|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 31-07-2010, 14:21 |
Koło zapasowe |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 25-08-2010, 20:53
|
|
|
AndrzejM22 napisał/a: | A jako zaczep wykorzystać można np. cos takiego też do kupienia w sklepie metalowym | o czymś właśnie takim myślałem AndrzejM22 napisał/a: | Zawsze jak będzie za nisko siedział to drugie sprężyny można założyć albo do tych co są wsadzić w środek drugie o mniejszej średnicy zewnętrznej .
A jak będzie za mocno bujać tyłem to zmienić amortyzatory na mocniejsze albo dorzucić jeszcze po jednym . i pewnie będzie wszystko w porządku . ale to chyba najczarniejszy scenariusz. | a za to to wezmę się jak już wszystko "ponawieszam" KorreS napisał/a: | Najlepiej żeby też był jak największej (w granicach rozsądku oczywiście) średnicy, ponieważ poddawany będzie (w odróżnieniu od bramy) przeciążeniom dynamicznym. | i tu właśnie jest/będzie ból ale wzorem "Zemsty Ameryki" oprócz zawiasu druga część "dźwigni" będzie oparta na lewej stronie zderzaka (na prawej zawias)->> przynajmniej tak sobie to obmyśliłem ale konstrukcyjnie może być to nie do wykonania. Muszę jeszcze do tego wszystkiego wkomponować istniejącą drabinkę na dach Cytat: | No i czekam na jakieś fotki jak już projekt zostanie wykonany . | będą a jak i chyba jakąś serię różnych modyfikacji w album zbiorę->> nie żebym się chwalił
Modyfikacja turystyczna:
Uploaded with ImageShack.us |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Aussie
Mitsumaniak

Auto: Pajero Exceed 3.5 V6 2003r.
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 30-12-2010, 04:29
|
|
|
A mógłbyś podpowiedzieć jak zrobiłeś miejsce do spania w środku. W Pajero tylna kanapa z siedzeniami rozkłada się w leżankę ale przy moim wzroście (prawie 1,9m) ciężko aby było wygodnie. Jak możesz to podrzuć swój patent... bo pisałeś że masz w środku materac
Ja się również zastanawiam nad kupnem czegoś takiego. Tutaj do kupienia już od 700$
http://cgi.ebay.com.au/NE...#ht_7274wt_1139
http://cgi.ebay.com.au/NE...#ht_7627wt_1139 |
_________________ Pajero Exceed 3.5 V6 2003r.; Bullbar Xrox, 2in lift, Snorkel, UHF, Namiot na dachu
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-12-2010, 11:47
|
|
|
Aussie napisał/a: | A mógłbyś podpowiedzieć jak zrobiłeś miejsce do spania w środku. | na razie podam Ci wersję opisową(zdjęcia potem zamieszczę) mam wyjęte tylne siedzenia ->> te w części ładunkowej.Zamontowałem z tyłu podłogę pod którą są dwie szuflady,podłoga jest na wysokości takiej samej jaka powstaje po złożeniu jednokrotnym tylnej kanapy->> powstaje wtedy duża płaszczyzna->> podłoga+kanapa. Przednie siedzenia na maksa do przodu w powstałą lukę idą torby z bagażem na to wszystko materac dmuchany dwu osobowy. Śpimy z głowami na części podłogi czyli głowy do tylnych drzwi. Namiot dachowy natomiast jest przeznaczony do spania dla córki->> młoda to może się gimnastykować Czemu tak: parę powodów->> cena,częstotliwość użytkowania,szybkość składania,dodatkowa masa,dodatkowy opór powietrza inne niż tylko spanie wykorzystanie bagażnika (choćby jako "platforma" widokowa) Przy ostatnim letnim wyjeździe na trasie Szczecin-Wrocław zaczął łapać mnie sen więc postój na stacji benzynowej poduszka i koc na bagażnik->>pół godziny snu (nawet twardość blachy nie przeszkadzała ) i dalej było OK. To co pokazałeś
u nas też można kupić ale,przynajmniej mnie, bardziej cieszy wykonanie samemu niż kupno gotowca, z pewnymi modyfikacjami dostosowanymi do moich/naszych potrzeb "dodatków" turystycznych które (niektóre ) będę delikatnie modyfikował ->> boczne ściany do rolety,inna zasłona prysznicowa,inny sposób podgrzewania wody do prysznica. Po za tym mam zamontowane w samochodzie dodatkowe różne schowki,skrytki,uchwyty itd itp ułatwiające schowanie rzeczy potrzebnych od zaraz->> tak aby nie wywalać całego bagażnika do znalezienia np:szekli
Obiecane zdjęcia w zimowej scenerii więc bez rozłożonej rolety i prysznica
http://waldkowe.web-album...kacje-samochodu
lub
http://picasaweb.google.c...o28TDI1995Long#
A koło zapasowe jest montowane na bagażniku ->> uchwyt na zawiasach tak aby można było namiot rozstawić taki, który sam się w parę sekund sam rozkłada- zapomniałem nazwy |
 |
|
|
|
 |
Aussie
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-12-2010, 14:27
|
|
|
Ok lubię ludzi pozytywnie zakręconych...
Ciekawi mnie bardzo jeszcze te przepierzenie na suficie pomiędzy kierowcą i pasażerem. Tego chyba nie było w oryginale??:D
A po za tym to czy z tym wszystkim nie jest trochę za ciężko jeździć? |
_________________ Pajero Exceed 3.5 V6 2003r.; Bullbar Xrox, 2in lift, Snorkel, UHF, Namiot na dachu
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-12-2010, 14:44
|
|
|
Cytat: | Ciekawi mnie bardzo jeszcze te przepierzenie na suficie pomiędzy kierowcą i pasażerem. Tego chyba nie było w oryginale??:D | konsola sufitowa zaadoptowana od Nissana->> zamontowane jest tam CB. Aussie napisał/a: | A po za tym to czy z tym wszystkim nie jest trochę za ciężko jeździć? | no jak by troszkę ciężko i stąd mój "kłopot" z tylnymi sprężynami ale nie jeździmy wyczynowo czy też na czas a jadąc turystycznie w teren fajnie jest mieć wszystko pod ręką zorganizowane. Gdy byś zobaczył gościa jak w dyskotece zrobił sraczyk przenośny to byś,tak jak i ja,wymiękł ->> na tylnym zderzaku pod mocowaniem koła zapasowego otwierany zawiasowo wysięgnik z deską sedesową a pod spodem mocowanie na worek plastykowy i co??? szok ???? nie miałem aparatu ale szok przeżyłem |
 |
|
|
|
 |
Aussie
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-12-2010, 14:59
|
|
|
jawaldek napisał/a: | na tylnym zderzaku pod mocowaniem koła zapasowego otwierany zawiasowo wysięgnik z deską sedesową a pod spodem mocowanie na worek plastykowy |
A nie łatwiej mu było kupić przenośny:)Dobre... potrzeba matką wnalazków ... albo "za potrzebą" |
 |
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

Auto: Pajero II 3.0 V6 auto 1991
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-01-2011, 20:13
|
|
|
gildor napisał/a: | to się nadaje do pompowania ,wg informacji zaprzyjaźnionego warsztatu,małych kółek. |
Mozna i duze kółka pompować - na nieszczelna opone przy feldze pomaga mi do dzis (20 tys. km) a nie pomoglo rozebranie kola u fachowca. Uzylem pol pianki, dopompowalem kompresorkiem oczywiscie i wcale nie uchodzi. |
|
|
|
 |
|
|