Wycieraczki BOSCH AERO TWIN - potrzebny symbol produktu |
Autor |
Wiadomość |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2010, 09:37
|
|
|
Jak z alledrogo to muszą być podejrzane ? |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
joker_wmb
Mitsumaniak stadko 280 KM

Auto: Outlander II 2,0 DiD Intense+
|
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 03-01-2011, 16:44
|
|
|
Na 99% wydaje mi się że fabrycznie tez są DENSO, a ta na zdjęciu ksztaltem przypomina oryginał. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 03-01-2011, 17:19
|
|
|
wyglada jak ori |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
TOM65
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0 DiD 2010
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 38 Skąd: WSCHOWA
|
Wysłany: 03-01-2011, 21:59
|
|
|
witam,podłaczam się do tematu
jeżeli wycieraczki zaczynają mazać lub głośno czyścić szybę to dobry i spr sposób -przetrzeć szmatką nasiąknietą denaturatem -gume wycieraczki.Dwa razy bo grafit przy okazji też ściągamy.
A dobór części Bosch i cennik detaliczny :
http://www.bosch.onyx.pl/czesci_samochodowe/ |
_________________ Tom |
|
|
|
 |
joker_wmb

|
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 01-07-2011, 13:00
|
|
|
I bardzo zle zrobiles bo VALEO szuraja szybko po szybie. Czemu kombinujesz zamiast posluchac reszty i nie kupiles AeroTwin? Moje sluza juz od Marca zeszlego roku i wszystko jest GIT majonez. |
Dominik |
|
|
|
 |
joker_wmb

|
Wysłany: 01-07-2011, 13:55
|
|
|
toteż przy slowie Valeo jest ikonka zdziwienia, bo na opakowaniu nigdzie nie ma umieszczonej nazwy producenta niestety... jakoś się przemęczę, a z racji tego ,ze jetem z świętego miasta to po cichu liczę na cud |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6984 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 01-07-2011, 14:41
|
|
|
joker_wmb napisał/a: | I bardzo zle zrobiles bo VALEO szuraja szybko po szybie |
Popieram - straszny szmelc - kupiłem najlepsze jakie były w sklepie (ponad 200 zł za parkę) w lutym, teraz po niecałych 15 000 km nadają się do śmieci - marzą, a na prawej gumka się odrywa, ale przynajmniej są ciche |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 01-07-2011, 14:49
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | I bardzo zle zrobiles bo VALEO szuraja szybko po szybie. Czemu kombinujesz zamiast posluchac reszty i nie kupiles AeroTwin? | też nie byłem zadowolony i wróciłem do Boscha |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 01-07-2011, 15:13
|
|
|
Spróbujcie sobie Denso. Są lepsze od wszystkich europejskich szmelców. A Valeo i Bosch może śmiało konkurować Alca z Tesco. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 01-07-2011, 16:46
|
|
|
krzychu napisał/a: | Spróbujcie sobie Denso. Są lepsze od wszystkich europejskich szmelców. A Valeo i Bosch może śmiało konkurować Alca z Tesco. | DENSO daja na ori w fabryce. Tylko ze za komplecik takowych w ASO trzeba wylozyc chyba z 360 monety Nie widzialem ich poza ASO nigdzie.... |
Dominik |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-07-2011, 17:07
|
|
|
Denso klasyczne (znaczy nie płaskie) są dostania na portalach aukcyjnych. Kupiłem kiedyś za 70-80zł... Wydawało mi że są takie sobie, ale po przetestowaniu Boschy, Valeo i Alca uważam że są najlepsze. Najciekawsze jest to że samochód kupiłem z niemiec i były tam założone Valeo które przy wymianie szyby wymieniłem ponieważ już je rok używałem i nie chciałem żeby porysowały nową szybę. Okazało się że Bosche nowe z IC działały gorzej od wysłużonych Valeo z niemiec, a do tego Bosch zrobił mi w krótkim czasie ryskę na środku szyby, a przy nawracaniu całkiem sporo rysek. Ostatnio kupiłem Valeo z polski i są TRAGICZNE! Ogólnie cena jakość to Alca-a z Tesco wymiata (z tego co pamiętam za 20zł komplet).
Edit - przeglądnąłem widzę że klasyczne jakoś zniknęły z allegro, ale pojawiły się płaski i to komplet do Outka:
http://allegro.pl/wyciera...1673429880.html
Ps. Może te Valeo co ja miałem jak kupowałem to właśnie Genuine kupione w ASO? Świetne były.
Ps2. Z tego co ustalili w dziale Lancer to oryginalnie jest NWB. Co ciekawe na Denso też jest wybite NWB więc to jak ze sprzęgłem kupujesz Extedy, a docisk Valeo, kupujesz ashike, a tarcza Extedy. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 01-07-2011, 19:09
|
|
|
krzychu napisał/a: | Denso klasyczne (znaczy nie płaskie) są dostania na portalach aukcyjnych. Kupiłem kiedyś za 70-80zł... Wydawało mi że są takie sobie, ale po przetestowaniu Boschy, Valeo i Alca uważam że są najlepsze. Najciekawsze jest to że samochód kupiłem z niemiec i były tam założone Valeo które przy wymianie szyby wymieniłem ponieważ już je rok używałem i nie chciałem żeby porysowały nową szybę. Okazało się że Bosche nowe z IC działały gorzej od wysłużonych Valeo z niemiec, a do tego Bosch zrobił mi w krótkim czasie ryskę na środku szyby, a przy nawracaniu całkiem sporo rysek. Ostatnio kupiłem Valeo z polski i są TRAGICZNE! Ogólnie cena jakość to Alca-a z Tesco wymiata (z tego co pamiętam za 20zł komplet).
Edit - przeglądnąłem widzę że klasyczne jakoś zniknęły z allegro, ale pojawiły się płaski i to komplet do Outka:
http://allegro.pl/wyciera...1673429880.html
Ps. Może te Valeo co ja miałem jak kupowałem to właśnie Genuine kupione w ASO? Świetne były.
Ps2. Z tego co ustalili w dziale Lancer to oryginalnie jest NWB. Co ciekawe na Denso też jest wybite NWB więc to jak ze sprzęgłem kupujesz Extedy, a docisk Valeo, kupujesz ashike, a tarcza Extedy. | Piszesz w dziale OII, wiec wszystkie moje posty i spostrzezenia dotyczą tylko i wyłącznie Outlandera. A do tego Aerotwiny maja najlepszy wspolczynnik jakosci do ceny. Denso sa montowane w fabryce do OII i jest to model klasyczny. |
Dominik |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-07-2011, 23:29
|
|
|
Zamówiłem ten Denso Hybrydowe z lekkim zaciekawieniem o co chodzi z tym hybrydowym. Są to po prostu takie szkieletowe w wersji slim i na tym szkielecie jest taka obudowa imitująca płaską wycieraczkę. Wygląd wyglądem (nigdy do tego nie przywiązywałem uwagi) ale są po prostu fantastyczne. Przetestowałem wszystkie popularne jak pisałem (Bosch, Valeo, Denso klasyczne, Alci) i te ścierają fantastyczne i naprawdę nie wydają żadnego dźwięku (idealnie ciche są). Wielki pozytyw. |
|
|
|
 |
|