Przesunięty przez: Piwor 19-01-2012, 06:49 |
Radom-Mechanik |
Autor |
Wiadomość |
erykson
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 2000r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-01-2011, 23:31 Radom-Mechanik
|
|
|
Witam, panowie poszukuje dobrego mechanika ,chce wymienić rozrząd w mojej Carismie, znacie jakiś dobry warsztat , jakiegoś mechaniora dobrego u nas w Radomiu, z góry dzięki za info |
|
|
|
 |
Maddox
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 Di-D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 219 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 25-01-2011, 12:48 Re: Radom-Mechanik
|
|
|
erykson napisał/a: | Witam, panowie poszukuje dobrego mechanika ,chce wymienić rozrząd w mojej Carismie, znacie jakiś dobry warsztat , jakiegoś mechaniora dobrego u nas w Radomiu, z góry dzięki za info |
no nie w Radomiu a w Kaplinie(56km-większe coś w okolicy to Mogielnica) jest Tom Michalak, mechanik od japońców, zna się na rzeczy i ceny konkretne |
_________________ Outlander 2.0T
Outlander 2.0 DI-D |
|
|
|
 |
galantfanradom
Forumowicz

Auto: Galant 2.5V6 kombi2002r.AVANCE
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sty 2011 Posty: 376 Skąd: Radom
|
Wysłany: 26-10-2011, 14:25
|
|
|
Witam. Długo szukałem tego tematu, żeby nie zakładać nowego. Niestety rozczarowała mnie mała ilość wpisów. Naprawdę nikt z forumowiczów nie zna w Radomiu lub bliskiej okolicy jakiegoś dobrego fachowca od Miśków? Mam problem, który kilku mechaników zdiagnozowało jako łożysko w skrzyni biegów ale nikt nie chce podjąć się wymiany. Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów poratuje. Z góry dzięki! |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 05 Kwi 2008 Posty: 4805 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-10-2011, 14:59
|
|
|
galantfanradom, w warszawie jest speców dwóch Nawet na Forum |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
meydey000
Mitsumaniak meydey

Auto: ea5w v6 se; magnum 480 dxi eev
Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 588 Skąd: TSK Skarżysko Kamienna
|
Wysłany: 26-10-2011, 15:17
|
|
|
ja mam w s-ku dobrego mechanika od wszystkich samochodów. |
_________________ jest ryzyko-jest zabawa |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 26-10-2011, 17:15
|
|
|
galantfanradom napisał/a: | zdiagnozowało jako łożysko w skrzyni biegów |
masz odpowiedź:
Maddox napisał/a: | w Kaplinie(56km-większe coś w okolicy to Mogielnica) jest Tom Michalak, mechanik od japońców, zna się na rzeczy i ceny konkretne |
z tego co wiem to Japaneze też robi skrzynie ale to już Pabianice |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
galantfanradom
Forumowicz

|
Wysłany: 28-10-2011, 11:45
|
|
|
A jakiś namiar na tego mechanika?
OK znalazłem namiar w necie na pana Tomka od japońców dzięki za pomoc. Ktoś orientuje się jaki może być koszt naprawy takiej skrzyni? |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14370 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 28-10-2011, 14:32
|
|
|
1000-1500zł. W zależności od fachowości i usterki. |
|
|
|
 |
koliber124
Mitsumaniak Mod regionu radom

Auto: Misio Galant 2.5 V6 99r spedit
|
Wysłany: 23-11-2011, 19:45
|
|
|
galantfanradom napisał/a: | Witam. Długo szukałem tego tematu, żeby nie zakładać nowego. Niestety rozczarowała mnie mała ilość wpisów. Naprawdę nikt z forumowiczów nie zna w Radomiu lub bliskiej okolicy jakiegoś dobrego fachowca od Miśków? Mam problem, który kilku mechaników zdiagnozowało jako łożysko w skrzyni biegów ale nikt nie chce podjąć się wymiany. Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów poratuje. Z góry dzięki! |
Witam Cię Radomiaku
Szkoda że wcześniej nie czytałem tego posta
Z tego co mi wiadomo to na Wolanowskiej po prawej stronie albo zdecydowanie w DEKARZE m. Janiszew. Tam znają Miśki bo przyjeżdżają tam miśki.
Pozdro |
_________________ ...moc jest w grupie...
 |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
Auto: EA5W
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 430 Skąd: Radom
|
Wysłany: 21-01-2012, 17:42
|
|
|
koliber124 napisał/a: | galantfanradom napisał/a: | Witam. Długo szukałem tego tematu, żeby nie zakładać nowego. Niestety rozczarowała mnie mała ilość wpisów. Naprawdę nikt z forumowiczów nie zna w Radomiu lub bliskiej okolicy jakiegoś dobrego fachowca od Miśków? Mam problem, który kilku mechaników zdiagnozowało jako łożysko w skrzyni biegów ale nikt nie chce podjąć się wymiany. Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów poratuje. Z góry dzięki! |
Witam Cię Radomiaku
Szkoda że wcześniej nie czytałem tego posta
Z tego co mi wiadomo to na Wolanowskiej po prawej stronie albo zdecydowanie w DEKARZE m. Janiszew. Tam znają Miśki bo przyjeżdżają tam miśki.
Pozdro |
Ja swój oddałem na Kielecką 59, do Pana Grzegorza Wrony (prawie na przeciwko różowej syrenki)
Za wymianę sprzęgła i naprawę skrzyni wziął 500zł. Zajęło mu to 3 dni. Naprawa była robiona rok temu i galancik jeździ dalej, więc mogę go polecić jako sprawdzonego
Z tego co się orientowałem to opinii nie ma za dobrych. Ponieważ przyjmuje uczniów do pomocy i często zdarzają się różne wpadki. Ale do trudniejszych napraw jest 2 panów mechaników (nie pamiętam imion) którzy mają pojęcie o rzeczy. Więc skrzynie rób tam, a wymiany okresowe rób u kogoś innego.
Trochę stary temat, ale może się komuś przyda. |
|
|
|
 |
galantfanradom
Forumowicz

