Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Doznania po odsłuch Clarion CZ200E
Autor Wiadomość
jacobian 
Mitsumaniak
jacobian

Auto: EA5W '01 Avance Kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-07-2010, 12:19   

tomiś,
ja mam fabryczne głośniki (Galant) jak pisałem wcześniej do CZ309E i zestaw daje radę.

tomiś 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.3 '04
Wysłany: 05-07-2010, 21:34   

No ja też na razie zostaje przy głośnikach jakie są. Pod tym radiem grają nie najgorzej i myślę że to mi wystarczy przynajmniej do czasu...
Ale jeśli ktoś ma doświadczenia konkretnie w space starze to chętnie poczytam o tym jak się sprawują jakieś większe głośniki (165 ?)
Wracając do radia, pierwsze wrażenia z odsłuchania kilku kawałków na CZ309E bardzo pozytywne! Jak pisałem wcześniej - dla mnie główną zaletą jest szeroka gama regulacji tonów i filtrów no i jakość dźwięku.
Natomiast radio wyłącza się ("GOOD BYE") po przekręceniu kluczyka na 0 i nie włączy się w tej pozycji stacyjki (podobnie jak gdy kluczyka nie ma w stacyjce). Poprzednie radio nie robiło takiego psikusa. A jak u Ciebie jacobian ?

[ Dodano: 05-07-2010, 22:30 ]
jacobian napisał/a:
MichuGdy,
nie próbowałem. Zobaczę.

[ Dodano: 28-05-2010, 20:25 ]
MichuGdy napisał/a:
Czy w tej 309, można wyszukać piosenkę, następnie do niej przeskoczyć ? Bo w cz200 nie udał mi się taki zabieg (chodzi o usb).

Dziś próbowałem. Jest opcja szukania po numerze utworu, pliku i czegoś tam jeszcze (chyba nazwy). Tak więc słuchając jakiegoś tam kawałka wyszukałem w międzyczasie innego i przeszedłem do słuchania tego wyszukanego - no problem. Mowa o USB stick ;)

To dotyczy się też płyt CD ! - podczas słuchania jednego kawałka można przejść do innego folderu wybrać utwór i włączyć wybrany utwór albo można wyszukać utwór wg np. nazwy, tytułu itp, przejrzeć wyniki wyszukiwania i włączyć wyszukany utwór.
Ale w CZ200 ta funkcja też chyba jest (szok) - pewnie podobnie jak w CZ309E (pod przyciskiem BAND).

jacobian 
Mitsumaniak
jacobian

Auto: EA5W '01 Avance Kombi
Wysłany: 06-07-2010, 20:51   

tomiś napisał/a:
większe głośniki (165 ?)

pewnie zagrają głośniej, bardziej basowo niż mniejsze i nie zamulą się, ale to oczywiście zależy od firmy i mocy.
tomiś napisał/a:
dla mnie główną zaletą jest szeroka gama regulacji tonów i filtrów no i jakość dźwięku.

Dokładnie to mnie zabiło! Tyle filtrów w po prostu radiu samochodowym!
tomiś napisał/a:
Natomiast radio wyłącza się ("GOOD BYE") po przekręceniu kluczyka na 0 i nie włączy się w tej pozycji stacyjki (podobnie jak gdy kluczyka nie ma w stacyjce). Poprzednie radio nie robiło takiego psikusa. A jak u Ciebie jacobian ?

nie próbowałem, ale dam znać. W sumie nie słucham radia tak po prostu w samochodzie bez kluczyka w stacyjce.
tomiś napisał/a:
To dotyczy się też płyt CD ! - podczas słuchania jednego kawałka można przejść do innego folderu wybrać utwór i włączyć wybrany utwór albo można wyszukać utwór wg np. nazwy, tytułu itp, przejrzeć wyniki wyszukiwania i włączyć wyszukany utwór.

No to fajnie - na razie płyt CD nie odtwarzałem, tylko USB. Muszę kupić kartę SD, żeby mi nic nie wystawało (USB) i przynajmniej będzie na stałe w odtwarzaczu. Próbowałeś SD-HC 8GB lub 16GB?
tomiś napisał/a:
Ale w CZ200 ta funkcja też chyba jest (szok)

:D

[ Dodano: 07-07-2010, 13:52 ]
jacobian napisał/a:
tomiś napisał/a:

jak obiecałem tak zrobiłem. U mnie też nie da się słuchać radia czy też odtwarzać muzyki jak kluczyk jest pozycji'0' lub go nie ma stacyjce. Myślę, że nie jest to przypadłość radia, a raczej ustawień elektryki w samochodzie. Można to pewnie obejść podłączając zasilanie radia do innego kabla np. gniazdo zapalniczki itp. ale spowoduje to pewnie to, że radio trzeba będzie wyłączać i włączać ręcznie po przekręceniu kluczka.

SiMa 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Wysłany: 06-01-2011, 10:04   

tomiś napisał/a:
No ja też na razie zostaje przy głośnikach jakie są. Pod tym radiem grają nie najgorzej i myślę że to mi wystarczy przynajmniej do czasu...
Ale jeśli ktoś ma doświadczenia konkretnie w space starze to chętnie poczytam o tym jak się sprawują jakieś większe głośniki (165 ?)
Wracając do radia, pierwsze wrażenia z odsłuchania kilku kawałków na CZ309E bardzo pozytywne! Jak pisałem wcześniej - dla mnie główną zaletą jest szeroka gama regulacji tonów i filtrów no i jakość dźwięku.

Witam, mam do Ciebie pytanie kolego, bo widzę, że montowałeś to radio w MSS. Gdzie je wsadziłeś? Czy weszło Ci w miejsce po fabrycznym radiu?
Ja właśnie palnuję zakup CZ309E tylko nie wiem, czy zmieści się tam gdzie mam teraz fabryczne
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu