Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lublin - Obzor(Bułgaria)
Autor Wiadomość
autoR
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2011, 02:05   Lublin - Obzor(Bułgaria)

Witam,
Za kilka miesięcy przydarzy mi się taki wyjazd wozem i pytanie mam która trasa lepsza/szybsza/ bezpieczniejsza?
Sam leciałem raz przez Słowację/Węgry/Rumunię i strasznie długo to trwało - za kołem ponad dobę - fakt trochę się pogubiłem.
Ma ktoś doświadczenie w tej materii?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-02-2011, 14:18   

Wydaje mi się, że najlepiej będzie Ci jechać krajową 17-stką do Hrebenne, następnie tam właczyć się na ukrainśka M09 (E372) w kierunku Lwów, z tamtąd na Tarnopol (H20), potem Czerniowice (H18/M19) i do Seretu (w Rumunii), w zasadzie to jesteś na europejskiej trasie E85, no i tak tniesz ta trasą, przez Suczawe, Roman, Baków aż do Fokszanów, po czym odbijasz na trase 23 w kierunku Braila, i tniesz prosto w tamte strone i przed miastem odbijasz na trase 21 w kierunku na Slobozia, ale dojezdzajac do Baraganul, pilnujesz sie aby odbić na trase 21A w kierunku Tandarei, mijasz Tandarei znajdujesz się na 212-tej, prosto na Fetesti Gara, które także przecinasz prosto w kierunku na trase E81, którą tniesz prosto to Cernavoda (nad Dunajem), tam jest zjazd na A2 w kierunku Konstancy, no i sobie tniesz dalej w tamtym kierunku, przed Konstancą zawijasz na kolejną trase europejska E87/39, tniesz nia do Mangalii, mijasz miasto, jedziesz nią dalej prosto, przekraczasz granice, na Terenie Bułgarii przechodzi ona w krajową 9-tke, którą tniesz prosto aż do miejsca docelowego, przez Warne.
Wydaje mi się, że to będzie o wiele prostsza i szybsza trasa, niz przez Słowacje i Węgry, ale jak komu odpowiada najlepiej ;-)

P.S. Nazwy miast w większości sa po Polsku, więc jak coś to przejrzyj mape, aby wiedzieć jak to jest w innym języku
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2011, 18:53   

Dzięki za wyczerpujący opis trasy - mapy nie trzeba!
Mnie martwi tylko:
1.czas oczekiwania na przejściu Polska-Ukraina i z powrotem Ukraina-Polska
2.ewentualne problemy z policją ukraińską-podobno dalej trzeba dawać aby pojechać...
2 lata temu jechałem przez Słowację-Wegry-Rumunię i ponad 24 za kólkiem - naprawdę masakra!!!
Podobno tą trasę(przez Ukrainę) można zrobić w 18 godzin.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 08-02-2011, 19:01   

autoR napisał/a:
Podobno tą trasę(przez Ukrainę) można zrobić w 18 godzin.
W tych okolicach

autoR napisał/a:
1.czas oczekiwania na przejściu Polska-Ukraina i z powrotem Ukraina-Polska
Nie mam bladego pojęcia, już jakiś czas mój ziomek nie pracuje na przejściu granicznym, ja dawno nie jeździłem, więc naprawde tutaj nie jestem w stanie pomóc

autoR napisał/a:
2.ewentualne problemy z policją ukraińską-podobno dalej trzeba dawać aby pojechać...
masz dolary, to się nie przejmuj ;-)

marcinzam 
Mitsumaniak

Auto: ASX 2016 1.6 did ClearTec
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 11-02-2011, 11:20   

robertdg, jak tak dobrze znasz temat to jaką trasą najszybciej na Złote Piaski

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 11-02-2011, 11:49   

marcinzam, Golden Sands, są jakieś 20km przed Warną, dokładnie na tej samej trasie, czyli przy trasie nr 9, z Golden Sands jedzie się jeszcze jakieś półtorej godziny do Obzor

marcinzam 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-02-2011, 13:56   

dzięki wielkie , na pewno się przyda, po drodze planuje przejazd szosą Transfogarską :)