|
Wysłany: 21-01-2012, 18:34
|
|
|
Powiem wam tak szczerze. Odwiedziłem kilku "specjalistów" w naszym mieście. Każdy miał inną diagnozę, a rozbieżność cen była znaczna. Odwiedziłem każdego którego w tym temacie polecaliście. Nie wiem którego diagnoza była najlepsza, gdyż różniły się diametralnie. Wydać 1000PLN to nie sztuka, ale żaden nie zagwarantował że po naprawie usterka minie. I co Wy na to? Od kilku miesięcy jeżdżę taką skrzynią. Żeby choć dwie opinie się powtórzyły to bym zaryzykował! Jestem w kropce. |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
|
Wysłany: 21-01-2012, 19:21
|
|
|
Przeczytaj ten temat: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=28846
może ci coś pomoże. Ja też się najeździłem po różnych mechanikach i tylko jeden potwierdził diagnozę, ale on się nie chciał podjąć naprawy. Poczytałem forum i zaryzykowałem. Oczywiście po wyjęciu skrzyni doszła jeszcze wymiana sprzęgła. Koszt całkowity wyszedł 1500zł.
Żaden mechanik nie da ci gwarancji że akurat ta część jest do wymiany. Druga możliwość to na następnym spocie daj chłopakom posłuchać pracy skrzyni to może ktoś coś zauważy. U mnie nie było łatwo. Trzeba było się wsłuchać na początku, a po przejechaniu ok 30 tyś km chrobotało tak bardzo, że bałem się jeździć. |
|
|
|
 |
Metoda3
Mitsumaniak

Auto: galant avance 2,5 V6 manual
|
Wysłany: 21-01-2012, 20:29
|
|
|
galantfanradom napisał/a: | Powiem wam tak szczerze. Odwiedziłem kilku "specjalistów" w naszym mieście. Każdy miał inną diagnozę, a rozbieżność cen była znaczna. Odwiedziłem każdego którego w tym temacie polecaliście. Nie wiem którego diagnoza była najlepsza, gdyż różniły się diametralnie. Wydać 1000PLN to nie sztuka, ale żaden nie zagwarantował że po naprawie usterka minie. I co Wy na to? Od kilku miesięcy jeżdżę taką skrzynią. Żeby choć dwie opinie się powtórzyły to bym zaryzykował! Jestem w kropce. |
Witam, jeśli szukasz dobrego mechanika w Radomiu, to ja jestem zadowolony z usług Łukasza (nie pamiętam nazwiska) na stacji Petrolis ul. Warszawska. Mam też dobry kontakt w Logisie, tam mogą pomóc Ci zdiagnozować problem ( Logis współpracuje z Zeszutą Mitsubishi). Jeśli chcesz mogę z toba podjechać w obie miejscówki i postaram się załatwić jakiś rabat. Pozdr. |
|
|
|
 |
koliber124
Mitsumaniak Mod regionu radom

Auto: Misio Galant 2.5 V6 99r spedit
|
Wysłany: 21-01-2012, 22:50
|
|
|
dołączam do tematu.
galantfanradom jeśli masz problem na dzień dzisiejszy, to sprawdź najpierw ofertę Metoda3. Jeśli tam będzie bryndza, to proponuję : B. Domińczak ul. Kapturska ( za moim pośr. rabat)
pozdr należącego do grupy... |
_________________ ...moc jest w grupie...
 |
|
|
|
 |
motke
Mitsumaniak
|
Wysłany: 21-01-2012, 23:35
|
|
|
koliber124 napisał/a: | proponuję : B. Domińczak ul. Kapturska |
byłem tam i pytałem. Mechanik dobry, ale nie podjął się zadania naprawy skrzyni . Może było to spowodowane brakiem miejsca. Zawsze tam tłoczno. No i podnośnik mu się zablokuje na kilka dni.
Zapytaj jeszcze u Molendowskiego na ul. Kierzkowskiej. Kolega tam naprawiał automat. Podobno robi też skrzynie manualne. Dowiedziałem się kilka miesięcy po naprawie swojej. |
|
|
|
 |
|