|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana rozrządu. Jaki kupić?? |
Autor |
Wiadomość |
sixersfan
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDi
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
tomek_tom
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI '98
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 185 Skąd: Sanok
|
Wysłany: 24-01-2011, 20:10
|
|
|
paski Gates'a mają raczej marną opinię, no i w GDI powinieneś wymienić jeszcze napinacz, który niestety jest dość drogi pompa wody powinna być wymieniona przy każdej wymianie rozrządu. ja kupiłem coś takiego:
Mitsuboshi-pasek (90 zł)
Koyo-2 rolki (110)
Mitsuboshi, GMB, NTN-napinacz (390)
GMB, AISIN-pompa wody (ok.140 zł) |
Ostatnio zmieniony przez tomek_tom 24-01-2011, 20:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|
|
|
 |
EleKtrOmaX
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 97" 1.6
|
Wysłany: 24-01-2011, 20:31
|
|
|
Ja mam co prawda silnik 1.6, ale jakiś czas temu też stanąłem przed wyborem paska rozrządu.
Zdecydowałem się na pasek ContiTech. Moja decyzja była uwarunkowana akurat tym, że znam kilka osób, które przejechały na tych paskach cały okres ich eksploatacji i przy następnej wymienię założyli paski tej samej firmy i jak na razie nie ma żadnych sytuacji awaryjnych. Jeśli ma to jakieś znaczenie to były one montowane w samochodach takich jak: Audi, VW, Honda i Mazda.
Osobiści wybrałem rolkę napinająca Koyo, gdyż przy wymienię rozrządu w mojej Cari siedziała właśnie ta rolka i pomimo, że od czasu jej pierwszego montażu przejechałem 75 tyś, autem 75 kkm, na rolce nie był wyczuwalny żaden luz. W zasadzie nie różnila się ona od nowej. |
|
|
|
 |
|
|