|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Cari 1.6] Osłona przegubu wewnętrznego - znowu cieknie |
| Autor |
Wiadomość |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 28-01-2011, 11:43 [Cari 1.6] Osłona przegubu wewnętrznego - znowu cieknie
|
|
|
Panowie, potrzebuję porady.
Chodzi o osłonę przeguby wewnętrznego. Od momentu kiedy mam to auto (troche ponad 2 lata) wymieniałem tę osłonę już 3 razy. O ile za pierwszym razem wyciek był na łączeniu osłony gumowej ze skrzynią, to już kolejne wymiany były spowodowane wyciekiem z samego łożyska które jest w osłonie. Miałem juz osłony 4Max'a, Corteco, Sasic'a i za każdym razem problem powraca. Dodam że oczywiści na wszystkich łączeniach był dawany silikon.
Macie jakiś patent na trwałą wymianę tego ustrojstwa? Jakieś sprawdzony mega mocny silikon, sposób na samą wymianę, sprawdzone firmy? A może mam pecha i trafiam na złe egzemplarze? |
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23679 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 28-01-2011, 12:19
|
|
|
| ig_or napisał/a: | | Miałem juz osłony 4Max'a, Corteco, Sasic'a i za każdym razem problem powraca. Dodam że oczywiści na wszystkich łączeniach był dawany silikon. | To albo jest wina sylikonu, albo złego montazu, albo jedno i drugie. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-01-2011, 12:21
|
|
|
| robertdg, a masz jakiś sprawdzony silikon który nadałby się do uszczelnienia tego? |
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23679 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 28-01-2011, 12:33
|
|
|
Nie, bo to ma się trzymać bez żadnych sylikonów, poresztą nie powinno się łaczyć sylikonu z guma |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 265 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 28-01-2011, 12:49
|
|
|
| ig_or napisał/a: | | O ile za pierwszym razem wyciek był na łączeniu osłony gumowej ze skrzynią, to już kolejne wymiany były spowodowane wyciekiem z samego łożyska które jest w osłonie. |
Czyli chodzi o lewą stronę? To łożysko jest w zestawie z osłoną sprzedawane?
Chodzi mi o to czy było wymieniane? |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-01-2011, 13:01