[EAxx] Lekka maska. |
Autor |
Wiadomość |
marcinzam
Mitsumaniak
Auto: ASX 2016 1.6 did ClearTec
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 1192 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 03-03-2011, 14:04
|
|
|
no i jest co malować |
|
|
|
 |
usmiech82
Forumowicz
Auto: galant 2.5 V6 1998
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-03-2011, 09:51
|
|
|
fiole1 napisał/a: | i jak masz już foto myślę ze parę osób czeka na efekt końcowy.... czemu tak drogo wyszło za lakierowanie?? |
jeszcze nie umyty ale jesli tak sie niecierpliwicie to oto one
trochę nie wyraźne bo robione wieczorem ale jak juz umyje samochód i bede miał chwile to zrobię lepsze |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2011, 16:01
|
|
|
w kolorze wygląda lepiej ale za te zapinki to policja może dowód zabrać (ostry element który może ranić pieszego w razie potrącenia) bynajmniej mi kiedyś z tego powodu zabrali.
te zapinki są duże lepsze no i zawsze jakiś zamek jest więc nikt akumulatora nie powinie
http://allegro.pl/zapinki...1472279230.html |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 05-03-2011, 23:01
|
|
|
lakierowanie to bardzo trudna sztuka, tu mamy tego przykład, kolor inny niż cała reszta auta (albo to takie niefartowne zdjęcie ) |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-03-2011, 23:35
|
|
|
sveno napisał/a: | kolor inny niż cała reszta auta (albo to takie niefartowne zdjęcie ) | wydaje mi się, że raczej dobór lakieru się nie udał |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
carbon11
Mitsumaniak

Auto: Avance 02 / IS250 /Acc Type S
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 234 Skąd: Zduńska Wola
|
Wysłany: 06-03-2011, 07:56
|
|
|
Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica
A tak na marginesie projekt bardzo mi się podoba i chętnie bym to widział na swoim "pogromcy beemek" |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 06-03-2011, 09:12
|
|
|
no raczej na pewno kolor nie wszedł ale tak to jest z dobieraniem farby do galanta trzeba zawsze ze 3 próbki robić żeby trafić a tak po za tym maski zazdroszczę jak będzie jeszcze możliwość kupienia to jestem pierwszy na liście |
_________________ moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294 |
|
|
|
 |
bieniak
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 486 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 06-03-2011, 09:15
|
|
|
najpierw to trzeba by przepolerować błotniki żeby to stwierdzić:) a jak wiadomo srebro jest ponoć najgorszym lakierem do napraw:) na 90% wychądzą inne odcienie.ale maska wygląda bardzo sympatycznie:) |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 06-03-2011, 09:27
|
|
|
bieniak napisał/a: | najpierw to trzeba by przepolerować błotniki żeby to stwierdzić:) a jak wiadomo srebro jest ponoć najgorszym lakierem do napraw:) na 90% wychądzą inne odcienie.ale maska wygląda bardzo sympatycznie:) |
srebrny i czarna perła jak na moim galu ,u mnie była malowana tylna klapa 2 razy i nie udało się do końca dobrać idealnie w cieniu i pochmurne dni różnicy nie widać ale jak wyjdzie słońce od razu perła zmienia odcień na inny |
_________________ moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294 |
|
|
|
 |
usmiech82
Forumowicz
Auto: galant 2.5 V6 1998
|
Wysłany: 06-03-2011, 09:34
|
|
|
Derpin napisał/a: | w kolorze wygląda lepiej ale za te zapinki to policja może dowód zabrać (ostry element który może ranić pieszego w razie potrącenia) bynajmniej mi kiedyś z tego powodu zabrali.
te zapinki są duże lepsze no i zawsze jakiś zamek jest więc nikt akumulatora nie powinie
http://allegro.pl/zapinki...1472279230.html |
tez bym wybrał te ale kosztują o wiele więcej a wiec jeśli nie będę miał więcej kasy to zostaje przy tych co sa
a co odcienie to faktycznie jest delikatnie inny ale jak napisał carbon11 jest to tworzywo i tak wyszło bo bylem przy tym jak dobierali najpierw kolor z tabliczki spod maski a potem z tych ich szablonów i facet mi wytłumaczył dokładnie na czym polega dobieranie ze nie tylko odcień jest ważny ale tez drobinki i cząsteczki a wiec lakier był dobrany dobrze ale na masce wyszło tak jak widać ale i tak jestem zadowolony zawsze mogło być gorzej |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 06-03-2011, 10:52
|
|
|
carbon11 napisał/a: | Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica |
A co to za różnica jak i tak i na blachę i na tworzywo idzie najpierw podkład |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 06-03-2011, 10:54
|
|
|
carbon11 napisał/a: | Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica
|
Po naprawie obu zderzaków które uszkodziła moja żona, lakiernik idealnie dobrał lakier. Nie widać charakterystycznej dla Galanta różnicy w odcieniu zderzaka. Z kolei maska w pewnym świetle wydaje się mieć delikatnie inny odcień. Albo po prostu mi się wydaje bo o tym wiem |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2011, 10:57
|
|
|
mkm napisał/a: | carbon11 napisał/a:
Skoro to tworzywo to chyba nigdy nie uda się dobrać tak lakieru żeby było idealnie wychodzi tak samo jak w przypadku zderzaków,zawsze jest delikatna różnica
A co to za różnica jak i tak i na blachę i na tworzywo idzie najpierw podkład |
bo na zderzaki daje się więcej uelastyczniacza do lakieru, wiadomo że zderzak zawsze jest najbardziej narażony na jakieś drobne puknięcia i to powoduje że lakier zaraz nie pęka tylko ładnie odkształca się z plastikiem |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 06-03-2011, 11:02
|
|
|
Derpin napisał/a: |
bo na zderzaki daje się więcej uelastyczniacza do lakieru, wiadomo że zderzak zawsze jest najbardziej narażony na jakieś drobne puknięcia i to powoduje że lakier zaraz nie pęka tylko ładnie odkształca się z plastikiem |
To są tylko wymówki |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-03-2011, 11:15
|
|
|
mkm napisał/a: | To są tylko wymówki | A i tak kazdy dobry lakiernik wie, że pomalowanie elementu bez cieniowania ościennych, raz się udo, drugi raz nie, a klientowi zawsze rochodzi się o cene |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|