|
wymiana żarówek - czyżby wyższa szkoła jazdy? ;) |
| Autor |
Wiadomość |
gacek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2011, 12:36 wymiana żarówek - czyżby wyższa szkoła jazdy? ;)
|
|
|
Witam serdecznie.
Zanim cokolwiek sknocę wolę zapytać.
Czy ktoś może mi podać kilka praktycznych wskazówek na temat wymiany w cari gdi rok 1998 ... żarówek od świateł postojowych przód i kierunkowskazów przód?
Nie widzę tam żadnego dostępu szczególnie jeśli chodzi o te drugie.
Fotki mile widziane.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 29-01-2011, 13:25
|
|
|
Hmm a co za problem wymienić postojówki? Jeśli wymieniałeś żarówki od świateł mijania to i postojówki wymienisz bez żadnego problemu, dostęp nie jest tam utrudniony.
Natomiast co do kierunkowskazów to fakt dostęp tam jest kiepski ręką ale może lepiej całe światło wyjąć. Chyba dużo roboty przy tym nie powinno być. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2011, 14:13
|
|
|
| gacek77 napisał/a: | | Nie widzę tam żadnego dostępu szczególnie jeśli chodzi o te drugie. |
bo w kierunkach zarowki wymieniamy po ich wyjeciu, odkrecamy jedna srubke i wysuwamy kierunek.
napisze od razu jak wymienic zarowke w kierunku w blotniku: otwieramy drzwi zagladamy w glab, wsadzamy dlugi srubokret i odryglowujemy zatrzask na kierunku, kierunek wyskakuje i wymieniamy zarowke. |
|
|
|
 |
CARAMBA1
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 29-01-2011, 18:54
|
|
|
| Sposób wymiany żarówek jest zamieszczony w instrukcji obsługi (jeżeli jej nie posiadasz możesz pobrać ją z forum). |
|
|
|
 |
RoBSoN_97
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GLS Exlusiv
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sty 2010 Posty: 444 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 31-01-2011, 18:48
|
|
|
| arturro napisał/a: | | wymienic zarowke w kierunku w blotniku: otwieramy drzwi zagladamy w glab, wsadzamy dlugi srubokret i odryglowujemy zatrzask na kierunku, kierunek wyskakuje i wymieniamy zarowke. |
Na forum jest nieaktywny link z instrukcją obsługi do Cari przedliftowej, w instrukcji do poliftowej pokazane jest, żeby wsadzić "wkrętak" i podważyć, nie ma żadnej wzmianki o jakimś odryglowaniu zatrzasku kierunku. Jeśli jest to gdzie on się znajduje? Bo mi się wydaje, że wystarczy tylko podważyć. |
_________________ Zobacz moje Mitsu
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2011, 19:02
|
|
|
otworz drzwi i zajrzyj do blotnika od srodka, zobaczysz ze kierunek bo bokach jest na swego rodzaju zatrzaskach, wystarczy tylko nacisnac ten zatrzask dlugim np. srubokretem a kierunek sam wyskoczy.
oczywiscie mozesz probowac go podwazac ale masz wiesze prawdopodobienstwo ze cos uszkodzisz. |
|
|
|
 |
RoBSoN_97
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GLS Exlusiv
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sty 2010 Posty: 444 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 31-01-2011, 19:20
|