Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Galant - wersja USA i Europa, jakie różnice?
Autor Wiadomość
Rafal 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.4 16V
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 13-02-2009, 00:10   Galant - wersja USA i Europa, jakie różnice?

Mam pytanie czy błotniki, maska, grill oraz lamy z wersju europejskiej pasują do amerykańskiej. Niestety miałem dzwona i szukam a nie chce wtopić zakupu. HELP! Model 2001 GDI Avance

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 13-02-2009, 10:49   

Ty masz wersję amerykańską czy Europejską? Bo z treści wynika, że masz amerykańską, ale na rynek Amerykański nie wychodził Avance 2.4 GDI. Chyba, że to dawca... Czy pytanie nie powinno brzmieć czy części z amerykańskiej pasują do Europejskiej?
W każdym razie odpowiedź na to pytanie jest następująca. Jeśli masz amerykańca i zakupisz wszystkie części od europejczyka tj. błotnik, lampy, maskę, grill i zderzak to będzie pasowało. Widziałem nawet na allegro takie pół-amerykańce ;) W tym scenariuszu taka przeróbka jest jak najbardziej ok, tymbardziej jak dawcą byłby avance :D Jeszcze listwy progowe i tylny zderzak bym brał :twisted:
W odwrotnym kierunku, tj jeśli masz europejczyka, też jeśli zakupisz wszystko to będzie pasowało, ale nie polecam. Przede wszystkim lampy amerykańskie świecą symetrycznie i mogą być problemy, poza tym jak zbijesz lampe, czy ktoś Ci puknie w jeden błotnik to będą problemy ze znalezieniem pojedynczych części od amerykańca. Nie wspomnę już, że europejskie wersje według mnie są ładniejsze :)

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 13-02-2009, 12:16   

Poza tym musisz wymieniać CAŁY zestaw na raz (różnice w szerokościach i wysokościach zderzaka, grilla i lampy od amerykańca są minimalnie węższe. Więc ja przód to WSZYSTKO. Punkty mocowań tak samo, tylko wymiary minimalnie inaczej.

Acha, sprecyzuj z jakiego samochodu do jakiego chcesz przekładkę, bo mamy tu na forum teraz zonka.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

kubasiw 
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Wysłany: 13-02-2009, 15:51   

Też się zastanawiałem nad tym ze względu na fakt, że do amerykańskiej wersji jest o wiele więcej dedykowanych części do modyfikacji np. układy wydechowe. Czy przebieg układu pod podłogą jest taki sam w wersji US (3.0) jak i naszych "rodzimych" i jakie ewentualnie są różnice w średnicach. To samo jeśli chodzi o zawieszenia. Ciężko znaleźć takie informacje, spędziłem nad tym masę czasu i nic.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2009, 16:01   

troche OT na temat roznic
roznice to dopiero sa w wersjach na Tajwan :P

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 14-02-2009, 12:46   

kubasiw napisał/a:
Też się zastanawiałem nad tym ze względu na fakt, że do amerykańskiej wersji jest o wiele więcej dedykowanych części do modyfikacji np. układy wydechowe. Czy przebieg układu pod podłogą jest taki sam w wersji US (3.0) jak i naszych "rodzimych" i jakie ewentualnie są różnice w średnicach. To samo jeśli chodzi o zawieszenia. Ciężko znaleźć takie informacje, spędziłem nad tym masę czasu i nic.

Układ wydechowy inaczej poprowadzony pod podłogą. W sumie różnic tyle, że to prawie inne auto, tylko nazwa ta sama.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 14-02-2009, 14:33   

cuuube, masz więcej zdjęć takich perełek jak Galant policyjny? :)

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 14-02-2009, 18:28   

cuuube napisał/a:
troche OT na temat roznic
roznice to dopiero sa w wersjach na Tajwan :P

cuuube
to już wiem, z jakiej wersji masz te lampy które niedawno prezentowałeś ;)

Piospi 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 03' 2.5 V6
Wysłany: 15-02-2009, 12:12   

seir napisał/a:
cuuube, masz więcej zdjęć takich perełek jak Galant policyjny? :)

Ja mam, ale wygląda jak VR-4 albo Avance (w nazwie obrazka jest vr4) :shock: :

piotr_82 
Nowy Forumowicz

Auto: galant
Wysłany: 03-03-2011, 22:46   

witam wszystkich.Jestem tu nowy i jeszcze nie bardzo orientuje sie co gdzie mozna znaleźc.Miałem dzis dzwona swoim galantem 2.4 16v sprowadzony z usa,.Ucierpiał błotnik od kierowcy,zdzerzak przedni oraz wahacz i przegub od skrzyni.Powiedzcie mi co można dobrac z wersji europejskiej bo nie wiem.To jest cos takiego jak ten policyjny ze zdjęcia co dodał cuuube.Napiszcie mi jaki do dokładnie model bo nawet tego dokładnie nie wiem.Tu znalazłem link w usa taki sam wygląd jest mojego galanta jak w linku http://cgi.ebay.com/ebaym...=item1c191ac23b
Ostatnio zmieniony przez piotr_82 03-03-2011, 23:06, w całości zmieniany 1 raz  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-03-2011, 22:52   

http://forum.mitsumaniaki...ic.php?p=835812

Szukaj na allegro, napewno sa czesci do Twojego
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

piotr_82 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-03-2011, 23:07   

robertdg, to ja pisałem ten temat tylko poszedł do kosza.A mógłbys mi cos doradzic bo jest tego troche ale nie chce kupic dziadostwa.Przeslij mi jakis link na allegro jak bys cos zobaczył bo ja sie nie znam uwierz mi.Tu masz link to jest taki sam jak mój http://cgi.ebay.com/ebaym...=item1c191ac23b

aha powiedzcie mi jakbym nie dał rady kupic częsci z tej własnie wersji to czy jakbym kompletny przód z europejczyka założył to by było??

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 04-03-2011, 13:59   

jeżeli kupisz cały przód to będzie wszystko pasować
moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294

piotr_82 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-03-2011, 14:47   

a jeżeli chodzi o wahacz przedni to z czego podchodzi?

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 04-03-2011, 15:05   

musisz popytać w sklepach z częściami do aut amerykańskich na pewno pasuje z jakiegoś amerykańca ,moim zdaniem najlepiej kupić nowy wahacz bo to część która wpływa na bezpieczeństwo prowadzenia auta
moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294

Odpowiedz do tematu