Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.6] Hamulec!
Autor Wiadomość
przekorn 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 200r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-03-2011, 14:15   [1.6] Hamulec!

Witam .

mam Cari 1.6 2000r
otóż mam mały problem z hamulcem. Wygląda to mniej więcej tak że podczas naciśnięcia hamulca wpada on mi prawie pod podłogę gdy nacisnę ponownie już hamulec łapię wcześniej, gdy następny raz juz łapię normalnie. Mam efekt jakbym musiał go dopompowywać :P Dałem auto do mechanika żeby mi odpowietrzyli ale niestety nie dało efektu. W warsztacie mówią ze to "najprawdopodobniej" pompa hamulca.

Koszt nowej niby ok 380 zł

Czy ktoś obeznany mógłby to potwierdzić i czy cena pompy nie jest za wysoka?

Pozdrawiam
Przemek

chicken20091986 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 16v
Wysłany: 03-03-2011, 19:08   

jak masz abs to uzywana pompa kosztuje ok 100zl bez abs pewnie z 50 zł na allegro popatrz a moze sie dziac tak z 2 powodów wlasnie zapowietrzone hamulce albo pompa raczej pompa

byczeks
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2011, 19:12   

Ja mam taki sam objaw ale tylko podczas wysokich mrozów, tak poniżej -10stC. Jak jest cieplej to problem znika.

kuken 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 GL '99
Wysłany: 03-03-2011, 19:50   

Najprawdopodobniej pompa. Zacznij od rozwiązań najtańszych. Spróbuj kupić reperaturkę w Inter Cars za kilkanaście zł i wymień gumki. Jak nie masz warunków to do mechanika. Innym rozwiązaniem jest używka. Jeśli nie pomoże to wymień odpowietrzniki. Mi zapowietrzały się hamulce przez jeden walnięty odpowietrznik i odpowietrzanie nie dawało rezultatu. Wymień na oryginalne- koszt w ASO- 70zł :lol:

Odpowiedz do tematu