Sport Edition czy Avance - Wasze gusta. |
Która wersja Galanta podoba Ci się bardziej? |
Sport Edition |
|
51% |
[ 69 ] |
Avance |
|
48% |
[ 65 ] |
|
Głosowań: 134 |
Wszystkich Głosów: 134 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
pompec
Mitsumaniak misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 698 Skąd: Warszawa [WF]
|
Wysłany: 29-01-2011, 16:06 Sport Edition czy Avance - Wasze gusta.
|
|
|
Ciekaw jestem, która wersja ma więcej zwolenników. Ja na razie nie zdradzę swoich preferencji, ale mam na ten temat ugruntowaną opinię. |
_________________ Najlepsze miejsce na namiot jest zawsze trochę dalej...
 |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2011, 16:54
|
|
|
Na zewnątrz - zdecydowanie Avance. W wewnątrz - Sport Edition. Nie leży mi tapicerka w Avance, która jest twarda i IMO niewygodna. Welur w SE jest świetny. Do tego uwielbiam konsolę centralną w SE - srebrną, która jest lepsza niż marmurek. |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 29-01-2011, 19:32
|
|
|
Wersja SE - trochę żałuję, że nie szukałem dłużej to sam bym sobie sprawił SE . Avance jest dla mnie zbyt plastikowy na zewnątrz |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 29-01-2011, 19:54
|
|
|
kuzi napisał/a: | Nie leży mi tapicerka w Avance, która jest twarda i IMO niewygodna |
dlatego ja mam wersje ze skora
Moim zdaniem zdecydowanie Avance, ładniej się prezentuje na zewnątrz (o gustach się nie dyskutuje), w środku, to tak jak mowię, kwestia czy materiał czy skora. Poza tym jak dobrze poszukacie to w avance nie założyli takiego ospoilerowania, żeby było ładnie, tylko spełnia ona swoja role przy podmuchach wiatrów, szczególnie bocznych...
Na minus dla mnie w Avance - wykończenie "marmurkiem" |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
pompec
Mitsumaniak misiu-maniak

|
Wysłany: 29-01-2011, 20:20
|
|
|
według mnie wersja SE jest dużo ładniejsza od Avance... Avace kojarzy mi się z nadmiernie "wybotoksowanymi" ustami u kobiety... taki trochę przesadzony... SE jest subtelniejszy a nie mniej zadziorny (może nawet bardziej)... Avance jest za to fajniejszy z tyłu (za sprawą zajefajnego zderzaka)... a już ten marmurek w środku to porażka na maksa... wygląda jak kafelki w łazience z PRL-u... welur w SE też lepiej wygląda i na pewno jest przyjemniejszy w obcowaniu z nim... niezaprzeczalnym plusem Avance'a jest to, że rocznikowo jest młodszy od SE... ponieważ jestem na etapie zmiany Gala z 2,0 na 2,5 próbuję się na siłę przekonać do Avanca (młodszy i jest ich jednak więcej niż SE po lifcie)... ale ciężko mi to przekonywanie siebie idzie... stąd pomysł na tę ankietę... |
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2011, 20:33
|
|
|
avance avance avance. raczej niższa utrata wartości, mega zadziorny wygląd, ostatni civic też mi się kiedyś nie podobał kwestia opatrzenia, a Galant z tym body wciąż wygląda bardzo świeżo, niektórzy dają mojemu 2, 3 latka środek no cóż.... mimo że welurek ze sporta jest rzeczywiście przyjemniejszy w dotyku, to jednak tapicerka w avancach też wygląda na młodszą... może gdyby welur miał inny wzór... zresztą wymienić zderzak na ten ze sporta to żaden problem. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 29-01-2011, 20:42
|
|
|
ciezkie porownanie.
w domu jak wiadomo jest i sport i avance ( Derpin )
mam sporta, i mimo, ze jest w tej chwili okazja zeby zrobic z niego avanca, to jednak pozostaje przy sporcie, bo ten zderzak ma jednak w sobie to cos .
nie powinno sie porownywac, ktory ladniejszy , oba sa wyjatkowe |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-01-2011, 11:37
|
|
|
Avance trochę podchodzi pod przesadzony tuning, zdecydowanie SE. |
|
|
|
 |
pompec
Mitsumaniak misiu-maniak

|
Wysłany: 30-01-2011, 13:56
|
|
|
czytając powyższe wypowiedzi (nie wyłączając swojej) mam wrażenie, że powiedzenie, iż "każda pliszka swój ogonek chwali", jest prawdziwe Nie jest to oczywiście żaden zarzut, ale tym cenniejsze będą wypowiedzi forumowiczów nie posiadających żadnej z omawianych w temacie wersji. Tak zwanych obiektywnych |
 |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 30-01-2011, 14:36
|
|
|
no to chyba normalne, ze ja np zachwalam Avance bo go mam, nikt mnie nie zmusil do jego zakupu, wybralem sobie go sam wczesniej mialem elegance wiec bralem pod uwage i SE, wybor padl na Avance.
jesli chodzi o to ze najlepiej brac glosy ludzi obiektywnych, to tez nie do konca, bo kazdy ma swoj gust, jednemu sie podoba SE drugiemu Avance, to tak samo jak z nami posiadaczami, tyle tylko ze my wiemy dokladnie co i jak o swoim aucie |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
pompec
Mitsumaniak misiu-maniak

|
Wysłany: 30-01-2011, 15:01
|
|
|
atsar napisał/a: | o to chyba normalne, ze ja np zachwalam Avance bo go mam |
ja też uważam, że to normalne i tak jak pisałem, nie jest to zarzut z mojej strony... to, że każdy ma swój gust też jest oczywiste... ale właśnie o to mi chodziło, żeby poznać te gusta. Ja sam mam bardzo ugruntowaną opinię na ten temat i chcę ją skonfrontować z innymi opiniami... bo rozsądek (czy też jak w reklamie - rozum) mówi mi: "kup Avance'a", serce natomiast mówi: "bierz Sport Edition" |
 |
|
|
|
 |
maciejka
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse & gal
|
Wysłany: 30-01-2011, 17:38
|
|
|
avance |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 31-01-2011, 08:23
|
|
|
w zasadzie to kwestia gustu co sie komu podoba. Jak dla mnie Avance jest nr 1, 2 jest galant przedlift - prawdziwy rekin, 3 SE. Natomiast bardzo nie podoba mi sie elegance. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |