Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
KOS
Autor Wiadomość
looc 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2011, 10:26   

janekzpolic napisał/a:
no dla mnie bez znaczenia jest homologacja bo 5 osób i tak nie da rady jechać w Outlanderze ,kanapa jest węższa o 10 cm niż w zwykłym samochodzie kombi średniej klasy

zgadzam się 5 osób jak są zamontowane 2 foteliki z tyłu ciężko przewieźć Outkiem, wcześniej miałem toyotę corolkę z hom. na 4 osoby ale kanapa była szersza, cieszyłem się z homologacji na 5 osób do momentu kiedy musiałem przewieźć teściową, moja chudzieńka żonka ledwo między 2 foteliki się wcisnęła, tak mi jej było szkoda że od tamtej pory teściowa nie jeździ ;-) żonie jest z przodu wygodnie a ja jestem happy :-)

-WALDOR- 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 07-01-2011, 11:19   

looc napisał/a:
janekzpolic napisał/a:
no dla mnie bez znaczenia jest homologacja bo 5 osób i tak nie da rady jechać w Outlanderze ,kanapa jest węższa o 10 cm niż w zwykłym samochodzie kombi średniej klasy

zgadzam się 5 osób jak są zamontowane 2 foteliki z tyłu ciężko przewieźć Outkiem, wcześniej miałem toyotę corolkę z hom. na 4 osoby ale kanapa była szersza, cieszyłem się z homologacji na 5 osób do momentu kiedy musiałem przewieźć teściową, moja chudzieńka żonka ledwo między 2 foteliki się wcisnęła, tak mi jej było szkoda że od tamtej pory teściowa nie jeździ ;-) żonie jest z przodu wygodnie a ja jestem happy :-)

z całym szacunkiem nie zgodzę się z ta opinia...mam 2 foteliki a pomiędzy nimi nastoletnia córkę...bynajmniej normalnej budowy ponad 165 wzrostu...nie ma ideału ale spokojnie siedzi...mam tez dla porównania focusa kombi i jest wężej o kilka centymetrów (ok.5-6)tak samo było w golfie IV...wiec miejsca na szerokość na tylnej kanapie jest zbliżona ilość co w mondeo czy passacie dodatkowo jest więcej miejsca na nogi przy odsuniętych fotelach na max. oraz siedzi się wyżej i wygodniej(opinia córki).Corolla IX gen. jest o 9 cm węższa od outka (szer.171cm)stad wątpię by było w niej szerzej szerzej..podejrzewam ,że ma szerokość identyczna z focusem ,który ma 171cm szerokości lub golfem IV o 173cm szerokości(outek ma 180cm)...
a i taka rada należy przebudować kratkę w outku (skrócić górne pałąki o jakieś 14cm)by fotele odsunąć na maxa do tyłu,dopiero wtedy jest wygodnie(w miarę) z tyłu 3 osobom.

co do postu niejakiego janekzpolic to nie będę nawet go komentował...osobnik ten wielokrotnie był z tego forum usuwany za podawanie nieprawdziwych informacji i wprowadzaniu forumowiczów w błąd...tak jest i w tym przypadku...w jakim celu to robi, trudno mi powiedzieć ale śmiem twierdzić czytając jego wywody ,że outlandera nie miał nigdy...a nawet kolo niego nie przechodził...

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 07-01-2011, 11:46   

Panowie ,nie trza było brać kratki i opowiadać bzdury,z homologacją na 5 osób to OGROMNE auto z dużą przestrzenią na nogi i WIELKIM bagażnikiem jak można pisać takie bzdety na forum kiedy prawie każdy zna ten samochód .Ja osobiście kupiłem go dla wielkosci i przestrzeni (mam hom na 7 osób) no i oczywiscie za cenę na którą mogłem sobie pozwolić .Można OII zarzucac rózne rzeczy ale nie brak przestrzeni.Dodam jeszcze że jak sie ma trójkę dzieci i w fotelikach to trza było brać wersje 7 osobową po to własnie ona jest a nie ciąć koszty kratą(Nie wiem czy wiecie jaką radochę mają dzieciaki jadąc na tej ławeczce :D )

Ostatnio zmieniony przez lexus 07-01-2011, 11:52, w całości zmieniany 1 raz  

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 07-01-2011, 11:51   

lexus napisał/a:
kupiłem go dla wielkosci i przestrzeni (mam hom na 7 osób) no i oczywiscie za cenę na którą mogłem sobie pozwolić .Można OII zarzucac rózne rzeczy ale nie brak przestrzeni.
Ja też..... Kilka dni temu załadowalem do misia nowozakupioną 50'' plazmę bez najmniejszych problemow i za to go kocham :D

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 07-01-2011, 11:52   

lexus napisał/a:
Można OII zarzucac rózne rzeczy ale nie brak przestrzeni.
to prawda - przestrzeni w nim dostatek

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 07-01-2011, 12:27   

Mój tata ma kratkę i w 4 osoby miejsca jest mnóstwo i ciut ciut, a w 5 osób też już był testowany i jak osobiście nie odczułem większej różnicy, a wcale z tyłu nie siedzieli ludzie z anoreksją. Nie wiem czemu piszecie, że jest mało miejsca, chyba że porównujecie z BMW serii 7, bądź Mercedesem klasy S, bo tam może być więcej. Na dodatek dodam, że poprzedni Mercedes klasy C W203 taty miał o wiele mniej miejsca niż teraz Outek, a to chyba będzie mniej/więcej auto klasy średniej.

