Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[KUPIE] Dysza spryskiwacza przedniej szyby.
Autor Wiadomość
Krystian990 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `96r manual
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2011, 11:48   [KUPIE] Dysza spryskiwacza przedniej szyby.

Witam. Kupię dyszę spryskiwacza przedniej szyby. Jeśli jest jakaś różnica to mam SL `96

[ Dodano: 20-01-2011, 12:01 ]
Lub czy orientuje się ktoś czy dysze od eclipsa podejdą do 3000GT? Bo myślałem o czymś takim http://moto.allegro.pl/sp...1419053719.html tylko na liście jest wpisany tylko eclips i carizma i nie wiem czy mi to spasuje do 3000GT

Devill 
Forumowicz

Auto: 3000gt x2 TT 91 & SL 95
Wysłany: 20-01-2011, 12:10   

w razie czego też poszukuje, gdyby ktoś miał większa ilość. U mnie jeden już całkowicie na wykończeniu. Ciekawe czy te mgłowe podejdą do 3000gt

lombard 
Forumowicz
JESTEM HARDCOREM !!!

Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Wysłany: 26-01-2011, 02:01   

Mogę strzelić fotkę i "z wymiarować"dyszę od eclipse 1g ( może podejdzie ).Rozumiem że macie pozapychane dysze ?Jeżeli tak to mam dla was patent :) mojego autorstwa :) u mnie pomogło .
Więc demontujemy dysze i zalewamy je roztworem wody z kwaskiem cytrynowym :)
Proporcje - na pół szklanki gorącej - (ok 80 - 90 stopni ) wody wsypujemy 4 duże (stołowe ) łyżki kwasku cytrynowego dość dokładnie mieszamy .
Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Płuczemy wodą i zakładamy z powrotem na auto i kilka razy przepuszczamy płyn żeby wypłukać "syf" z dyszy.Znowu demontujemy dysze i powtarzamy w/w czynności.
Myślę że można też użyć jakiegoś odkamieniacza do czajników zamiast kwasku cytrynowego - ale nie próbowałem więc nie jestem pewny.
U mnie problemem były też węże i ich plastikowe łączniki które miały słabą przepustowość .
To banalne ale wizyta w sklepie akwarystycznym rozwiązała problem i wężyków i kolanek.
Koszt czyszczenia i wymiany wężyków - kwasek cytrynowy 5 zł - wężyki , trójniki , kolanka 5zł.
Czas trwania całej tej operacji ok 1 godz. z uwzględnieniem dwóch 20 min.przerw na fajkę :mrgreen: w oczekiwaniu na ostygnięcie roztworu :) .

Krystian990 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `96r manual
Wysłany: 26-01-2011, 08:01   

U mnie jest taki problem, że jak kupiłem auto to już jednej dyszy nie było :? Byłbym bardzo wdzięczny za zwymiarowane foto dyszy od eclipsa.

Odpowiedz do tematu