Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Żarówki w Cari
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2006, 23:40   

Alek napisał/a:
Chyba sobie kupię te postojowe Blue Vision, bo u mnie postojówki dają "żółty punkcik" na tle ksenonów, co wygląda na większą wiochę niż niebieski na tle H4, czy H7.

mam te postojowki zalozone do ksenonow w audi i w porownaniu ze zwykla postojowka wgladaja calkiem przyzwoicie, choc i tak w porownaniu do barwy zarnika wygladaja zoltowawo:

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-10-2006, 13:52   

Do jakiejś gazety był dodatek "Auto Świat Extra", był tam test żarówek samochodowych. W tym teście wygrały właśnie Philips Blue Vision, przed węgierskimi Osram. Autorzy artykułu strasznie jeździli i po sprzedawcach i po samych żarówkach typu Zenon, Xenon i producentów takich jak Bottari, E1, Tunung Power, Litech.
I wcale im się nie dziwię, niektóre żarówki zamiast na asfalt świecą Panu Bogu po oknach...
Wracając do tematu, Philips Blue Vision H4 mam od 2 miesięcy ale teść ma je prawie od roku i żaden z nas nie jest niezadowolony z zakupu. Wydatek może niemały ale na bezpieczeństwie nie powinno się oszczędzać.

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 26-10-2006, 16:48   

Miałem już Blue Vision H4. Całkiem fajne żarówki, dają bardzo ładne białe światło, ich żywotność mogę określić na jakieś 15 tyś. km i czy to będzie rok jeżdzenia czy 3 miesiące to już osobna sprawa. Teraz mam GT150, światło trochę gorsze w barwie niż BV ale za to mocniejsze. Przy tych żarówkach trzeba bardzo dobrze wyregulować światła... a i tak niektórzy myślą że jedziesz na długich...
A co do tych postojówek BV sprzedawanych w zestawie to nie za bardzo się nadają do mojej Cari bo są z wąsami, a u mnie potrzebne są żarówki z metalowym cokołem, no chyba że ktoś ma jakiś patent na założenie takich żarówek. Ja nie miałem ochoty kombinować i sobie to darowałem.

kelt_69
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2006, 20:10   

Ja tam nie chcę kombinować, tylko od razu chcę kupic postowjówki BV T4W. Takie właśnie pasują do mojej Cari.

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2006, 21:09   

arturro napisał/a:
i tak w porownaniu do barwy zarnika wygladaja zoltowawo

Rzeczywiście nadal widac różnicę, ale i tak jest wyraźnie lepiej niż ze "zwykłymi" postojówkami.
Może zacznę szukać postojówek ksenonowych?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2006, 22:21   

Alek napisał/a:
arturro napisał/a:
i tak w porownaniu do barwy zarnika wygladaja zoltowawo

Rzeczywiście nadal widac różnicę, ale i tak jest wyraźnie lepiej niż ze "zwykłymi" postojówkami.
Może zacznę szukać postojówek ksenonowych?

raczej bialych diodowych, rozejrzyj sie za takimi :)

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 27-10-2006, 13:36   

Też dobry pomysł, ale przyjemniej byłoby stworzyć nową modę.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 16:28   

Trochę opużniona odpowiedz - brak dostępu do internetu
żarówki GT 150 mają niebieską czapeczkę więc stąd ten niebieski punkcik a dokładniej refleks,
pierwotnie myślałem że to zasługa postojówek BV ale się myliłem
Postojówki diodowe to fajny pomysł, biały dają takie fajne dosłownie białe"diamentowe" światło ale niestety już dwókrotnie w bardzo szybkim czasie mi się przepaliły więc dałem sobie z tym spokój.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 28-10-2006, 16:44   

Diody ci się palą bo za wysokie napięcie dostają jak alternator mocno daje. Rozwiązaniem jest podłączenie ich przez trochę większy rezystor by im trochę obniżyć napięcie zasilania tak by nie przekraczało zalecanego dla danej diody nawet przy maksymalnym napięciu ładowania z alternatora.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 16:47   

A moje niebieskie diody w postojówkach świeciły (i nadal świecą) idealnie - tylko że ja za komplet dałem coś koło 30zł.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2006, 21:52   

Może to kwestia ceny? a i z prądem to całkiem prawdopodobne. Jak się zastanowiłem to było ich 3 każda o innej konstrukcji, podam moje spostrzeżenia.
- 1-sza - dokładna imitacja żarówki postojowej swieci dość słabo raczej daje światło punktowe w dzień prawie nie widoczne
- 2-ga - podobna do pierwszej ale o główce nie zaokrąglonej lecz zakończonej wklęsnięciem kture rozpraszała światło na boki przez co było bardziej widoczne
- 3-cia - zakończona czterema diodami najjaśniejsza z żaróweczek.
Niestety żadna nie pożyła za długo.

ansic
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2006, 00:07   

kupilem sobie zestawik philipsa bluevision, i problem mam taki ze nie mam jak zamontowac postojowek poniewaz oryginalne mam te z wypustkami a w zestawie byly takie jakby bez niczego, jest jakis adapter zeby to wpasowac?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 03-11-2006, 09:03   

nie
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 03-11-2006, 09:09   

nie ma adaptera - te z zestawu zamontuj sobie np. do oświetlenia tablicy z tyłu, i dokup blue vision T4W lub osram blue T4W

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 28-12-2006, 16:19   

Mam pytanko co sądzicie o tym bajerze :?:
http://moto.allegro.pl/it...ep_12v_24v.html

Odpowiedz do tematu