Nawigacja - co i jak |
Autor |
Wiadomość |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2011, 20:02 Nawigacja - co i jak
|
|
|
Witam. Trochę szukałem i czytałem na forum, ale na nie wszystkie pytania znalazłem odpowiedź. Chciałbym w najbliższym czasie nabyć nawigacje do auta, a jestem w tym temacie kompletnie zielony
Czytałem też tematy na jakiś innych forach, co mi już pomieszało w głowie.
Chciałbym nawigację, do której bez utraty gwarancji będę mógł wgrywać dowolne mapy (np. automapę) wiem, że to dostępne w larkach ale czy jeszcze w jakiś?
Bo podobno w innych trzeba coś odblokowywać, żeby wgrać mapę, a to kończy gwarancję
Nie potrzebne mi właściwie żadne inne "duperele", chodzi o to żeby płynnie wczytywała mapy.
Proszę o jakieś rady, wyjaśnienie. Oraz ewentualnie jakieś propozycje wasze
pozdrawiam |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88868 |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
|
Wysłany: 29-01-2011, 20:55
|
|
|
Nie wiem jak jest z wgraniem programu na nawigacje. Ale np. możesz wgrać program do nawigacji na kartę pamięci i z niej odpalać program. Ja tak np. zrobiłem z Mantą(jakaś tam najtańsza). W larku też jest taka możliwość, bo znajomej już tak wgrywałem.
Ogólnie to nie polecę jakiegoś konkretnego modelu nawigacji, bo sam używam jedynie Manty(no i ewentualnie w telefonie). Ale na większość nawigacji, które mają czytnik kart, można wgrać np. Automapę na karte i w ten sposób korzystać z programu. Jakbyś miał jakiś konkretny model nawigacji jaką chcesz kupić, to możesz poszukać na forach dotyczących nawigacji czy dany model obsługuje opcję uruchamiania programu do nawigacji z karty. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
|
Wysłany: 29-01-2011, 21:43
|
|
|
Cytat: | można wgrać na karte, ale dopoki nie odblokujesz, to nie zadziała |
Nie zawsze trzeba odblokowywać. Np. na mojej mancie wystarczyło zmienić nazwę pliku bądź folderu z automapą na karcie i wszystko działa. W Larku też nic nie odblokowujesz, wystarczy zainstalować na karcie automapę i w menu larka podać scieżkę dostępu do karty i też wszystko działa. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
Mario

|
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
|
Wysłany: 29-01-2011, 22:51
|
|
|
Mój tata ma Nokie 500 i jest okey. Automapa wchodzi bez problemu (zresztą jest razem już z navi) wgrywasz wszystko na kartę pamięci i śmiga. Ma kilka niepotrzebnych pierdół jak BT, czy odtwarzanie obrazów i filmików, bo głównie miała służyć jako navi i mieć dobre mapy, a jak wiadomo Automapa jest najlepszą mapą na Polskę i jedną z najlepszych na Europę. Ostatnio słyszałem, że już jej nie produkują, ale na aledrogo pewnie znajdziesz. Ogólnie ją bym polecał, mimo że nie należy do najtańszych. |
|
|
|
 |
Centosz
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DiD '00r.
|
Wysłany: 30-01-2011, 12:38
|
|
|
Przerabiałem to w tamtym roku.Najpierw wypisałem sobie jaki model mi sie podoba i co ma do zaoferowania.Naczytałem sie na forach o konkretnych modelach że mnie głowa bolała. Jedni polecali to, inni nie polecali.Ostatecznie wybór padł na PENTAGRAM Nomad 35.W stasunku cent do jakosci REWELACJA.Nawigacja jest odblokowana tak więc można do niej wrzucić co ci sie podoba.Jest dobre forum gdzie koledzy pomogą jak będziesz miał jakies problemy.
Mam jeszcze pytanie do Ciebie MaRIo.Ile chcesz przeznaczyć kasy na nawigacje i jakiej wielkosci ekran chciał byś posiadac |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
|
|
|
|
 |
Mario

|
|
|
|
 |
t0bin
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16v '96
|
Wysłany: 30-01-2011, 15:27
|
|
|
Jak larka to z pełną odpowiedzialnością mogę polecić 50.2, cena podobna, a dużo szybciej wyszukuje fix-a Przejechałem już z nią trochę kilometrów i nie miałem żadnego problemu. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
|
Wysłany: 30-01-2011, 15:31
|
|
|
W tej cenie to jeden pies na dobrą sprawę:P
Ja mam goclever. Z Larkami na forum navia czytałem że czasem automapa robiła problemy(ale to jakieś pojedyncze przypadki). Także według mnie weź tą która Ci się podoba, bo większość ma FM,BT. No ewentualnie poszukaj żeby miały te informacje o korkach(nie pamiętam jak to się nazywało). |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Pieraś
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
|
Wysłany: 06-02-2011, 13:11
|
|
|
Lark jest o tyle fajny, że wgrasz na niego już dużo map.
Odpalane są z karty pamięci, dobrze nawigują, a co więcej urządzenie tanie i nie byle jakie.
Ja osobiście używam teraz mapy Sygic Mobile w Samsungu Galaxy i5700.... też jest ok tylko brakuje parę opcji np. zapis trasy. |
_________________ Szybki Lopez. |
|
|
|
 |
tomek_tom
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI '98
|
Wysłany: 06-02-2011, 13:16
|
|
|
również polecam Larka, zero problemów od 2 lat (zawsze najnowsza Automapa i TomTom) przejechałem z nią pół europy i zawsze doprowadziła mnie do celu (czasami na około , ale to już oczywiście wina map) |
|
|
|
 |
|