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2011, 18:08   

marcinzam napisał/a:
dzięki wielkie , na pewno się przyda, po drodze planuje przejazd szosą Transfogarską :)

Też myślałem o tej trasie 8)
A jakiś punkt noclegowy w Rumunii możecie polecić?Czy zawsze robicie tą trasę na raz?

marcinzam 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-02-2011, 13:31   

ja będę 1 raz jechał tą trasą ,tak więc nie wiem jak z noclegiem

i_Lolek 
Mitsumaniak

Auto: Galant E33a
Wysłany: 17-02-2011, 01:21   

dawno juz nie byłem na Ukrainie. ale na samo wspomnienie ich złotych zębów mnie odpycha.
widok śmiejącej sie gęby milicjanta bezcenny.
"pan, a dołary jest", a skolka dołarow jest" "nu dawaj"
policja wszędzie sie potrafi dowalić do byle czego, ale na Ukrainie potrafią sobie wymyśleć problem i sie dowalić.
nie wiem jak jest w Rumunii, bo tam nigdy nie byłem. ale Węgry i Słowacja to normalne kraje.
pozostaje Jugosławia, to jest też dla mnie zagadka. ale zaryzykowałbym, bo słyszałem że mają dobre drogi.
a Ukraińców wolałbym nie oglądać.
kiedyś, jak trzeba było stać na każdej granicy, to przez ZSRR było najszybciej, bo pokonywało sie ich mniej. a czy teraz też tak jest ? nie jestem pewien.

jedyne co od siebie mogę dodac w tym temacie to to, że 6 dodatkowych godzin jazdy, to nie jest wygórowana cena, za możliwość nieoglądania złotych zębów ukraińskich milicjantów.

rusznikarz45 
Nowy Forumowicz

Auto: mmc chariot 4x4
Wysłany: 19-02-2011, 16:04   

witajcie! przerabiałem obie trasy w zeszłym roku. Po pierwsze jeżeli ktoś myśli że uda mu się przejechać przez ukraine w 18 godzin to życzę powodzenia trasa medyka -lwów tarnopol- stanisławów -suczawa to minimum jeden dzień(24h) dlaczeg ? ano dlatego że drogi tam są TRAGICZNE (pociemku nie da rady)a od tarnopola na południe średnia prętkość nie przekroczy 30km/h. Ja proponuje (znam tą trase b.dobrze) słowacja-węgry-rumunia(Oradea) masz super i tanie spanie koło miejscowości Kluż (cluj-napoka) domek kępingowy 30 zł od osoby w domku łazienka itp. mogę dać konkretne namiary. Dalej jak wolisz proponuje Szigiszoare i miejsce urodzenia słunnego Vlado Pepesza (Drakula) dolej braszow bukareszt (obwodnica) most pokoju na dunaju i jesteś w Bługarii !Przejazd przez most 5 euro. Albo Bukareszt -Constanca i piękna droga wzdłuż m.czarnego aż do Warny z Warny do Obzoru to ini myk .W ciągu ostatnich trzech lat objechałęm całe bałkany od Albanii przez delte dunaju aż po Krym .Służe pomocą. W tym roku KRYM ale nie południowy, potem Odessa i Besarabia Jeszcze małe pytanie masz tam coś konkretnego w Obzorze ? Tam jest jak u nas w Międzyzdrojach plecy przy plecach! Jeżeli nie to proponuje Sozopol,Achtopol tam odpoczniesz

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2011, 12:35   

Jutro 21-22 wyjazd - postanowione przez Ukrainę tylko nie jadę na Konstancę lecz Silistrę i dopiero w dół do Varny. Jakoś długo mi się jechało tymi drogami nadmorskimi ostatnio.

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 10-07-2017, 17:32   

Jakieś relacje z drogi do Sunny Beach?
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Odpowiedz do tematu