Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Eclipse 1G poszukiwany
Autor Wiadomość
wash 
Mitsumaniak
Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-03-2011, 23:55   [1G 90-94] Eclipse 1G poszukiwany

Witam,
Piszę właściwie w imieniu kolegi, bo to on jest zainteresowany Eclipsem, ale mimo wszystko mam nadzieję, że pomożecie.

Otóż interesują go jak do tej pory trzy Eclipsy i pomyślałem, że może ktoś coś więcej wie o tych samochodach.

Oczywiście nie są one w idealnym stanie, ale chodzi przynajmniej o w miarę zdrowy grunt do przywrócenia mu świetności.

Poniżej trzy linki do ogłoszeń:

1. http://otomoto.pl/mitsubi...-C16978046.html

2. http://moto.allegro.pl/mi...1498562674.html

3. http://otomoto.pl/mitsubi...-C17716953.html

Z góry dzięki za pomoc.

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 09-03-2011, 08:32   

A czy kolega ma świadomość ile kosztuje utrzymanie eclipsa skoro szuka gruzów po 3 tysia? Skoro brakuje mu kasy na porządny egzemplarz (6-8 tyś) to co będzie później? Uwierz, że nawet w te egzemplarze za 8 tyś trzeba wsadzić sporo pracy, aby przywrócić je do świetności, w takiego za 3 tyś bym się nie pchał. Nie wypowiem się na temat tych egzemplarzy ale jakbym chciał odbudowywać auto to przede wszystkim szukałbym takiego ze zdrową blachą i ładnym lakierem bo prace blacharsko-lakiernicze są często dużo droższe od doprowadzenia auta mechanicznie do dobrego stanu.

wojtas gst 
Forumowicz

Auto: Eclipse GST 92' USA
Wysłany: 09-03-2011, 11:15   

takiego pazdzierza do 3tys mozna sobie kupic jako zrodlo ewentualnych czesci zamiennych

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Wysłany: 09-03-2011, 12:07   

albo kupić dwa ecli za 2k, jeden do lakiernika 2-3k + remont silnika 2-3k, brakujące śrubki, części, wnętrze itp z drugiego ecli i masz za 10tys w idealnym stanie, z nowym silnikiem i lakierem :)

Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj :D

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...

Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 09-03-2011, 13:11   

Ale jaki w tym sens z kilku gruzów składać jednego skoro można odrazu kupić ładny egzemplarz za 7-8 tysia. Poza tym jak blacha jest w kiepskim stanie to nie doprowadzisz tego do porządku za 2-3 tysiące. Za tyle to można pomalować najtańszym lakierem u pana Mietka w stodole. Porządnie zrobiona blacha i lakierowanie całego auta to 5-6 tysia w dobrym zakładzie. Inaczej po 2-3 sezonach można sie spodziewać nowych bąbli i łuszczącego się lakieru.

Do tego te tanie gruzy mają silniki, skrzynie, zawieszenia i calą masę innych pierdół na wykończeniu. Robiąc wszystko na nowych częściach dokładasz kolejne 5-6 tysia. Niestety to często nie wszystkie wydatki.

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 10-03-2011, 14:04   

Moim zdaniem w grę wchodzi tylko ten pierwszy, ale na zdjęciach wszystko ładnie wygląda.
Podjedź tam z jakimś klubowiczem.
Ewentualnie lepiej dołożyć drugie tyle i mieć coś znacznie pewniejszego:
http://www.mekp.pl/viewto...113c36d8#151077
(nie wiem czy link się otworzy)
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92

wash 
Mitsumaniak
Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Wysłany: 10-03-2011, 17:27   

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem i cenne rady. Przekażę wszystko koledze, niech on sobie sam to wszystko przeliczy i przemyśli.

Jeszcze raz dzięki
Pozdro. ;)

Odpowiedz do tematu