Zegary indiglo |
Autor |
Wiadomość |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2006, 11:35
|
|
|
Piwkotom, a co brakuje np. tym zegarom wykonanym do VW Corrado, wedlug mnie sa bardzo sliczne, gustowne i nie wiele roznia sie od HC
Ok, dzwonilem i sie dowiedzialem, ze jesli wskazowka nie wystaje z drugiej strony tego kolka, to raczej nie ma problemu i mozna tarcze zalozyc BEZ SCIAGANIA WSKAZOWEK Czyli w EA bedzie problem Jedno jest pewne, trzeba to sprawdzic na wyjetych zegarach, bo moze da sie same wskazowki wyciagnac (jesli sa na wcisk) bez wyjmowania trzpienia. Wszelkie roznice miedzy wersjami silnikowymi, skrzynia itp. sa uwzgledniane, kwestia tylko dostarczenia im skanow lub projektow. No wlasnie i teraz najwazniejsze musimy miec albo skan orginalnych tarcz i im wyslac, albo najlepiej uzyczyc im orginalne tarcze, na 1-2 dni zeby mogli zrobic pomiary itp. oczywiscie tarcze oddadza w stanie nie naruszonym. Tak wiec prosze, jesli ktos dysponuje takimi tarczami o kontakt ze mna. Jednoczenie w oddzielnym temacie zakladam liste osob wstepnie chetnych, jak beda chetni to bedziemy wtedy z nimi ustalac jak chcemy, zeby wygladaly nowe zegary w naszych miskach |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 01-09-2006, 13:12
|
|
|
Simones napisał/a: | Piwkotom, a co brakuje np. tym zegarom wykonanym do VW Corrado, wedlug mnie sa bardzo sliczne, gustowne i nie wiele roznia sie od HC |
no wlasnie.... tutaj wkraczamy na sliska sciezke gustow i guscikow |
|
 |
IntoX [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 16:37
|
|
|
Witam was chłopaki ( i dziewczyny też witam jak są takowe ) Jestem tu nowy a przyjecia sie do waszego fanklubu zmusił mnie fakt że od 3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Colta.........
Może pisze troche off-topic ale wracając do meritum sprawy...... co powiecie na takie zegary??
http://cgi.ebay.de/ws/eBa...em=220031618477 |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2006, 13:30
|
|
|
IntoX napisał/a: | a przyjecia sie do waszego fanklubu zmusił mnie |
nikt nikogo nie zmusza |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 11-10-2006, 10:19
|
|
|
a czy sa takie bajeranckie zegery do mojego colta , jak by byly to bym byl zainteresowany (i jak by wygladaly takie rodzyny ) ? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2006, 16:28
|
|
|
Srednio mi sie widza, a poza tym koszty przesylki spore...
[ Dodano: 11-10-2006, 22:39 ]
Pytanie do Coltow - Panowie jak wiecie nie ma w ofercie Waszych autek i trzeba by troszku pomoc firmie i uzyczyc im na dzien - dwa zegary, a zeby mogli tylko sciagnac wymiary - pozniej zostana odeslane w stanie nietknietym, wiec jesli ktos moglby pomoc w ten sposob bylibysmy wdzieczni. Nam - rekiniarzom - juz ktos obiecal je uzyczyc wiec brakuje jeszcze Waszych.
Pozdro! |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 12-10-2006, 07:49
|
|
|
tomusn napisał/a: | a tu mają do C51!! |
kruca ale to sa te bez obrotomierza (nawet fajnie wygladaja ,tak jak by z tąd ..... )
Simones napisał/a: | dwa zegary, a zeby mogli tylko sciagnac wymiary - |
ale to gdzies w Polsce robicie takie swiecace cuda ? (ile to kosztuje ?)
elo chlopaki dawajcie tu koledze zegary niech sobie miarka sciagnie wymiary , bo mam chrapke na te swiecidelka
pozdrawiam |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2006, 13:27
|
|
|
Witam,
Ja ewentualnie mogłbym wysłac takie zegary do CAO 1.6 lub 1.3 bez obrotomierza bo mam zamontowane od 1.6 z obrotami a te od 1.3 leza bezuzyteczne.
Istnieje mzoliwosc wyslania 1.6 z obrotami a na ten czas zamontuje z powrotem stare od 1.3 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2006, 21:31
|
|
|
Ziutoon - dzieki wielkie - bedziemy pamietac.
Szpala 85 - odpowiedzi na Twoje pytania juz udzielilem w pierwszym poscie i kolejnych - mozesz nawet poogladac zegary robione przez ta firme - tak to polska firma. |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-10-2006, 19:18
|
|
|
Simones napisał/a: | Szpala 85 - odpowiedzi na Twoje pytania juz udzielilem w pierwszym poscie i kolejnych - mozesz nawet poogladac zegary robione przez ta firme - tak to polska firma. |
no dobra widzialem stronke i te swiecidelka (jestem pod wrazeniem naprawde dobrze to robia) i dowiedzialem sie ze konwerter kosztuje okolo 60 zl , ale nie dowiedzialem sie ile kosztuja same zegary , kurde nie wiem czy bedzie mnie stac na taka impreze , tak sie teraz zastanawiam , u mnie w garazu leza te stare zegary (bez obrotomierza ) , gdybym na jakis czas je zamienil w colcie to nic by sie wielkiego nie stalo , a te z obrotomierzem bym wyslal chlopakom nie zrobia sobie wzor (moze jakis rabat bym mial jezeli bym kupil te swiecidelka ) ,
dobra jak cos to moge wyslac zegary z obrotomierzem od Colta C51
(ale nie na zawsze oczywiscie ) napewno znalazlo by sie kilka forumowiczow co chcialo by miec takie zegary
dajcie znac jak cos bo jestem zainteresowany tymi swietlikami
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2006, 19:56
|
|
|
szpala85, ja nie wiem w takim razie jak Ty czytasz, bo ja widze ewidentnie w I poscie tego topicu:
Simones napisał/a: | ...(tarcza+inwerter) to ok. 150PLN |
a ilu jest chetnych i na jakie zegary tez znajdziesz nie daleko - o tu |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-10-2006, 20:57
|
|
|
Simones napisał/a: | ilu jest chetnych i na jakie zegary tez znajdziesz nie daleko - o tu |
150 zl nawet przyzwoita cena ale nie widze chetnych na zegary do C51 , (wszyscy biora do nowszych miskow ) i co tu robic ? sam mam sie zapisac ? |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2006, 21:05
|
|
|
szpala85 napisał/a: | i co tu robic ? | najpierw proponuje przeczytac obydwa tematy "od deski do deski" i slowo w slowo, jak to zrobisz to bedziesz wiedzial |
|
|
|
 |
ziutoon [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2006, 11:06
|
|
|
Witam,
Napisałem do chlopaków w sprawie ewentualnego dostarczenie zegarów dla pobrania wymiarów.
Niestety odpisali że na chwilę obecną nie są w stanie się tym zajać i proszą o kontakt za jakieś 2 miesiące.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|