Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Układ Paliwowy (Separator tanks)
Autor Wiadomość
Bablan 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero II 2,5 TD
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-01-2011, 15:38   [2.5 TD] Układ Paliwowy (Separator tanks)

Witam
proszę o informację odnośnie dwóch części układu paliwowego tzw. "separator tanks" są to małe zbiorniczki na przewodach paliwowych jeden jest przykręcony w wewnętrznej części nad kola za osłonką od strony wlewu paliwa, drugi z drugiej strony do ramy.

Potrzebuje je wymienić ponieważ są mocno przegnite i leje się z nich ropa, proszę o jakiś namiar gdzie mogę to kupić w internecie lub jak się to nazywa żebym mógł zamówić to w sklepie. (bo jak o to pytałem to facet mówił że takich części nie ma). Pozdrawiam

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 23-01-2011, 16:16   

Bablan napisał/a:
proszę o jakiś namiar gdzie mogę to kupić w internecie
zapytaj http://allegro.pl/my_page.php?uid=5789314 a nóż może ma coś takiego ??

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 24-01-2011, 13:53   

Wywalić i się nie przejmować.

Bablan 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-01-2011, 22:06   

Wywalić? chociaż chciał bym wiedzieć do czego służy ta część, lub za co jest odpowiedzialna? bo raczej żółtki nie wrzucili jej o tak żeby było więcej.

AndrzejM22 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5 TD Krótkie
Wysłany: 24-01-2011, 22:24   

Dokładnie nie wiem jako funkcje spełniają te zbiorniczki . Jakąś funkcję z odpowietrzaniem . pewnie żeby opary paliwa się nie wydostawały na zewnątrz czy cos w tym stylu . Przynajmniej ja tak myślę . Ja przy renowacji swojego Pajero zbiorniczek przy ramie z prawej strony zastąpiłem trójnikiem . Tego w nadkolu nie ruszałem . I nie wiem czy to miało wpływ ale teraz nie mogę zalać paliwa do pełna . Znaczy się według mnie weszło paliwa normalnie bo ok. 80 Litrów do pustego zbiornika ale wskaźnik nie pokazuje nigdy ze jest pełno. Być może cos innego zepsuło się w miedzy czasie np. pływak w zbiorniku.
A wracając do tematu to ja tak czy siak usunął bym te elementy bo na pewno nie kupisz ich w sklepie; może jako część używaną . A bez nich na pewno Pajero będzie jechać dalej lżejsze o parę kilo.

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 25-01-2011, 01:55   

To separatory oparów by te nie przedostawały się do atmosfery, takie japońskie ekologiczne ustrojstwo. Nie do kupienia nowe a używane już masz i lepszych nie kupisz. Wszyscy, którym zbiornik lub odpowietrzenia zgniły to wywalają i jeżdżą dalej, ja też. Przy dolewaniu do pełna trochę dłużej się odpowietrza. Można na przewodach odpowietrzających pozakładać zawory zwrotne za 15 PLN. A można je połączyć albo zostawić otwarte. Otwartych lepiej nie zostawiać jak się jeździ w patyki.

Bablan 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-01-2011, 08:34   

no to wywalam, dzięki Panowie. Pozdrawiam :D

Odpowiedz do tematu