[2.5 TD] wymiana krzyżaka przedniego |
Autor |
Wiadomość |
sierpynsky
Nowy Forumowicz
Auto: Audi A3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-02-2011, 09:44 [2.5 TD] wymiana krzyżaka przedniego
|
|
|
witam wszystkich dziś rano zabrałem się do wymiany krzyżaka wału z przodu po wyciągnięciu wału wylał mi się olej tylko teraz nie wiem z czego ( nie wiem jak to się fachowo nazywa) Mechanizm różnicowy czy Mechanizm różnicowy przedni a może Skrzynka rozdzielcza biegów i nie wiem do czego w końcu kupić olej. proszę o szybką pomoc bo mam zamiar jechać po olej (tylko nie wiem jaki) i krzyżak dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 07-02-2011, 10:14 Re: wymiana krzyżaka przedniego
|
|
|
sierpynsky napisał/a: | witam wszystkich dziś rano zabrałem się do wymiany krzyżaka wału z przodu po wyciągnięciu wału wylał mi się olej tylko teraz nie wiem z czego ( nie wiem jak to się fachowo nazywa) Mechanizm różnicowy czy Mechanizm różnicowy przedni a może Skrzynka rozdzielcza biegów i nie wiem do czego w końcu kupić olej. proszę o szybką pomoc bo mam zamiar jechać po olej (tylko nie wiem jaki) i krzyżak dziękuję i pozdrawiam |
Cieknie ci z reduktora, wlej 75W/90 lub 80W/90. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
sierpynsky
Nowy Forumowicz
Auto: Audi A3
|
Wysłany: 07-02-2011, 10:37 Re: wymiana krzyżaka przedniego
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | sierpynsky napisał/a: | witam wszystkich dziś rano zabrałem się do wymiany krzyżaka wału z przodu po wyciągnięciu wału wylał mi się olej tylko teraz nie wiem z czego ( nie wiem jak to się fachowo nazywa) Mechanizm różnicowy czy Mechanizm różnicowy przedni a może Skrzynka rozdzielcza biegów i nie wiem do czego w końcu kupić olej. proszę o szybką pomoc bo mam zamiar jechać po olej (tylko nie wiem jaki) i krzyżak dziękuję i pozdrawiam |
Cieknie ci z reduktora, wlej 75W/90 lub 80W/90. |
po wyciągnięciu wału wyciekł cały olej wcześniej żadnych wycieków nie było |
|
|
|
 |
lukas 78
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Lis 2010 Posty: 814 Skąd: Szepietowo/Hamburg
|
Wysłany: 07-02-2011, 10:43
|
|
|
to normalne, flansza od wału na simeringu uszczelnia reduktor jak wyjmiesz wał leci olej
sprawdź ten simering palcem czy nie twardy i pokruszony
jeśli tak wymień od razu na nowy
reduktor zalany jest oryginalnie olejem gl4 75w90 i taki ma być wchodzi coś koło 2 l ale na pewno cały nie zleciał |
|
|
|
 |
|