Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
światło stopu
Autor Wiadomość
tunio 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2.8TDI GLX
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-03-2011, 20:48   światło stopu

Witam! Od paru dni przerywało mi światło pozycyjne tylnie .Aby zaświeciło się trzeba było lekko puknąć w klosz. Rozkręciłem, okazało się, że przy żarówce była woda i wszystko pośniedziało. Wyczyściłem wszystko oraz wymieniłem wszystkie żarówki. Od tamtej pory w lewej lampie ciągle świeci się pozycja oraz stop(prawa normalnie) oraz jak naciskam stop żadne światła nie reagują . Podejrzewam, iż jest to czujnik. Jak uważacie, jeśli to czujnik to gdzie on się znajduje? :)

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 07-03-2011, 20:57   

może jest to żarówka dwuwłóknowa i założyłeś ją odwrotnie :!:

lukas 78 
Forumowicz

Auto: pajero 2,5 tdi
Wysłany: 07-03-2011, 20:58   

coś robi zwarcie w lampie albo masz problem z jej masą
czujnik od stopu masz przy pedale ale on nie ma z tym nic wspólnego moim zdaniem

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 07-03-2011, 21:03   

Czujnika szukaj koło pedału hamulca, pedał hamulca powinien go wciskać lub zwalniać. Dochodzą do niego 2 przewody, na jednym powinien być + a po wciśnięciu ten czujnik-włącznik złącza obydwa przewody i drugim przewodem prąd płynie do lamp stopu. Sprawdź czy do czujnika dochodzi napięcie, jeśli nie to może przy czyszczeniu zrobiłeś zwarcie i spaliłeś bezpiecznik. A z tym jednoczesnym świeceniem stopu i pozycji, jeśli oba światła są na jednej dwówłóknowej żarówce to może źle ją założyłeś i prąd z pozycji zasila oba włókna.

rico.1 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5TD
Wysłany: 07-03-2011, 21:23   

Racja, sprawdź tą żarówkę, czy dobrze siedzi, a poza tym mógł ci już bezpiecznik chlapnąć - pod konsolą 17 (15A), dolny rząd piąty od lewej.

tunio 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2.8TDI GLX
Wysłany: 08-03-2011, 12:46   

dzięki wielkie:) to był jednak tylko bezpiecznik :D

Odpowiedz do tematu