
Podsumowując, warto jechać i dokładnie obejrzeć. Ze zdjęć można dalej gdybać |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 05-12-2010, 22:28
|
|
|
Majkel z jednej srony jest tak z drugiej inaczej, doskonale wiesz w jaki sposób zdjęcia potrafią nie oddać rzeczywistości gdybu gdybu gdybu, tak można cały czas, a wiesz, że gdyby babcia miała wąsy Trzeba obejrzeć, może ktoś na regionalnym chetnie pomoże |
 |
|
|
|
 |
adt81
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-12-2010, 20:00
|
|
|
Czy mi się wydaje czy prawa lampa ma klejony uchwyt - jest jakiś częściowo biały ? Patrzę na te zdjęcia i już kręćka dostaję . Jeśli właściciel opuściłby cenę o 1tyś. to chętnie bym się zainteresował tym egzemplarzem . Trochę zbyt piękny aby był prawdziwy . Możliwe, że w sobotę jak będzie znośna pogoda to się wybiorę do Radomia i mam nadzieję, że wrócę z własnym samochodem. Jutro zadzwonię do sprzedawcy i postaram się umówić na oględziny. |
|
|
|
 |
sewkor
Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
|
Wysłany: 09-12-2010, 20:45
|
|
|
Galant trochę już stoi na necie i na początku kosztował więcej. Telefon do sprzedawcy, może jeszcze trochę urwiesz z ceny. Jeżeli stan techniczny jest dobry to warto dołożyć do zadbanego Gala.
W ogłoszeniu podaje ( sprzedający ), że auto serwisowane a przy kierownicy widać zawieszkę z ostatniej wymiany oleju i o ile dobrze widze to oryginalny Migrol więc raczej nie do podrobienia w Polsce. A jeżeli jest książka serwisowa to też na 100% oryginalna bo na Szwajcarię wychodziły inne druki i tych się nie podrabia. W drugiej części ks. serwisowej jest zawsze wpisany przegląd z analizatora spalin z pieczęcią stacji diagnostycznej, datą, wartościami dla CO2 i przede wszystkim z przebiegiem przy jakim przegląd był robiony. |
_________________ 007 " Diamenty są wieczne " |
|
|
|
 |
adt81
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-12-2010, 16:04
|
|
|
Dzisiaj dzwoniłem i jutro jak pogoda pozwoli jadę obejrzeć Możliwa jest jeszcze negocjacja ceny więc może uda się kapkę obniżyć. Autko stoi na zimowych kołach a ten tył już taki przyjechał (czyli antena i oznaczenia) + tłumik oraz chromowane spryskiwacze na masce. Wnętrze podobno bardzo zadbane - właścicielką była kobieta.
[ Dodano: 11-12-2010, 19:21 ]
Byłem, zobaczyłem, przejechałem się i.... kupiłem - autko faktycznie zadbane, są drobne wgniotki parkingowe na drzwiach no i tylne nadkola były robione bo miernik lakieru wykazuje reperaturki. Klapa bagażnika i pozostałe elementy wg czujnika lakieru są fabryczne więc raczej nie był bity. Jeśli chodzi o moje pytanie dotyczące prawego reflektora to dobrze zauważyłem bo było lekko stuknięte właśnie pod reflektorem i został podniesiony przez co uchwyt pękł oraz delikatnie zagięło rant pasa przedniego nad tym reflektorem. Jest kawałek błotnika za reflektorem szpachlowany bo miernik nie łapie :]. Co tylko muszę zrobić to wymienić tyle amortyzatory bo są na 50% (sprzedający od razu mi o tym powiedział że sprawdzał wszystko w zawieszeniu i amorki są do wymiany) i przez to na śniegu nawianym na asfalt oraz po wjechaniu w większą dziurę tył myszkuje i robi się nie ciekawie. Mam nadzieję, że to tylko to. Olej jest koloru herbatki więc wygląda na to, że silnik jest ok.Póki co przejechałem ponad 200km i wszystko śmiga.
Kolega "sewkor" wspomniał o zawieszce z wymiany oleju - jest to Midland i ostatni olej to 10W40. Podobno samochód stał w garażu w Szwajcarii przez sprowadzeniem od blisko 2 lat nieużywany - nie wiem czy to dobrze czy źle ? |
|
|
|
 |
|
|