Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Piwor
19-01-2012, 06:49
Radom-Mechanik
Autor Wiadomość
erykson 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 2000r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2011, 23:31   Radom-Mechanik

Witam, panowie poszukuje dobrego mechanika ,chce wymienić rozrząd w mojej Carismie, znacie jakiś dobry warsztat , jakiegoś mechaniora dobrego u nas w Radomiu, z góry dzięki za info 8)

Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Wysłany: 25-01-2011, 12:48   Re: Radom-Mechanik

erykson napisał/a:
Witam, panowie poszukuje dobrego mechanika ,chce wymienić rozrząd w mojej Carismie, znacie jakiś dobry warsztat , jakiegoś mechaniora dobrego u nas w Radomiu, z góry dzięki za info 8)

no nie w Radomiu a w Kaplinie(56km-większe coś w okolicy to Mogielnica) jest Tom Michalak, mechanik od japońców, zna się na rzeczy i ceny konkretne

galantfanradom 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5V6 kombi2002r.AVANCE
Wysłany: 26-10-2011, 14:25   

Witam. Długo szukałem tego tematu, żeby nie zakładać nowego. Niestety rozczarowała mnie mała ilość wpisów. Naprawdę nikt z forumowiczów nie zna w Radomiu lub bliskiej okolicy jakiegoś dobrego fachowca od Miśków? Mam problem, który kilku mechaników zdiagnozowało jako łożysko w skrzyni biegów ale nikt nie chce podjąć się wymiany. Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów poratuje. Z góry dzięki!

koszmarek 
pure energy :-)
ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 26-10-2011, 14:59   

galantfanradom, w warszawie jest speców dwóch ;) Nawet na Forum :mrgreen:

meydey000 
Mitsumaniak
meydey

Auto: ea5w v6 se; magnum 480 dxi eev
Wysłany: 26-10-2011, 15:17   

ja mam w s-ku dobrego mechanika od wszystkich samochodów.

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 26-10-2011, 17:15   

galantfanradom napisał/a:
zdiagnozowało jako łożysko w skrzyni biegów

masz odpowiedź:
Maddox napisał/a:
w Kaplinie(56km-większe coś w okolicy to Mogielnica) jest Tom Michalak, mechanik od japońców, zna się na rzeczy i ceny konkretne

z tego co wiem to Japaneze też robi skrzynie ale to już Pabianice

galantfanradom 
Forumowicz

Wysłany: 28-10-2011, 11:45   

A jakiś namiar na tego mechanika?
OK znalazłem namiar w necie na pana Tomka od japońców dzięki za pomoc. :) Ktoś orientuje się jaki może być koszt naprawy takiej skrzyni?

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 28-10-2011, 14:32   

1000-1500zł. W zależności od fachowości i usterki.

koliber124 
Mitsumaniak
Mod regionu radom

Auto: Misio Galant 2.5 V6 99r spedit
Wysłany: 23-11-2011, 19:45   

Witam. Długo szukałem tego tematu, żeby nie zakładać nowego. Niestety rozczarowała mnie mała ilość wpisów. Naprawdę nikt z forumowiczów nie zna w Radomiu lub bliskiej okolicy jakiegoś dobrego fachowca od Miśków? Mam problem, który kilku mechaników zdiagnozowało jako łożysko w skrzyni biegów ale nikt nie chce podjąć się wymiany. Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów poratuje. Z góry dzięki!

Witam Cię Radomiaku :twisted:
Szkoda że wcześniej nie czytałem tego posta
Z tego co mi wiadomo to na Wolanowskiej po prawej stronie albo zdecydowanie w DEKARZE m. Janiszew. Tam znają Miśki bo przyjeżdżają tam miśki.
Pozdro

motke 
Mitsumaniak

Auto: EA5W
Wysłany: 21-01-2012, 17:42   

koliber124 napisał/a:

Witam Cię Radomiaku :twisted:
Szkoda że wcześniej nie czytałem tego posta
Z tego co mi wiadomo to na Wolanowskiej po prawej stronie albo zdecydowanie w DEKARZE m. Janiszew. Tam znają Miśki bo przyjeżdżają tam miśki.
Pozdro

Ja swój oddałem na Kielecką 59, do Pana Grzegorza Wrony (prawie na przeciwko różowej syrenki)
Za wymianę sprzęgła i naprawę skrzyni wziął 500zł. Zajęło mu to 3 dni. Naprawa była robiona rok temu i galancik jeździ dalej, więc mogę go polecić jako sprawdzonego :mrgreen:
Z tego co się orientowałem to opinii nie ma za dobrych. Ponieważ przyjmuje uczniów do pomocy i często zdarzają się różne wpadki. Ale do trudniejszych napraw jest 2 panów mechaników (nie pamiętam imion) którzy mają pojęcie o rzeczy. Więc skrzynie rób tam, a wymiany okresowe rób u kogoś innego.

