|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer EU vs. USA |
Autor |
Wiadomość |
capelush
Mitsumaniak
Auto: Lancer EVO MR touring '10
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-02-2011, 12:07
|
|
|
lusterka sa wkurzajace to fakt, napewno tylne swiatla trzeba zmienic- wlasnie czekam na led z niemiec. przod jesli ksenon to wiadomo - zero samopoziomowania itp- kolega stwierdzil ze sa bardzo mocne- mocniejsze niz np w jego superbie.reszta bardzo zblizona, podobna do europejskiego 1,8- czesci pasuja - chodzi o ekspoloatacje- problem jest tylko z ubepieczycielem- tego auta nie ma w bazach europejskich i zeby porzadnie ubezpieczyc auto trzeba robic wycene u rzeczoznawacy pzmot- inaczej podciagaja auto pod 1,8- i pozniej jest problem |
_________________ It's Not Over
 |
|
|
|
 |
Kamyk84
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer ES 2008
|
Wysłany: 11-02-2011, 12:53
|
|
|
Różnice wg mnie między USA a EU
- brak możliwości holowania auta na linie jest inna belka przednia - sprawdzone w serwisie
- klamka w bagażniku zamiast uchwytu do zamykania
- wewnątrz czarne klamki a nie srebrne (może zależy od wersji)
- czasami problemy z podpięciem do kompa w serwisie (nie można ustawić domykania szyb)
- brak wyłącznika ESP
- brak regulacji świateł
- jakość wykonania niektórych elementów niższa niż w EU np. uszczelki drzwi
- radio satelitarne w wersji USA, inna antena
- otwarty pojemnik na kubki w środkowej części zamiast zamykanego schowka
- inna końcówka drążka kierowniczego miałem sprowadzaną koszt z wymianą ok 600zł
- zapinki w bagażniku do przytrzymania dywanika
ASO
Na razie tyle, jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopisze |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 11-02-2011, 19:33
|
|
|
Kamyk84 napisał/a: | - otwarty pojemnik na kubki w środkowej części zamiast zamykanego schowka | Nic dziwnego, u amerykanów kupujących auto, jednym z głownych czynników decydujących o wyborze auta jest obecność Cup Holder oraz jego możliwości Ponadto jakość wykonania amerykańskich aut jakoś nigdy nie była oszałamiająca, więc i auta przeznaczone na tamten rynek też w tej kwestii sa budowane. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Janek_W
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '08
Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Sty 2011 Posty: 128 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-02-2011, 00:00
|
|
|
Kamyk84 napisał/a: | - otwarty pojemnik na kubki w środkowej części zamiast zamykanego schowka |
Tak samo jak w modelach europejskich z początku produkcji, potem robili już zamykane
Kamyk84 napisał/a: | wewnątrz czarne klamki a nie srebrne (może zależy od wersji) |
Nie wiem czy zależy o wersji czy rocznika, ale widziałem amerykańskie lancery z chromowanymi klamkami jak również europejskie z czarnymi... |
_________________ Pozdrawiam,
Janek |
|
|
|
 |
|
|