Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaczynaja sie problemy o ON
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-10-2006, 10:51   

Krzyzak napisał/a:
Hubert - nie zauważasz tego, bo nie patrzysz do tyłu

Widzisz Darku to jest tak. ;-)

1. Regularnie sprawdzam to w najprostszy sposób dając się komuś przejechać moim samochodem ze wskazaniem - gaz do dechy
2. Regularnie dodaję do paliwa środków czyszczących układ paliwowy
3. Regularnie serwisuję samochód
4. Nie lubię uogólnień bo zawsze znajdzie się ktoś dla kogo jest to krzywdzące/obraźliwe
5. Gwarantuję Ci że na zimnym silniku to i Twój Galant zostawia za sobą chmurę gdy depniesz do dechy i ma tak każdy benzyniak
Krzyzak napisał/a:
Tak mi się z wczorajszego dnia przemyślenia nasunęły, kiedy kilku patafianów w roboczych strojach wlokło się vw transporterem 70 km/h, zostawiając czarną chmurę z sobą. A gdy probówałem ich wyprzedzić, to gwałtownie cisnęli gaz. Pozdrowiłem panów środkowym palcem - wcześniej wrzucając 3 bieg i ciągnąc Colta do 110 km/h. A bardzo nie lubię takich zachowań - tylko jak odpowiedzieć na takie hamstwo? Daję kierunek, zachowuję wszystko jak trzeba, a debil cieszy się, że z przodu nadjeżdża auto i być może nie zdążę.

6. Telefon -> Policja (słowa kluczowe - spycha z drogi, pijany, jedzie wężykiem :mrgreen: ) pojechać za nimi z telefonem przy uchu (112 jest free) az ich Policja zatrzyma :mrgreen:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-10-2006, 11:00   

Hubeeert napisał/a:

4. Nie lubię uogólnień bo zawsze znajdzie się ktoś dla kogo jest to krzywdzące/obraźliwe
5. Gwarantuję Ci że na zimnym silniku to i Twój Galant zostawia za sobą chmurę gdy depniesz do dechy i ma tak każdy benzyniak

i o tym teraz pomyślałem - przepraszam wszystkich z pkt 4
co do pkt 5 - na pewno nie depczą oni do dechy - po prostu te silniki na zimno kopcą - mimo, że to nowe diesle (proszę sprawdź o jakich konkretnych silnikach pisałem)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 11:22   

a ile zdezelowanych benzyniakow porusza sie po naszych drogach, żeby nie daleko szukac wystarczy zajzec do posta o carisme gdi ktora nie przechodzi badan na toksycznosc spalin.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-10-2006, 11:47   

arturro, my dwaj to tzw grupa TDI - :mrgreen:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 13:04   

no ja sie stalem "wyznawca diesla" a raczej momentu :D :D

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-10-2006, 13:10   

arturro, fajnie czuje się to przyspieszenie :D ale obiektywnie rzecz biorąc i tak wolę mojego Miśka. Tyle że powód jest bardzo prosty - co już nawet na hamowni wyszło - duży moment przy 3000 obrotów daje zajefajną jazdę a to wszystko dzięki małej turbinie :D

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 22-10-2006, 22:05   

arturro napisał/a:
...carisme gdi ktora nie przechodzi badan na toksycznosc spalin

...z tym ze to byl jakis "lewy" egzemplarz, bity , skladany, kombinowany -wiec nie ma co wskazywac... :wink: ALe przynajmniej ja nigdy nie slyszalem o nie przejsciu badan przez Cari GDI!
Co innego diesle, moj sasiad ma Paska B5 TDi i od jakiegos czasu (3lata bodajrze) nie moze przejsc zadnych badan... , podobnie ja a wlasciwie moi rodzice poprzednio mielismy Peugeota 406(po lifcie HDI, noffka sztuka, serwisowana na biezaco w ASO) i po tez 3,4 latach byl problem ze spalinami...
Pozdroo

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 09:17   

eh diesel benzyna gaz nieważne...Najważniejsze by się nie psuło i dawało frajdę z jazdy...fakte że szaleją z cenami diesla z pewnością odbierze mu trochę zwolenników 8)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 10:19   

Robson86 napisał/a:
ALe przynajmniej ja nigdy nie slyszalem o nie przejsciu badan przez Cari GDI!

nigdy nie pisz nigdy bo slyszysz od kilku dni,
inna sprawa ze gdi jest (najogolniej mowiac) czyms w rodzaju tdi, hdi i nie jest winne paliwo zasilajace te samochody ale problemy z jej spalaniem i emisja, wiec nie przytaczaj przykladow twoich rodzicow i sasiada bo wystarczylo naprawic auta.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 11:41   

A już w temacie :mrgreen:
U mnie następujące ceny:
- PB95 4.03zł/l
- ON 4.13zł/l :shock:
Cena ropy w hurcie podskoczyła, czego przyczyna jest m.in. ostatni pożar rafinerii.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 23-10-2006, 11:43   

Jeżeli diagnosta się nie zna to GDI nie przejdzie badania, kat musi być rozgrzany i wyższe obroty, ale mniejsza z tym.
Nie można patrzeć na wydech i mówić że TDI czy inny kopci bo znam ludzi którzy A6 czy B5+ pomykają na opale, roślinnym czy innym badziewiu i to nie tylko w Polsce, Holendrzy robią to samo bo sam widziałem.
Pondto cała ta propaganda z brakiem ropy to ściema i możliwość windowania cen.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 12:16   

Student napisał/a:
Pondto cała ta propaganda z brakiem ropy to ściema i możliwość windowania cen.

dokladnie!!

cyt:

Rozmowa z Aurelią Kuran-Puszkarską, prezesem Polskiej Izby Paliw Płynnych

- Czy mogłaby Pani skomentować sytuację na rynku paliw?

- Każdy, kto jeździ samochodem, widzi, jak bardzo teraz rosną ceny. Zwłaszcza cena oleju napędowego. Ta tendencja wzrostowa została do nas bezpośrednio przeniesiona z Zachodu, z giełdy londyńskiej, gdzie cena oleju przekroczyła już ceny benzyn. W związku ze spodziewaną wojną w Iraku kraje zachodnie musiały zrobić zapasy. Zdolność rafinerii do produkcji benzyn jest większa niż do produkcji oleju. W rezultacie zatarła się ta duża różnica, jaka była między ceną benzyny a dieslem. Nie sądzę bowiem, żeby tak duże podwyżki ceny oleju wynikały z podwyżki kosztów. Nie - koszty są takie, jakie były. Wzrósł oczywiście koszt zakupy ropy, ale on wzrósł tak samo dla benzyny. Po prostu producenci wykorzystali sytuację i podnieśli ceny. Na rynku paliw mamy do czynienia z niepewnością - mamy wojnę w Iraku, źle się dzieje w Nigerii, państwa OPEC raz obiecują zwiększenie produkcji, innym razem - odwrotnie. Potrzeba nam stabilności.

wiecej na: http://www.centraleuropeanreview.pl/numer33/01.htm

[ Dodano: 23-10-2006, 12:20 ]
Student napisał/a:
Jeżeli diagnosta się nie zna to GDI nie przejdzie badania, kat musi być rozgrzany i wyższe obroty, ale mniejsza z tym.

zaden kat na zimno nie "dziala" :)

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 23-10-2006, 12:45   

Arturo dlatego to napisałem bo może nie wszyscy diagności :( to wiedzą :lol:

Odpowiedz do tematu