Akcesoria do Lancera |
Autor |
Wiadomość |
del toro
Forumowicz
Auto: Mitsubishi LANCER 1,8 sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-03-2011, 19:43 Akcesoria do Lancera
|
|
|
Witam.....
Czy ktoś z użytkowników lancera posiada tzw "listwę ochronną na tylni zderzak", pytam bo mysle o jej zakupie - w salonie 99zł. Interesuje mnie czy zdaje egzamin i jak znosi zarysowania?
Ciekawi mnie to czy montaż jest na tyle prosty, że samemu sobie poradzę czy lepiej zlecić i przepłacić w serwisie. Może ktoś z użytkowników sam już ją montował, podejrzewam że polega to na folii samoprzylepnej, chyba że sie mylę........ |
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2010 Posty: 299 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 07-03-2011, 22:44
|
|
|
Nosilem sie z zamiarem zakupu tej folijki ale znajomy z serwisu mi odradzil mowiac ze nie spelnia to swojej roli i jest badziewne, dlatego tez zakupilem na allegro od producenta listwe wykonana chyba z kwasowki, ladnie spasowana idealnie pod wymiar zderzaka, estetyczna i za jedyne okolo 90zl. Montaz na zalaczone tasmy dwustronne, trzyma dobrze, chroni jeszcze lepiej i wyglada ok. Ma jednak jedna wade, tzn jest odrobine za waska, przed zakupem, analizujac zdjecia myslalem ze po dosunieciu jej do krawedzi bagaznika bedzie jeszcze wystawac poza obrys klapy, niestety jej szerokosc wymaga kompromisu tzn albo dociskamy do krawedzi albo poza obrys pokrywy, ja wybralem to drugie. Jest ok, polecam w 100% (ale te z allegro zrobione z kwasowki).
Tak przy okazji to mozna tam tez zakupic za druga "stowke" listwy, tez z kwasoweczki na progi, delikatnie przyozdobione i odpowiednio spasowane i podobnie mocowane. Rowniez polecam, bo rowniez spelniaja swoje zadanie, tzn progi sie nie rysuja od naszego obowia
Jezeli bedziesz mial jeszcze jedna "stowke" wolna to wowczas polecam kuwete do bagaznika, poprawia to wyglad (nie widzimy juz scierki) wygode w uzytkowaniu itp itd |
|
|
|
 |
del toro
Forumowicz
Auto: Mitsubishi LANCER 1,8 sedan
|
Wysłany: 07-03-2011, 23:32
|
|
|
a mozesz podesłać jakiegoś linka z tej strony i jakąś fotke jak to wygląda w praktyce.... |
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
|
|
|
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 10-03-2011, 18:25
|
|
|
jac bez przesady z tą "ścierką" jak dla mnie ok zobacz u konkurencji np. w Fordzie Kuga za ponad 100.000zł to się zdziwisz... Nie zmienia to faktu,że kuweta jest praktyczna dla brudasków... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-03-2011, 21:54
|
|
|
racer1972 napisał/a: | Nie zmienia to faktu,że kuweta jest praktyczna dla brudasków... |
ja bym to zmienil na: dla posiadajacych male dzieci, lub jezdzacych na grzyby lub na ryby lub po prostu dla tych co to nie maga na te scierke patrzec |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-03-2011, 22:04
|
|
|
racer1972 napisał/a: | bez przesady z tą "ścierką" jak dla mnie ok |
Ale piszesz o sedanie? Bo Ty masz SB, a w SB wykończenie bagażnika to luksus w porównaniu do sedana... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-03-2011, 22:10
|
|
|
Moja połówka ma na zderzaku to
i bardzo chwali. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-03-2011, 22:57
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Moja połówka ma na zderzaku to |
no ja mam podobne "ustrojstwo" i rowniez sobie chwale, jednak jest wg mnie troszke za waskie, tzn nie obejmuje calej powierzchni zderzaka - jest o dobra polowe za waskie |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3268 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 15-03-2011, 07:41
|
|
|
jac - są dostępne na Alecośtam różne- szersze , nawet takie z zagięciem na kant zderzaka i w różnych cenach . |
|
 |
racer1972
Mitsumaniak trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
|
Wysłany: 16-03-2011, 17:44
|
|
|
Luk miałem na myśli SB oczywiście... Ja wożę głownie powietrze lub taśki z marketu więc mam czysto... Jak wkładam jakieś graty to wrzucam stary pled i jest git.... Trzeba jakoś ciąć koszty... Kiedyś oglądałem tą kuwetę ale śmierdziała pierońsko... |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-03-2011, 19:37
|
|
|
racer1972, w SB wogóle nie widzę potrzeby wkładania kuwety, różne rzeczy woziłem i jakoś jest czysto (w miarę). No i często wrzucam coś pod podłogę, więc kuweta by przeszkadzała. |
|
|
|
 |
|