|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wakacje |
Autor |
Wiadomość |
tomekhydra
Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-01-2011, 10:50 wakacje
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie.Planuje z żoną i dzieciakami(9i14 lat) tygodniowy wypad rodzinny latem ( pierwsza polowa sierpnia) do Chorwacji, turystycznie-wypoczynkowo.W założeniach plaża i zwiedzanie,może lekkii teren turystycznie.Noclegi w hotelach lub motelach,niedrogo ale przyzwoicie-wole zaoszczędzić i pozwiedzać Problem polega na tym iż im więcej czytam i szukam tym więcej nie wiem Proszę o porady kolegów którzy juz byli i mogą coś polecić; co zabrać,jakie dokumenty,koszty gdzie warto jechać a gdzie zajżeć itd.Auto to P III,fabryka. Pierwszy nasz wyjazd za granicę,więc trochę się czaje pzdr tomek |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 21-01-2011, 16:01
|
|
|
Ja osobiście byłem z rodzicami Primošten i na Wyspie Rab. To pierwsze zdecydowanie lepsze, jeśli chodzi o miasteczko, wodę i klimat. Dojazd to 2 dni, przez Niemcy, na południu nocleg u wujka i dalej przez Austrię i Słowenię. Szybciej niż przez Polskę. Ogólnie wziąć to paszporty, ubezpieczenie, euro i wszystko co na wakacje potrzeba |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-01-2011, 13:34
|
|
|
Tomekhydra, atakuj bez stresu. Rezerwuj nocleg i w granicach 200 km od bazy mozesz zwiedzac. Choc jesli jedziesz tylko na tydzien polecam ktoras z duzych wysp lub polwysep Peljesac. Znudzi Ci sie plazowanie to wyskoczysz zwiedzic okolice, zjesc kolacje w fajnej knajpce lub sprawdzisz nieodwiedzane zakatki wybrzeza.
Poczytaj takze nasze relacje i poogladaj zdjecia oraz filmy na POC TV: http://www.pajero.org.pl/...d=gdzie-bylismy
|
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 25-01-2011, 16:59
|
|
|
Ja jak jechałem z rodziną oraz wujkiem i jego rodziną (2 auta) to nigdy nie rezerwowaliśmy noclegu, zawsze jeździliśmy w ciemno i zawsze było gdzie się zakwaterować. Osobiście twierdzę, że wyspa Rab jest przereklamowana, ale zawsze można promem popływać i jest tam duża i bardzo fajna piaskowa plaża (jako jedna z nielicznych), zależy wszystko od tego kto co lubi. |
|
|
|
 |
tomekhydra
Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
|
Wysłany: 26-01-2011, 06:30
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi,Gene przeczytałem ten temat .Znajomy który jeżdzi tam co roku namawia mnie do opcji jaką proponuje Muciek,sam jeszcze nie wiem Muszę jeszcze sprawdzić jakie są potrzebne dokumenty;ubezpieczenia itd.pzdr tomek |
|
|
|
 |
Tenogr
Forumowicz
Auto: L200 HP, GV 2.0HDI, SJ417
|
Wysłany: 26-01-2011, 16:59
|
|
|
Wyrób zieloną kartę i nie przejmuj się żadnymi papierami. Dodatkowe ubezpieczenie „sportowe” może się przydać jeżeli chcesz nurkować, „skałkować” lub latać na paralotni.
Na granicach, nie zależnie jaką trasą będziesz jechał, nawet paszportów nie sprawdzają (chyba ze zaniesie Cię do Serbi lub Bośni).
Na miejscu znalezienie noclegu nie stanowi żadnego problemu. Rozglądaj się za niebieskimi tabliczkami z napisami Sobe lub Apartmani (rzadziej zimmer, room i aratments). Sobe (pokój) jest tańsze i zwykle mniej komfortowe (wspólna łazienka i kuchnia) choć bywają wyjątki. Apartmani są droższe i lepiej wyposażone.
Zarezerwuj sobie około 2h na szukanie, lepiej nie decydować się na pierwsze znalezione miejsce ale przejść się po okolicy i porównać. Według mnie jest to sposób o wiele lepszy niż hotel. Można poznać ludzi, dowiedzieć się o ciekawych miejscach w okolicy i spróbować domowej kuchni śródziemnomorskiej.
Najłatwiej dogadać się po angielsku, ale chorwacki jest językiem słowiańskim i przy chęci obu stron, zawsze idzie się dogadać.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
Tenogr |
|
|
|
 |
|
|