|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Falujące obroty |
Autor |
Wiadomość |
turysta
Nowy Forumowicz
Auto: PININ 2GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2011, 17:12 Falujące obroty
|
|
|
No i stało się, po roku bezawaryjnej eksploatacji zaczeły falować wolne obroty. Zgodnie z radami forum przeczyściłem przepustnicę ale niewiele to pomogło. Wiedząc że GDI jest skomplikowane pojechałem do ASO w Poznaniu Przeżmierowo. Po dwóch godzinach grzebania stwierdzili że uszkodzona jest przepustnica a ponieważ jest nierozbieralna to tylko wymiana koszt 9,2tys zł (słownie dziewięć tysięcy dwieście zł)-myślałem że spadnę z krzesła ze śmiechu. W drodze powrotnej obroty już nie falowały na wolnych obrotach , samochodem szarpało w całym zakresie obrotów (brawo ASO Auto Wache ) Po powrocie do domu zabrałem się sam za naprawę.Najpierw sprawdziłem miernikiem czujnik położena przepustnicy, opór zmieniał się płynnie podczas ruchu przepustnicy więc stwierdziłem że jest ok. Pózniej włączyłem stacyjkę i okazało się że przepustnica cały czas wykonuje ruchy , minimalnie otwiera i zamyka sie. Wymontowałem przepustnicę i rozebrałem silnik krokowy.Okazało się że odkleił się jeden magnes. Po oszlifowaniu starego kleju przykleiłem na nowo klejem epoksydowym. Po zmontowaniu całości autko chodzi jak pszczółka. Tak więc GDI nie taki diabeł straszny jak go malują. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 26-01-2011, 22:43
|
|
|
Zuch chłopak |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|