Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
fajkocewka
Autor Wiadomość
mheniek 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2011, 00:01   fajkocewka

Witam

Mam taki problem z Carisma. Gdy jest zimna chodzi przyduszona. Musze jej trafiac z gazem aby jakos jechala. Dopiero jak sie rozgrzeje jest lepiej. Wtedy zwykle przechodzi na gaz i robi sie jeszcze lepiej. Jednak czasem przy wychodzeniu z niskich obrotow sie zadlawi.
Pokazywalo na check engine blad w postaci wypadania zaplonu na 1 cylindrze i blad niedogrzania katalizatora. Teraz check engine pali sie juz ciagle (zapala sie po 100km od wykasowania).
Za namowa mechanikow wymienilem kable wysokiego napiecia - nic jednak to nie pomoglo.
Kolejna rada aby wymienil fajkocewke co tez uczynilem. Moje stary fajkocewki to Diamond FL0162 3220. W sklepie mieli niby takie same MD362 907. Niestety po zmianie cewki obslugujacej 1 i 4 cylinder auto dlawilo sie jeszcze bardziej praktycznie tracac niskie obroty pod obciazeniem. Musialem zalozyc stara fajkocewke i jest jak wczesniej ale znacznie lepiej niz na nowej.
Co poradzicie? Czy to jednak fajkocewka, a ta kupiona jest w ogole do dupy?
Co ciekawe czesci elektronicznych nie mozna zwracac, a jedynie reklamowac. Jakas porada co wpisac aby reklamacja zostala przyjeta? Kupowalem w Jappartsie.
No i co to jednak jest? Kupowac kolejna inna fajkocewke?
pozdrawiam

Rob600 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 1997r.
Wysłany: 05-01-2011, 15:09   

Zwrotów nie ma bo podzespoły elektroniczne można uszkodzić na 1000 sposobów a na częściach mechanicznych zazwyczaj uszkodzenie widać :) To jest możliwe że nowa część jest uszkodzona "fabrycznie" zareklamuj ew. kup/pożycz używkę i sprawdź jak się spisuje :)

Jeżeli to jest możliwe to zamień kolejnością fajkocewki i sprawdź czy będzie Ci wywalało błąd na tym cylindrze ?

Pozdro i powodzenia

tasman1988 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi Carisma
Wysłany: 05-01-2011, 18:08   

Proponuje ci kolego zakupic fajkocewki firmy Janmor... mialem podobnie jak ty tylko ze mi szarpal samochod przy ruszaniu i dynamiczne ruszenie bylo niemozliwe...

marcin111177 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.6 16V
Wysłany: 05-01-2011, 19:03   

tasman1988 napisał/a:
mi szarpal samochod przy ruszaniu i dynamiczne ruszenie bylo niemozliwe...

miałem to samo i po wymianie cewek też było jeszcze gorzej. ale jak się okazało cewki nie były oryginalne i te wtyczki doprowadzające do nich napięci nie do końca pasowały. musiałem je naprawdę bardzo mocno wcisnąć żeby dobrze weszła i zadziałało. może i u Ciebie będzie podobnie. takie moje spostrzeżenie...

chmielu115 
Forumowicz

Auto: vw. passat b5
Wysłany: 05-01-2011, 20:39   

Witam ja wiem z doświadczenia że lepiej jechac na kompa i wtedy wiesz co ją boli ja bym stawiał na przepływomierz powietrza. Miałem podobne problemy z winy padniętej przepływki.Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu