Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:21 |
Drgania na kierownicy w Outku II |
Autor |
Wiadomość |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 03-12-2010, 22:39
|
|
|
jorzyk1976 napisał/a: | witam rozumiem że jest to nie majątek, ale gdy oddaje się do przeglądu w autoryzowanym serwisie sprawny samochód a otrzymuje się z wada to jest to denerwujące. i będę dobijał się aby to zrobili tak jak powinno być!!!! | Możesz próbować, ale w 2 ASO poinformowali mnie że MMC nie płaci za zbierzność i geometrię. Tez miałem ciśnienie po tym jak na gwarancji, koncówkę drążka i prawy wahacz mi wymieniali, a resztę sam musialem zrobić. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-12-2010, 00:25
|
|
|
bonito napisał/a: | u mnie koła na 18stkach muszą być IDEALNIE wyważone | za szybko jeździsz . A poważnie to im większe koło tym dokładniejszego ważenia wymaga. Też jeżdżę z 10gr różnicy z reklamacją, ale przy 15" też czułem taką różnicę. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Gregz
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DiD
|
Wysłany: 09-12-2010, 08:09
|
|
|
Panowie, mam do Was pytanie.
Drży mi lekko kierownica przy prędkości 120km/h. Ale naprawdę lekko. Wszystko zaczęło się po wymianie opon na zimowe. Byłem w serwisie jeszcze raz i podobno koła wyważone są prawidłowo.
Czym grozi jeżdżenie ze źle wyważonymi kołami ... jeżeli nie przeszkadza mi to jakoś specjalnie w jeździe? Zawieszenie dostaje po dupie? Łożyska? Czy nic się nie stanie jeśli tak będę jeździł? |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 09-12-2010, 09:10
|
|
|
Gregz napisał/a: | Czym grozi jeżdżenie ze źle wyważonymi kołami |
Pierwsze co leci to końcówki drążków... Drgania z kół przenoszą sie na kierownicę za pośrednictwem wszystkich elementów układu kierowniczego - mozna by rzec ,że odczucia na kierze to juz tylko echo Nie wiem jak zbudowany jest ten układ w naszych barakowozach ale im więcej "pośredników"(przegubów,łączników) to tym więcej mozliwości ich wymiany... Oczywiście że może Ci to nie przeszkadzać tylko po długim takim traktowaniu juz żadne wyważenie Ci nie pomoże bo bedzie sobie tak wszysko latało... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 09-12-2010, 16:26
|
|
|
Gregz napisał/a: | Drży mi lekko kierownica przy prędkości 120km/h. Ale naprawdę lekko. Wszystko zaczęło się po wymianie opon na zimowe. Byłem w serwisie jeszcze raz i podobno koła wyważone są prawidłowo. | To stań przy Panu Jasiu i niech przeważy je jeszcze raz. W Outku słabe wyważenie jest odczuwalne właśnie przy ok. 120 km/h |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Gregz
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DiD
|
Wysłany: 09-12-2010, 22:10
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Byłem dzisiaj na ponownym wyważaniu i już jest dużo lepiej, nie idealnie ale lepiej. Mam nadzieję, że teraz nie będzie problemu, że mi drążki polecą. |
|
|
|
 |
|