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 08-01-2011, 19:00   

Muciek napisał/a:
Mój tata ma kratkę i w 4 osoby miejsca jest mnóstwo i ciut ciut, a w 5 osób też już był testowany i jak osobiście nie odczułem większej różnicy, a wcale z tyłu nie siedzieli ludzie z anoreksją. Nie wiem czemu piszecie, że jest mało miejsca, chyba że porównujecie z BMW serii 7, bądź Mercedesem klasy S, bo tam może być więcej. Na dodatek dodam, że poprzedni Mercedes klasy C W203 taty miał o wiele mniej miejsca niż teraz Outek, a to chyba będzie mniej/więcej auto klasy średniej.

Miejsca jest super dużo , typowo rodzinne autko.

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 09-01-2011, 21:44   

13zbyszek13 napisał/a:
Miejsca jest super dużo , typowo rodzinne autko.

13zbyszek13, moja żona by się z tobą nie zgodziła. Trochę "płakała" po T5 - kombi 9-osobowym. To jest dopiero rodzinne autko :D . Ja sam mile wspominam "operowanie" bez mała w pełnym wyproście przy fotelikach dziecięcych.
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 09-01-2011, 22:18   

No, ale nie można porównywać T5 do Outka, bo to trochę inna klasa jest :D T5 to pewnie jeszcze mogła być Caravelle, albo Multivan to wtedy już w ogóle klasa sama w sobie.

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 10-01-2011, 08:43   

lexus napisał/a:
Nie wiem czy wiecie jaką radochę mają dzieciaki jadąc na tej ławeczce )

Wiemy wiemy :D kazdy wiekszy wyjazd rodzina to jest frajda dla maluchow 8)

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 10-01-2011, 09:53   

Muciek napisał/a:
No, ale nie można porównywać T5 do Outka, bo to trochę inna klasa jest :D

Muciek, ale ja nie porównuję. Stwierdzam fakt, dotyczący "rodzinności" - przestronności.
Pzdr
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Wysłany: 10-01-2011, 13:18   

No to w tym wypadku tak, zresztą nie ma co się rozwodzić, bo znajdziemy jeszcze bardzo dużo samochodów, które są większe od Outka i bardziej rodzinne :)

ichi 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 17-01-2011, 23:36   

lexus napisał/a:
Panowie ,nie trza było brać kratki i opowiadać bzdury,z homologacją na 5 osób to OGROMNE auto z dużą przestrzenią na nogi i WIELKIM bagażnikiem jak można pisać takie bzdety na forum kiedy prawie każdy zna ten samochód .Ja osobiście kupiłem go dla wielkosci i przestrzeni (mam hom na 7 osób) no i oczywiscie za cenę na którą mogłem sobie pozwolić .Można OII zarzucac rózne rzeczy ale nie brak przestrzeni.Dodam jeszcze że jak sie ma trójkę dzieci i w fotelikach to trza było brać wersje 7 osobową po to własnie ona jest a nie ciąć koszty kratą(Nie wiem czy wiecie jaką radochę mają dzieciaki jadąc na tej ławeczce :D )

Kolego, w wersji 7 miejscowej nie można wozić dzieci wymagających fotelika na dodatkowym rzędzie siedzeń. A nawet jeśli to dużo tak się nie pojeździ, próbowałem. 7 rząd siedzeń sprawdza się tylko awaryjnie.(przy najmniej jak dla mnie)
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że przy dwóch fotelikach z tyłu w środku kanapy zmieści się co najwyżej szczupła nastolatka lub wysuszona starowinka. Ja się nie mieszczę...
Oba fotelika mam isofix, co wymusza pozycję fotelików, pozostawiając na prawdę mało miejsca w środku. Przy "poddupnikach" lub prostych fotelikach można je odsunąć bardziej w stronę drzwi więc miejsca jest więcej, ale też bez rewelacji- mniej więcej jak w moim starym fordzie focusie.
Po za tym na brak przestrzeni nie narzekam. Właściwie to w ogóle nie narzekam bo w 99% przypadków jeżdżę sam lub w konfiguracji 2+2 :D

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 18-01-2011, 07:56   

ichi napisał/a:
Kolego, w wersji 7 miejscowej nie można wozić dzieci wymagających fotelika na dodatkowym rzędzie siedzeń

????? :shock: :?:

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 18-01-2011, 08:49   

skaut napisał/a:
13zbyszek13, moja żona by się z tobą nie zgodziła. Trochę "płakała" po T5 - kombi 9-osobowym

W sprinterze jest jeszcze więcej miejsca niż w T5 , bo są to prawie autobusy .
Więc nie bardzo rozumie twoje porównanie.

Odpowiedz do tematu