|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z wejsciem w obroty |
Autor |
Wiadomość |
Rameks [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2011, 14:43 Problem z wejsciem w obroty
|
|
|
Witam
Mam problem z Protonem 415 silnik 4G15
Samochód na wolnych obrotach pracuje nie równo, dodatkowo nie chce w ogóle wejść w obroty - dusi się i gaśnie.
Sprawdzane było:
- Przewody,
- Świece,
- Wymieniona kopułka, palec, filtry, olej.
- Dolot powietrza
- Czujniki itd.
Opis sytuacji z której wyszedł problem:
Dnia 24.12.2010 roku samochód dotoczył się do stacji Orlen, gdzie zatankowałem za 100zł i ruszyłem w trasę. Po przejechaniu ok. 30km samochód zgasł, stracił moc i już nie zapalił. Został odholowany do mechanika który stwierdził tragicznej jakości paliwo. W zbiorniku zamiast paliwa była dziwna maź koloru czarnego. Diagnoza mechanika to zatkany układ paliwowy, uszkodzone wtryski oraz komputer (ponoć sygnał z komputera nie dochodzi na wtrysk). Koszt naprawy przekracza wartość samochodu (ponoć).
Pomocy! |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2011, 21:36
|
|
|
Jeżeli komputer byłby uszkodzony to w ogóle by nie odpalił,albo świeciła by sie kontrolka CE.
Pompka paliwa była sprawdzana?Filtr paliwa wymieniony?Jezeli mechanik stwierdził,że jest zapchany układ paliwowy to czy go odetkał/przeczyścił?Gdyby sygnał do wtrysków nie dochodził to też by nie odpalił wcale.Radze ci pojechac do innego mechanika bo temu najwyrazniej sie nie chce grzebać w układzie paliwowym i opowiada ci bajki. |
|
|
|
 |
|
|