Trochę stary temat, ale może się komuś przyda.

galantfanradom 
Forumowicz

Wysłany: 21-01-2012, 18:34   

Powiem wam tak szczerze. Odwiedziłem kilku "specjalistów" w naszym mieście. Każdy miał inną diagnozę, a rozbieżność cen była znaczna. Odwiedziłem każdego którego w tym temacie polecaliście. Nie wiem którego diagnoza była najlepsza, gdyż różniły się diametralnie. Wydać 1000PLN to nie sztuka, ale żaden nie zagwarantował że po naprawie usterka minie. I co Wy na to? Od kilku miesięcy jeżdżę taką skrzynią. Żeby choć dwie opinie się powtórzyły to bym zaryzykował! Jestem w kropce. :(

motke 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2012, 19:21   

Przeczytaj ten temat: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=28846
może ci coś pomoże. Ja też się najeździłem po różnych mechanikach i tylko jeden potwierdził diagnozę, ale on się nie chciał podjąć naprawy. Poczytałem forum i zaryzykowałem. Oczywiście po wyjęciu skrzyni doszła jeszcze wymiana sprzęgła. Koszt całkowity wyszedł 1500zł.
Żaden mechanik nie da ci gwarancji że akurat ta część jest do wymiany. Druga możliwość to na następnym spocie daj chłopakom posłuchać pracy skrzyni to może ktoś coś zauważy. U mnie nie było łatwo. Trzeba było się wsłuchać na początku, a po przejechaniu ok 30 tyś km chrobotało tak bardzo, że bałem się jeździć.

Metoda3 
Mitsumaniak

Auto: galant avance 2,5 V6 manual
Wysłany: 21-01-2012, 20:29   

Powiem wam tak szczerze. Odwiedziłem kilku "specjalistów" w naszym mieście. Każdy miał inną diagnozę, a rozbieżność cen była znaczna. Odwiedziłem każdego którego w tym temacie polecaliście. Nie wiem którego diagnoza była najlepsza, gdyż różniły się diametralnie. Wydać 1000PLN to nie sztuka, ale żaden nie zagwarantował że po naprawie usterka minie. I co Wy na to? Od kilku miesięcy jeżdżę taką skrzynią. Żeby choć dwie opinie się powtórzyły to bym zaryzykował! Jestem w kropce. :(

Witam, jeśli szukasz dobrego mechanika w Radomiu, to ja jestem zadowolony z usług Łukasza (nie pamiętam nazwiska) na stacji Petrolis ul. Warszawska. Mam też dobry kontakt w Logisie, tam mogą pomóc Ci zdiagnozować problem ( Logis współpracuje z Zeszutą Mitsubishi). Jeśli chcesz mogę z toba podjechać w obie miejscówki i postaram się załatwić jakiś rabat. Pozdr.

koliber124 
Mitsumaniak
Mod regionu radom

Auto: Misio Galant 2.5 V6 99r spedit
Wysłany: 21-01-2012, 22:50   

dołączam do tematu.
galantfanradom jeśli masz problem na dzień dzisiejszy, to sprawdź najpierw ofertę Metoda3. Jeśli tam będzie bryndza, to proponuję : B. Domińczak ul. Kapturska ( za moim pośr. rabat) :twisted:
pozdr należącego do grupy... :twisted: :twisted: :twisted:

motke 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2012, 23:35   

koliber124 napisał/a:
proponuję : B. Domińczak ul. Kapturska

byłem tam i pytałem. Mechanik dobry, ale nie podjął się zadania naprawy skrzyni :( . Może było to spowodowane brakiem miejsca. Zawsze tam tłoczno. No i podnośnik mu się zablokuje na kilka dni.
Zapytaj jeszcze u Molendowskiego na ul. Kierzkowskiej. Kolega tam naprawiał automat. Podobno robi też skrzynie manualne. Dowiedziałem się kilka miesięcy po naprawie swojej.

Odpowiedz do tematu