|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] 2xGalant 2.5V6, sedan, 1997r, Zarzecze i Grójec |
Autor |
Wiadomość |
nonameplum
Nowy Forumowicz
Auto: VW Golf
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2011, 13:33 [EAx 97-04] 2xGalant 2.5V6, sedan, 1997r, Zarzecze i Grójec
|
|
|
Witam
Chciałbym poprosić Was o opinię na temat Galanta:
Galant 2.5 V6 Sedan
Kod: | Do sprzedania Mitsubishi Galant 2,5l V6 benzyna , gaz , rok produkcji 1997 , pierwsza rejestracja 1998 ,kolor bordowy, pełna wersja bez skóry. Auto krajowe , samochód został sprowadzony przez autoryzowany salon nowy dla pierwszego właściciela na zamówienie.
Jestem jego trzecim właścicielem w kraju od nowości , posiadam go od ponad pięciu lat , auto na dzień dzisiejszy posiada przebieg 240tys kilometrów,systematycznie serwisowany, w ostatnim czasie wymieniono, przeprowadzono czynności serwisowe:
-180tyś wymiana kpl rozrządu ,napinacza, wszystkich pasków , oraz rolek napinających.
- 190tyś wymiana świec zapłonowych NGK wraz z oryginalną uszczelka kolektora ssącego.
-195tyś wymiana kompletu przednich wahaczy , przednich tarcz hamulcowych EBC , kpl klocków i płynu hamulcowego.
-200tyś kompleksowy serwis automatycznej skrzyni biegów, wymiana oleju , filtra, konwertera.
- 2008 rok nowy akumulator
- sierpień 2010 auto przeszło gruntowną konserwację podwozia , serwis klimatyzacji,oraz przegląd instalacji gazowej z wymianą filtrów.
- olej w silniku wymieniany z filtrem co 10tyś kilometrów , lub raz w roku.Shell 10W40 półsyntetyk.
- płyn w chłodnicy wymieniany co dwa lata /petrygo/
Samochód cały czas eksploatowany ,garażowany, do jazdy bez dodatkowych kosztów. Zapraszam do obejrzenia na żywo tego wyjątkowego modelu , który łączy w sobie japońską jakość i niezawodność z linią pięknego ,agresywnego sedana , bogatym wyposażeniem limuzyny i dynamiką silnika 2,5l V6 ,nie wspomnę o wyjątkowym "pomruku" V6tki podczas przyspieszania :), pomimo mocnego silnika auto niewiele pali , podczas ostatniego wyjazdu na wczasy spalanie wyniosło na trasie- paliwo nie całe 8 litrów , gaz nie całe 10litrów , miasto to spalanie na poziomie 12litrów gazu.Samochód wyposażony jest w mocniejszy układ hamulcowy z większymi tarczami hamulcowymi EBC i amortyzatorami o sportowej charakterystyce , dzięki czemu świetnie się prowadzi przy większych prędkościach nie pogarszając jednocześnie komfortu jazdy. Podróżowanie tym autem to czysta przyjemność z dużym marginesem bezpieczeństwa , samochód niesamowicie wygodny , podgrzewane siedzenia. |
Dodatkowo zapytałem o instalację gazową, w odpowiedzi dostałem info: standardowy system włoskiej firmy TOMASETTO z elektronicznym układem współpracującym z sądą lambda. (z tego co czytałem na forum to nic specjalnego)
Dodam jeszcze jednego Galanta jakiego znalazłem:
LINK GALANT
http://www.autocentrum.pl...hi-galant-1997/
Kod: | Dodatkowe wyposażenie:
ABS, hak, el. szyby, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa, welurowa tapicerka, ksenony, tempomat, światła przeciwmgłowe, czujnik parkowania, przyciemniane szyby, pod. przednia szyba
Opis pojazdu:
Mitsubishi Galant 2,5 V6
Auto od fanatyka marki.
W Miśku zostały wymienione:
- Rozrząd, tarcze przód tył, wszystkie paski 154 000
- Sprzęgło 158 000
- Piasta przedniego prawego koła (łożysko, piasta, przegub) 160 800
Wymienione elementy są wbite w książke serwisową.
Auto posiada przyciemione szyby, przez profesjonalną firmę w radomiu.
Instalacja Gazowa !
Średnie spalanie w granicach: 10-12l
Wyposażenie:
- 4x poduszki powietrzne
- 4x szyby elektryczne
- 6 głośników+Wzmacniacz+Głośnik basowy JBL
- Radio ALPINE CDA-9851R
- Alarm
- Centralny Zamek (z funkcja szukania pojazdu na parkingu)
- Przyciemnione szyby
- Klimatronic
- Tempomat
- el. Antena
- Aluminiowe felgi "Alessio" 5-cio ramienne :)
- Xenony
- Czujniki cofania
- Podgrzewana przednia szyba
- V6 pod maska generująca 163 jurnych kucyków
STRONA AUTA: autocentrum.pl/awc/slonio88/mitsubishi-galant-1997
PS. Cena jest wygórowana natomiast wiem co auto jest warte.
AUTO W 100% SPRAWNE |
Z góry dzięki i pozdrawiam.[/code] |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 04-01-2011, 22:19, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-01-2011, 21:55
|
|
|
Srebrny Galant to galant tego usera: http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=5149
Bordowy Galant, założone poliftowe lampy tylne, czujniki parkowania, brak zdjec wnetrza - przedalyby sie, komora silnika albo odswiezona, albo odnawiana.
Oba Galanty sa wyposazone w istalacje gazowa II generacji |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Boniu
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0 GLS
|
Wysłany: 04-01-2011, 22:02
|
|
|
@robertdg co do bordowego to czy sie nie myle ze to co zaznaczylem na obrazku to sa jakies pukniecia, i jeszcze zaznaczylem cos o czym nie mam zielonego pojecia co to.
link .
Sorry za offtop, co to jest za zderzak przedni w srebrnym rekinku? jakas wlasna przerobka?
ladnie wyglada.
PS. zawsze sie moge mylic od niedawna mam gala. |
_________________ Wybierz Kulturę - Wydarzenia Warszawa, seanse filmowe, przedstawienia teatralne, spotkania.
Mój nowy projekt - https://wpninja.es, strony WordPress, WooCommerce, BuddyPress. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 04-01-2011, 22:34
|
|
|
nonameplum, proszę, nie linkuj zdjęć z ogłoszeń. Zapisuj je i wstawiaj poprzez Imageshack, Fotosik itp.
Misiek z pierwszego ogłoszenia wygląda na zadbany. Mało fotek i niezbyt dobrej jakości.
Drugi misiek
Tutaj jego posty
http://forum.mitsumaniaki...author=slonio88
Przeczytaj i zobacz z czym zmaga się właściciel |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-01-2011, 22:50
|
|
|
Boniu napisał/a: | @robertdg co do bordowego to czy sie nie myle ze to co zaznaczylem na obrazku to sa jakies pukniecia, i jeszcze zaznaczylem cos o czym nie mam zielonego pojecia co to.
link . | te niby wgniotki, to chyba zgrzewy, nie pamietam dokladnie, ale takie cos chyba fabrycznie jest, a ten dzyndzel koło akumulatora, to czujnik zamkniecia maski do alarmu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 05-01-2011, 01:41
|
|
|
pierwszy gal
Cytat: | Samochód wyposażony jest w mocniejszy układ hamulcowy z większymi tarczami hamulcowymi EBC |
ciekawe jakie. ja nie wierze że większe, sprzedający chyba chciał zaznaczyć markę
drugi gal
Cytat: | Auto posiada przyciemione szyby, przez profesjonalną firmę w radomiu. |
ciekawe jaka to firma u mnie w mieście takimi rzeczami zajmuj się "profesjonalnie"
galanty nie miały fabrycznie ksenonów więc przy przeglądach i kontrolach może być nieciekawie |
|
|
|
 |
nonameplum
Nowy Forumowicz
Auto: VW Golf
|
Wysłany: 05-01-2011, 13:20
|
|
|
Drugi gal już sprzedany
W tym pierwszym z większych wad to instalacja gazowa.
Myślę jeszcze o kupieniu benzynowego v6 2.5 i dołożeniu do niego instalacji gazowej. |
|
|
|
 |
|
|